Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam długi i nie wiem co robić

Polecane posty

Gość gość
mafiozi koorfa od ziedmiu boleści z zasiłkiem z mopsu i dwudziestoletnim tarpanem na raty z przyczepionym logo mercedesa na dachu:D

Gość gość
Czasy bandytów udzielających pożyczek bandytom dawno minęły. Dzisiaj firmy pożyczają pieniądze głupim ludziom. Egzekwują spłatę przy pomocy prawa. I to jest uczciwe - bo głupi jest po to żeby utrzymywać mądrego. Autorka postu zadłużyła się na 100 tys zł. Nadmienia że ma 3 dzieci i 50 lat. Liczy na to że to sprawi że nie będzie musiała oddać? Dlaczego?

Gość gość
ma prośbe przeczytajcie topik od początku to sie kretyni dowiecie czemu służy system lichwiarskich pozyczek bankowych oraz na jakich zasadach funkcjonuje. to nie jest trudne,. jeżli ktoś po przeczytaniu tego nadal nie bezie umiał dodać dwa do dwóch to niestety w moich oczach zasługuje jedynie na szzybka i bezbolesną smierć w komorze gzowej najlepiej w grupie dla oszczędności

Gość gość
a ponieważ od jakiegoś czasu uważam sie za człowieka z misją do spełnienia to realizacją tych planów zajme sie sam. pewnie zajmie mi to troche czasu ale nie takie wzloty świat widział. także prosze was. użyjcie mózgu, zapoznajcie sie z podstawami i badźcie gotowi na egzamin, który przeprowadze bo od tego zalezy wasze zycie. pozdrawiam i nie marnujcie czasu

Gość gość
A kto będzie chciał drugi raz czytać twoje denne wypociny? Wszystkie pożyczki są dla ludzi: - jeden pożyczy 10 tys i zarobi dzięki temu milion - drugi pożyczy tysiąc zł. i straci przez to mieszkanie warte 200 tys. Jest tu jakaś sprzeczność? Tylko taka że jeden jest mądry a drugi jest głupi.

Gość gość
ps. nie pomogą wam ukraińcy ani uzbrojone patrole strażujace wokół domu. to naprawde wasza ostatnia szansa na zrozumienie problemu. jezeli nadal będziecie wykazywali tak bezmyslną ignorancje to patrz wyżej bo ja sie kooorfa z debilami męczyc do końca zycia nie mam zamiaru

Gość gość
no własnie a ty jestes głupi co mocno ogranicza twoje szanse na dożycie starości szczzególnie, ze cie ostrzegałem. kończe zanim wszystko spiertole nadmiernym pospiechem i zaangażowaniem. do zobaczenia

Gość gość
dla jasniejszego zobrazowania waszej sytuacji w celu ułatwienia wam jej zrozumienia posłuże sie prościutką analogia a właściwie równaniem (chociaż nie wiem czy słusznie bo jak już ustaliliśmy liczyc nie umimecie) uwaga Ja+ukraińcy^10. nara

Gość gość
wkradła sie mała pomyłka chodziło o znak równości ale w zasadzie na jedno wychodzi. wazne już że wiem jaką logika sie kierujecie. a jest to logika siły. skoro tak to jestem zmuszony jej uzyc w celu waszej reedukacji bo nie ma sensu hodować u was w tym wieku mózgu

Gość gość
:D:D:D

Gość gość
na pocieszenie opowiem wam historie. miałem zdalnie sterowanego zywego psa. od jakiegoś czasu podejrzewam, ze też jestem zdalnie sterowany. najfaniejsze w tym całym zdalnym sterowaniu jest to, że co chwila ujawnia mi sie jakiś pocisk dalekiego zasiegu na podczerwień albo znacznik laserowy pod skrzydłem albo taki fajny przycisk na komputerze "carpet bombing" kierujący byli na tyle łaskawi, że postanowili pozostawic mi złudzenie wolnej woli i własnego wyboru co wiąże sie z radoscią używania tych niespodzianek. to naprawde zaczyna być fascynujące. co jeszcze sie okaże? może że jestem zabójcom ninja. tak czy srak macie przejepane bo opetały mnie siły wieksze od was i 12 trylionów ukraińców razem wziętych:)

