Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krem nawilżający do cery tłustej

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny potrzebuje krem do cery tłustej i mieszanej ale na policzkach jest strasznie przesuszona, wręcz jak dotykam czuje skorupę, widac odchodzącą skóre. Przy aktualnym leczeniu i lekach cera stała sie brzydka, mnóstwo wyprysków itp. Juz nie wiem jaki krem kupic polećcie coś!

Gość gość
Nie podajesz szczegolow odnosnie lekow, ale najlepiej jak zakupisz jakis krem w aptece- ze serii Cetaphil lub Avene. Skoro Twoja skora jest poddawana leczeniu przez dermatologa, to powinien Ci on doradzic jakis krem wskazany przy tego typu leczeniu.

Gość gość
A czym leczysz? Bardzo fajny kremy ma Fitomed: mój krem nr 11 albo tradycyjny nawilżający. Jeśli nie używasz kwasów to dobrym wyjściem będzie też tonik/serum/krem z kwasami PHA, kupisz np. na Biochemii Urody czy Zrób sobie krem. Innym pomysłem są kremy z mocznikiem, ale tu uwaga, bo one są adresowane do skóry suchej i mogą mieć w składzie np. trójglicerydy, które skórę tłustą dodatkowo zapchają, więc trzeba te składy analizować. No i czym myjesz? To też może mieć znaczenie i mocno przesuszać.

Gość gość
lecze płuca, biorę m.in sterydy, nie sprecyzowałam przepraszam. Tydzień temu byłam na czyszczeniu i powiem szczerze ze twarz wygląda gorzej tzn jest jeszcze bardziej sucha. Do mycia używam zelu iwostin zielony, moze rzeczywiscie jest za mocny?

Gość gość
Zdecydowanie jest za mocny, zawiera silne detergenty. Rano używaj tylko płynu micelarnego (polecam lipowy Sylveco, albo Garnier do cery wrażliwej), wieczorem olejek myjący, albo żel Ziaja ulga czy Fitomed z mydlnicą.

Gość gość
Przy tłustej cerze od razy odpadają wszystkie tłuste kremy i mleczka. Można twarz czasami obłożyć sobie kostkami lodu (w ściereczkę np. włożyć i trochę poprzykładać). Polecam też zajrzeć tutaj http://pieknojestwtobie.com/tlusta-cera-jak-ja-pielegnowac-oczyszczac/. Najlepiej jednak szukać ogólnie kosmetyków przeznaczonych właśnie do cery tłustej. W tym celu są zwykle stworzone i dzięki temu nie zatykają porów i szybko się wchłaniają dzięki czemu skóra się "nie świeci". Wybór w drogeriach jest dość spory. Warto też używać toniku matującego.

Gość gość
co ty spamówo chrzanisz? Pojęcia nie masz o pielęgnacji, przylazłaś tylko żeby wwalić swoją żałosną reklamę, i chrzanisz trzy po trzy