Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takajednaola

Drogie Mamy Czy karmiąc dziecko

Polecane posty

Gość takajednaola

piersią w nocy bierzecie je do siebie do łóżka czy karmicie i odkładacie do łóżeczka? Pytam bo wiem, że wiele mam karmi na ,,śpiocha" i dziecko śpi z rodzicami w łóżku. Tak ponoć jest im wygodnie. A nie boicie się, że przyciśniecie dziecko albo, że zakryjecie je kołdrą czy coś takiego? Pytam tak z ciekawości bo sama karmię 2 miesięcznego syna piersią ale zawsze staram się go odkładać do łóżeczka. Szczerze mówiąc ja boję się nawet z nim zasnąć. Raz mi się zdarzyło rzeczywiście przysnąć ale już byłam padnięta. Mój mąż pracuje w pogotowiu i kilka lat temu mieli wezwanie do dziecka, które matka przycisnęła karmiąc je w nocy ;( Dziecko się udusiło ;(. A wy się nie spać razem z takim małym dzieckiem?

Gość gość
Nastepny wpis pracujących na tym portalu...

Gość gość
To moje drugie dziecko i ani jednego ani drugiego nigdy ani razu nie karmiłam w łóżku. Przy łóżeczku stoi krzesło. Wolę się całkiem rozbudzić (a przecież i tak trzeba jeszcze dziecko spionizować i przewinąć) niż ryzykować, że zasnę i przyduszę cycem.

Gość gość
Starszaka odkladala my przez 5 miesiecy bo sie balam, potem zabieralam do lozka. Mlodszego synka do poczatku karmie na spiocha w nocy. Nie spie jak kamien, dziecku nic nie grozi, wystarczy przestrzegac pidstawowych zasad bezpieczenstwa spania razem. Aha, wsrod dzieci spiacych z rodzicami nie wystepuje zespol naglej smierci lozeczkowej. Brat meza jako niemowle przestal w nocy oddychac, jego ojciec zauwazyl, zaczal sztuczne oddychanie, wszystko sie dobrze skonczylo, chlopak ma teraz 25 lat. Gdyby spal osobno lub w oddzielnym pokoju to strach pomyslec.

Gość gość
Zazwyczaj karmiac o 23 i ok 2 w nocy to odkladalam bo jakos tak mi to pasowalo. A nad ranem o 5 juz bralam do siebie bo synek tylko chwile ciumkal i zasypial i juz co chwila do rana sie budzil. Wiec bylo mi wygodniej. Spalismy do 8-9 wiec sie wysypialam. Zawsze czujnie spalam,natura wie co robi. Nawet nie drgnelam widzialam w jakiej pozycji sie kladlam i w jakiej budzilam. Ta czujnosc zostala mi do dziś jak zdarzy mi sie obok synka polozyc a ma juz 3 lata. A tez znam przypadek ze cudem matka(moja koleżanka)zauwazyla ze z dzieckiem jest cos nie tak. Bylo sine i sie dusilo.Ale dzieki szybkiej reakcji udalo sie dziewczynke odratowac. Gdyby corke odlozyla do lozeczka od razu po karmieniu to by nie zauwazyla bo dziecko bylo cichutkie jakby spalo.