Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy dla was posiadanie troszeczkę więcej, niż 2 dzieci to wstyd ?

Polecane posty

Gość gość
Wstyd TO JEST KRASC I Z DOOPY SPASC kazdy ma tyle dzieci ile chce badz tyle ile zrobi :) dla mnie jedynie nieodpowiedzialne jesli kogos na dzieci nie stac a sie niezabezpiecza a potem lament ...

Gość gość
A jakie to kwoty? Ile macie na miesiąc?

Gość gość
W zyciu nie chce miec wiecej niz dwoje dzieci. Mam jedno, nie wiem, czy bedzie drugie, bo w tej chwili po przerwie zawodowej koncentruje sie na pracy. Mam inne priorytety i posiadanie bandy dzieci mnie nie rajcuje. Nie chodzi mi o finanse, ale o to, że szkoda mi takich dzieci, gdzie jest ich więcej niż troje, bo wiem, że nie dostaną tyle uwagi ile powinny. Zwłaszcza jak są małe przerwy. Dzieci jednej plci- kuzwa ludzie, piertolnijcie się patelą przez łeb. Dziekujcie Bogu, że zdrowe, a nie z zadnym zespolem, autyzmem albo innym gownem! Po dyskusji o płciach widać, jakie pustostany i wsióry tu przesiadują, Waszym jedynym osiągnięciem jest urodzenie dzieciaka takiej płci jakiej chciałyście? To Was rozczaruję - żadna w tym Wasza zasługa, bo o płci decyduje plemnik, a Wy nie macie ani plemników, ani istoty szarej w tych ptasich móżdżkach.

Gość Tamari
Jeżeli chciałaś mieć tyle dzieci, stać Cię na to i dbasz o nie to wszystko ok ale brzydzi mnie kiedy kobieta ma po 5 i więcej dzieci, nie stać ja nawet na jedno i co rok jest w kolejnej ciąży.

Gość gość
nie ja mam 5 i koniec więcej nie planuję nie mam też tu ochoty wyliczać ile mam na osobę bo to nie bank a ja nie składam wniosku o kredyt jako mama 5 często zastanawia mnie czy faktycznie ktoś chciał 6 czy 8 dzieci ,ale nie mi to oceniać ja wiem że więcej bym nie chciała mimo że mojego piątego bobasa bardzo chciałam reszta dzieci jest starsza no odstępy czasu są ja chciałam gromadkę to były świadome decyzje no może przy trzecim trochę tak że nieplanowane ,ale chciane :-) mi nie przeszkadza to że ja mam więcej zajęć i potrafię się zorganizować także dzieci wychowuję a nie wyłącznie CHOWAM czyli dam jeść i pić inne rzeczy mam gdzieś :-)

Gość gość
Jestem autorką, oczywiście mam same dziewczyny. Mąż już więcej nie chce mieć dzieci, ja zreszta tez

Gość gośćGG
mam dwoje syna i córkę, chcieliśmy jeszcze jedno, ale miałam problemy zdrowotne i nie zdecydowaliśmy się, każdy sam decyduje ile ma dzieci i nikomu nic do tego , chyba, że jest to nieodpowiedzialne rodzicielstwo

Gość allurepoison
Wstyd to byłby gdybyś się nie zajmowała a jak się zajmujesz miej i 10

Gość allurepoison
Czy naprawdę w tej kwestii obchodzi Ciebie zdanie ludzi? Jeśli się zajmujesz dziećmi to wszystko w porządku zresztą kobieta jest po to stworzona tylko obecny system wmawia nam cos innego. Kiedys kobieta miała po kilkoro i nawet pięcioro czy sześcioro było normą a teraz jak masz troje to są zastrzeżenia. Miej jeszcze kolejne życzę Ci tego

Gość gość
Mi już akurat wystarczy.

Gość gość
Ja mam jedno dziecko ale chciałabym nawet czworo dzieci.

Gość gość
Ja mam 6 a w ciàży byłam 4 razy (blesssssss) 1 coreczke 5 syneczkow Hania 7 lat Adas 5 lay Rafał i Paweł 3 Alex i Alan 10 miesiecy

Gość gość
Mam dwójkę,chciałabym trzecie. Ale na tym już zakończę "produkcję". ;) Dla mnie trójeczka to idealna sytuacja - mamy dobrą sytuację finansową, spore mieszkanie, i jesteśmy jeszcze młodzi (ja 27,mąż 30). Uważam,że ilość dzieci jest sprawą indywidualną,chociaż rzeczywiście mam niesmak widząc kompletnie nawaloną "lochę" w krzakach,której 3-4 dzieci biega w dziurawych butach i je suchy chleb cały dzień...;/ Coś strasznego.

Gość gość
Cienka jesteś ja mam 7 chłopaków i pralka chodzi 2 razy dziennie.

Gość gość
ze mna rodzila babka ( kiedys wszystkie kobiety rodzily na jednej sali) 9 dziecko jak urodzila ( tempo odrzutowe) to poszla pod prysznic i tyle ja widzieli :o

Gość gość
ja pierdziele ja mam 5 dzieci fakt miałam i cc i sn ale 5 ciąża od 20 tygodnia leżenie bo zagrożona i coś nie tak non stop a poród istna katorga :-( minęło już dwa lata a ja mam dalej lęki i depresję opiekę miałam zawsze super położne miłe i współczujące , ale wiem jedno nie urodziła bym już kolejnego dziecka za żadne skarby świata mimo że bardzo chciałam 5 dziecko na 6 nie zdecydowałabym się no i logistycznie nie podołałabym temu nie ma szans cienka jestem bo jak czytam forum mam wielodzietnych to nie mam z nimi szans Powiem wam szczerze że najbardziej lubię jak każdy mi mówi ze nie wyglądam na mamę 5 dzieci szczupła , zadbana i tak sobie myślę jak wygląda matka wielodzietna ?? gdzie te matki patologiczne z tymi dziećmi u nas takie mają od razu dzieci zabierane do ośrodka znam tylko jeden przypadek :-( 8 dzieci i wszystkie w bidulu biedaki :-( no i jeżeli chodzi o wstyd to niby czego ja mam się wstydzić czy ja komuś krzywdę robię czy mój mąż oboje pracujemy i żyjemy dzieci mądre chwalone i przede wszystkim wszystkie zdrowe jak ryby :-)