Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolorowooka

test ciazowy pozytywny , wysoki wskaznik beta hcg i nic nie widac na usg

Polecane posty

Gość kolorowooka

Odchodze od zmyslow ... Co to moze byc? Moze nie ciaza?

Gość gość
a który to masz tydzień? ja kiedyś miałam tak samo test pozytywny i beta hcg wysokie a poszłam do ginekologa w 7 tygodniu i nic nie widział kazał przyjść mi po po 9 i przyszłam 9,5 tygodnia i już wtedy biło serduszko i była ciąża a już się martwiłam,że się nie udało:) pozdrawiam

Gość gość
zapomniałam napisać,że wtedy stwierdził,że to zapalenie przydatków bo bolał mnie dół brzucha a to był Mateuszek,który dziś ma 10 lat:)

Gość gość
Ciąża pozamaciczna albo za małe b hcg zeby cos bylo widac ewentualnie jeszcze lekarz ciemiega

Gość gość
jesteś tam jeszcze?

Gość gość
A jaka wyszła beta?

Gość gość
ja byłam u lekarza w 6 tygodniu od ostatniej miesiączki - beta hcg wynosiła 300. i też nic nie było widać - później byłam w 9 tygodniu i już biło serce a fasolka miała 16mm także może daj sobie jeszcze czas :)

To wgl dziwna sytuacja . wyszedl mi test ciazowy pozytywnie .zaczelam plamic i pojechalam szybko do ginekplog ona powiedziala ze ciaza zagrazajaca i od razu zostalam w szpitalu .ponad to pielegniarka ta. Czy ta rejestratorma. Juz sa.a nie wiem kto obliczyla ze jestem w 6tyg tutaj zrobili mi usg -brak ciazy powiedzieli ze moze byc to ciaza pozamaciczna lecz nie .am objawow tego .. Nie boli mnie nic . zrobili usg tez obok macicy. Nie ma niczego . barki nie bola brzuch tylko jak przed miesiaczka . zrobili wczoraj test krwi . wyszlo ze wskaznik jest wysoki ... Lekaz jeden powiedzial "no gdzies tam jest ta ciaza" drgiej natomiast jak sie spytalam jak to mozliwe test i mrew ciaz usg brak ciazy to odpowoedziala "a kto ta. Wie" odcjodze od zmyslow Jutro maja robic znowu usg i krew . boje sie strasznie

Gość gość
czyli nie wiesz nic poza tym że jest wysoki?

Gość gość
trzymam kciuki bedzie dobrze sama staram sie juz 2 lata o dziecko narazie bezskutecznie

Gość gość
dziwne, ja byłam teraz, w 5 tc, i lekarz już wszystko widział tylko na usłyszenie serduszka kazał przyjść za 2 tygodnie, ale powiedział, że wszystko jest ok, że fasolka ma tyle milimetrów ile powinna mieć właśnie w 5 tc

Tak 6tydz to juz serduszko byc powinno . to dla mnie niw realne co sie dzieje .. Najlepiej jest sie nie starac , wtedy pdobno zachodzi sie w ciaze . milo jest naglw zobaczyc te dwie kreseczki ;)

Gość gość
Najlepiej jest sie nie starac , wtedy pdobno zachodzi sie w ciaze . milo jest naglw zobaczyc te dwie kreseczki oczko.gif tylko u mnie jest problem z owulacją ogólnie z jej stymulacją, jak bym miała owulację to może bym aż tak się nie stresowała a tak to jest mi ciężko

To zmienia postac rzeczy. Dajcie spokuj , czlowieka potrafia sie przyczepic takie problemy .. A najgorsza jest bwzradnosc. Tak czy inaczej nie trac nadziei.. Wiadomo zw latwo jest mowic jak nie jest sie w danej sytuacji ale ja siebie sama huz tez zaczelam pocieszac co ma byc to bedzie , jestesmy tylko marinetkami w rekach Boga

Gość gość
To pewnie ciąża pozamaciczna niestety...

Gość gość
Wiem raz mam tak że wiem że musi kiedyś się udać a raz jestem załamana bo myśle że nigdy się nie uda. Raz zaszłam w ciążę ale biochemiczną były to moje 3 najszczesliwsze dni w życiu ,ale szybko się skonczyły.Ciągle leki masakra boje się pomimo mojego młodego wieku 25lat że nigdy nie będe mama:( a za Ciebie trzymam kciuki musi być dobrze.Może owulacja Ci się przesuneła i ciąża jest młodsza

Gość gość
Wiem raz mam tak że wiem że musi kiedyś się udać a raz jestem załamana bo myśle że nigdy się nie uda. Raz zaszłam w ciążę ale biochemiczną były to moje 3 najszczesliwsze dni w życiu ,ale szybko się skonczyły.Ciągle leki masakra boje się pomimo mojego młodego wieku 25lat że nigdy nie będe mamasmutas.gif a za Ciebie trzymam kciuki musi być dobrze.Może owulacja Ci się przesuneła i ciąża jest młodsza a ty gosciu nie strasz jej tą pozamaciczną może bedzie wszystko dobrze Autorko trzymam kciuki i daj znać jutro co i jak ja wierze że bedzie dobrze

Jestes jesCze mloda tyke przed toba. Biore pod uwage to ze to moze byc ciaza poza maciczna . ale kobieta ktora jest po takiej ciazy powiedziala.mi ze barki ja bolaly ,mdlala i wgl ja takich dolegliwosci nie mam. Aczykolwiek jestem na wszystko przygotowana...

Gość gość
mnie nic nie bolało w ciąży pozamacicznej, absolutnie, a tu 5000 b hcg i żywa ciąża w prawym jajowodzie, szybko laparoskopia...nie chce straszyć tylko ostrzec, że może cię nic nie boleć...z objawów ja miałam brązowe plamienio/krwawienia...

Gość gość
Autorko nie mogłabyś pisać po polsku?

Po polsku to znaczy? Przepraszam za jakies bledy ale jestem na telefonie i soe tak zdarza jak chce cos szybko napisac

Gość gość
pewne że można miec dzieci :), ja mam po ciąży pozamacicznej :) oby to nie było to u u ciebie, ale uważaj na siebie, bo to jest niebezpieczne, jak coś cię zaboli od razu na SOR...

Przyszla.. Kompletnoe nic sie nie dowiedzialam ,tylko ze beta hcg rosnie.. A usg jeszcze mi nie zrobili i tak patrze ze do tego zrobienia im sie nie spieszy

Gość gość
też miałam taką sytuację zmieniłam ginekologa. teraz to "ja tu nic nie widzę" stwierdzone przez pierwszego gina ma 2 miesiące :P

Gość gość
ja akurat poszłam na nfz, ale do bardzo dobrego gina. pierwszy to była jakaś porażka, bo ja widziałam małego na USG, a lekarz nie :O 2 tygodnie później miałam wizytę u drugiego, a przy badaniu USG jeszcze do mnie z tekstem "oo... jaką dużą dzidzię już widać" :D

Gość gość
wysoka beta, brak widocznej ciazy to objawy zaśniadu groniastego.