Gość gość
weź tabletke..., weź tabletke..., weź tabletke... :D:D:D

Gość gość
zamiast tego spodziewałem sie riposty uświadamiajacej mnie że pociski na na podczerwień i znaczniki laserowe siłą rzeczy nie mogą być dalekiego zasięgu (chociaż nie znam sie na technice wojskowej) na co odparłbym, ze mogą być w odpowiednich okolicznosciach i dał wam czas na przemyślenie jakie to okolicznoścu dodam, ze przyrodnicze. ale oczywiście musieliście wszystko spiertolic. nawet kooorfa bawic sie z wami nie ma sensu. to tak jakby z dżdzownica grac w piłke nożna koorfa. załamujecie mnie. miałem nadzieje, ze to będzie wszystko trudne do realizacji ze względu na godnego przeciwnika a sie okazuje ze to jest kooorfa trudne bo jesteście skończonymi debilami

Gość gość
pierole taki lunapark

Gość gość
No. Ale jaja som :D:D:D

Gość gość
nawet c****j i jaja. przecież koorfa wiem, ze to wy ae co mam robic? gadać sam ze sobą. to że gadam to jeszcze nie znaczy, że sie dobrze bawie. także jeżeli to był jeden z waszych priorytetów w co raczej watpie to zawiedliście.

Gość Kasia8888K
Wydaje mi się , że sensownie będzie pomyśleć na poważnie o upadłości konsumenckiej. Trzeba przeanalizować swoje działania czy sąd czasami nie oddali wniosku. Wszystko o upadłości konsumenckiej można znaleźć tu na blogu prawniczym http://www.prawo-upadlosciowe.pl/index.php/2016/02/01/jak-oglosic-upadlosc-konsumencka/ Opisane są też skutki i jak to wszystko przebiega. Może komuś pomoże. Powodzenia!

Gość smerfettka
Dokładnie o tym samym pomyślałam, może to czas najwyższy zakończyć spiralę długów i ogłosić upadłość konsumencką? Fajnym, porstym językiem jest to wytłumaczone na portalu http://samodzielnawindykacja.pl/upadlosc-konsumencka-dowiedz-sie-czym-jest/ , zobacz czy się kwalifikujesz do tej grupy i co by trzeba było zrobić aby taką upadłość ogłosić. Można wszystko zacząć od zera, myślę że to całkiem dobra opcja :)

Gość Lusindda
Upadłość konsumencka to dobry pomysł, ale zastanów się też jeszcze nad polubownym załatwieniem sprawy wiele firm windykacyjnych a nawet takie platformy jak http://vindicat.pl/ , mają opcję polubownego rozwiązania sporu z dłużnikiem. Musisz tylko wykazać dobrą wolę, przystąpić do rozmów. Czasem to naprawdę dobra opcja, warto chociaż spróbować...

Gość wniosekoupadlosc
W odpowiedzi na powyższe posty, proponuję umorzyć wszystkie długi w ramach upadłości konsumenckiej. Jest to tak naprawdę jedyna droga do umorzenia wszystkich zobowiązań, których dłużnik nie jest w stanie spłacić. Nie ma innej drogi poza spłatą, albo umorzeniem części zobowiązań w ramach układu z wierzycielami. Z dniem ogłoszenia upadłości dłużnik uzyskuje odprężenie albowiem żaden z wierzycieli nie może już windykować dłużnika Wierzytelności mogą co najwyżej zostać zgłoszone do masy upadłości. Wszystkie postępowania egzekucyjne zostają zawieszone i umorzone z mocy prawa. Na zakończenie postępowania dłużnik zostaje oddłużony ze wszystkich długów. Dłużnik nie musi posiadać żadnego majątku, a wszystkie koszty w takim wypadku pokrywane są ze skarbu państwa. Jest to najprostsza droga do rozpoczęcia nowego życia. Jeżeli są Państwo zainteresowani upadłością konsumencką proszę skontaktować się z nami pod numerem telefonu: 515587191, lub poprzez naszą stronęwww.icta.pl. W przypadku wątpliwości, które pewnie się pojawiają, albo innych pytań również zachęcamy do kontaktu. Czekamy na Twój kontakt.

Gość gość
Trzeba po prostu szybko działać, a nie uciekać od płacenia i udawać, ze to nie twój dług. Dzwonisz do wierzyciela, best czy kogokolwiek, u kogo masz dług, mówisz, że chcesz na raty rozłożyć i ile możesz spłacać co miesiąc, a oni na to przystają. Na pewno best tak ma.