Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto zaszedł w ciąże przy skąpych miesiączkach? Albo jak je leczylyscie?

Polecane posty

Gość gość

Jest tu ktoś taki? Albo jak lecylyscie te

Gość gość
Sroki, ale mój komputer jest nieposłuszny :) jak leczylyscie skąpe miesiączki, jakie leki bralyscie? Mam z tym problem i estrofem na mnie nie działa :(

Gość gość
A co maja skape miesiaczki do zajscia w ciaze? Ja mialam bardzo obfite prawie jak krwotok- podpasek na noc uzywalam. I w ciaze zaszlam.

Gość gość
No właśnie maja. Bo skąpe miesiączki oznaczaj cienka śluzówkę macicy czyli endometrium. Miesiączka wynika ze złuszczania warstwy endometrium. Do zagnieżdżenia sie zarodka potrzeba minimum 7 mm grubości endometrium. A skąpe miesiączki oznaczają endometrium dużo cieńsze niż ten wymóg. Wiec zarodek sie nie zagnieżdża bo nie ma odpowiednich warunków.

Gość gość
No bardzo ciekawe,bo endometriozy nie mam,miałam prawie zawsze skąpe miesiączki i mam,a w ciążę zaszłam bez problemu

Gość gość
Endometrioza to przerost endometrium, gdzie tkanki endometrium jest za dużo. Skąpe miesiączki to cienkie endometrium. To dwie rożne sprawy.

Gość gość
W takim razie mam cienkie endometrium a w ciążę nie miałam problemu zajść :-)

Gość gość
No to chociaz ktos mi dal nadzieje :)

Gość gość
Nie każde skąpe miesiączki oznaczają zaraz jakąś chorobę. Widocznie taka twoja uroda. Ja mając skąpe miesiączki nie miałam owulacji. Tzn skąpe miesiączki brały się z braku owulacji. Winowajca była prolaktyna. Robiłaś wszystkie badania? Na pewno to jest przyczyną?

Gość gość
Raczej na pewno, prolaktyne mam nawet trochę poniżej normy bo 4, 32 a normą od 5, 18. Endo w prawie każdym cyklu jest rzędu 3-4mm i nawet po estrogenach nie rośnie. Teraz mam monitoring cyklu. Tarczyce lecze, ale juz mam idealne wyniki.