Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to może być ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam! Mam 44 lata i nie wiem czy to ciąża. Mam dziwne objawy nie mam miesiączki, zaczęłam jeść salami którego nienawidziłam mam ból w dole brzucha tak jakby na miesiączkę, bóle głowy, bóle w dole kręgosłupa i byłam ostatnio u mojego lekarza który zlecił mi badanie krwi mam tam morfologię glukozę, ALP, OB, RF, ogólne badanie moczu i kwas moczowy. Jak myślicie mogę być w ciazy i czego dotyczą te badania krwi? Wiem ze mam 44 lata i prosiłabym żeby nie było tutaj żadnych krytyk bo jestem tego świadoma ze to późno ale to jest moja pierwsza ciąża i chciałabym mieć dziecko

Gość gość
Nie wiemy czy to może być ciąża czy też nie. Brak okresu może być wywołane stresem, chorobą itd. Może to tez być ciąża. Nam trudno to ocenić :) Najlepiej zrobić test, udać się do ginekologa. Badania zlecone są to podstawowe badania dzięki którym będzie można poznać stan Twojego zdrowia. Powodzenia!

Gość gość
To może być ciąża lub zaczęłaś menopauzę.... W życiu bywa różnie. Zacznij od test ciążowego lub lepiej zrób betę z krwi. Trzymam mimo wszystko kciuki!

Gość gość
Właśnie zrobiłam dzisiaj badania a jutro już bedą wyniki! Już nie mogę sie doczekać, tylko jeszcze dzisiaj dostałam tak jakby miesiączkę znaczy nie wiem czy mogę to nazwać miesiączka bo nigdy czegoś takiego nie miałam. Dostałam tak jakby wodę różowawą której jest bardzo mało i ból jajników właśnie nie wiem co to jest! No ale cuż zobaczymy jutro, jeżeli to ciąża i tak wyjdzie w krwi to szybciutko dzwonię do ginekologa mam nadzieje ze to właśnie ciąża a i jeszcze dodam ze ten jakby różowy śluz to zaczął mi sie tydzień przed dostaniem miesiączki! :)

Gość gość
Są wyniki! Mam 7 pH w moczu i mam 1008 ciężaru właściwego w moczu o co w tym chodzi to oznaka ze jestem w ciazy?! I jeszcze ta biała wydzielina z pochwy albo czerwona. Cały czas mi sie zmienia to jest ciąża o co chodzi zaczynam sie martwić!? :(

Gość gość
A czemu nie zrobisz testu z moczu albo beta hcg z krwi?

Gość gość
"Odczyn moczu. Powinien być lekko kwaśny - pH 5,5. Bardziej zasadowe pH - 6 i powyżej może wystąpić u osób na diecie wegetariańskiej i mlecznej. Może jednak oznaczać także stan zapalny układu moczowego lub niektóre rodzaje kamicy nerkowej, a także podwyższony poziom potasu czy nadczynność przytarczyc" To napewno jajniki a nie np. nerki? "Ciężar właściwy moczu. Już z tej prostej informacji lekarz może się zorientować czy dobrze funkcjonują nerki, a więc jest to skuteczne badanie profilaktyczne. Ciężar właściwy moczu (od 1,016 do 1,022 kg/l) musi być zawsze większy niż wody (1,000 kg/l). Jeśli staje się lekki jak woda to może świadczyć o tym, że nerki nie zagęszczają moczu, a to pierwszy sygnał sugerujący niewydolność nerek." Z tego widać że to chyba coś z nerkami a nie ciaża.

Gość gość
a moze menopuza a nie ciaza