Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jest według Was pięknego w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Jestem ciekawa, jak to widzicie :)

Gość gość
Nic. Człowiek wygląda jak hipopotam, czuje się jak czołg, jedna wielka męczarnia.

Gość gość
L4 było dla mnie piękne od 10 tygodnia :D cud i miód, a kasa leciała

Gość gość
Szczerze? tylko ruchy dziecka są dla mnie piękne (wyłączając te w pęcherz :P)

Gość gość
Nic dla mnie ciąża to męczarnia i zabranie kobiecośc****erwszy i ostatni raz.

Gość Pytająca Mamma
Ruchy dziecka odczuwane pod sercem... Nadzieja i planowanie przyszłości... Kupowanie rozkosznych ciuszków...Kobietka pięknieje - wzmocniły mi się włosy i paznokcie... Owszem jest ciężko i kręgosłup daje się we znaki, ale to cudo które się rodzi jest warte tego wszystkiego.

Gość gość
Zgniecione wnętrzności, ruchy dziecka, niczym scena z obcego :)

Gość gość
Nic. Chcialabym zeby to maz urodzil. Jestem w drugiej ciazy. Meczarnia, pod koniec opuchniecia, rozstepy, obwisla skora, popekane krocze, bolace cycki. Szkoda gadac. Mam synka,.teraz ma byc corka - wspolczuje jej bardzo

Gość gość
Dla mnie nic . Wole 10 razy przechodzić zapalenie pluc nic byc znowu w ciazy .

Gość gość
Absolutnie nic. Mam dwoje dzieci mąż chce jeszcze jedno powiedziałam mu ze ok ale jak urodzi nam je kto inny:-)

Gość gość
"Kobietka pięknieje - wzmocniły mi się włosy i paznokcie..." Ty dziekuj na kolanach matce za geny skoro Ci się włosy i paznokcie wzmocniły w trakcie ciaży

Gość gość
Świadomość że w środku powstał nowy człowiek, część mnie samej i część mojego męża

Gość gość
Pytająca Mamma, z tych włosów się na razie nie ciesz, bo to hormony zatrzymują w ciąży wypadanie włosów, dlatego jest ich więcej i lepiej wyglądają. Te włosy i tak muszą kiedyś wypaść i zrobią to hurtowo po porodzie. To zjawisko fizjologiczne. Nie ma się co martwić, po prostu wrócą do stanu równowagi sprzed ciąży. Ja w ciąży miałam cudne włosy, teraz 3 miesiące po porodzie wyciągam garściami. Vvvvvvv Wracając do tematu, ciąża to mordęga, fakt. Jednak cudowne jest czekanie na dziecko, które już się bezwarunkowo kocha. Ja uwielbiałam dotykać i patrzeć na brzuch, jak dzieciątko się poruszało i przesuwało rączkami czy nóżkami. Nawet jak miało czkawkę i cały brzuch rytmicznie podskakiwał. Super było podglądać na USG, jak się porusza. Kupowanie wyprawki sprawiało mi ogromną radość. Cieszyłam się, że mąż mnie wspiera, pomaga we wszystkim, przeżywa i razem ze mną chodzi do lekarza (Hehe... Nie, nie jestem tym oszolomem, co pisze o mężu przy porodzie i badaniach, mój mąż nie zaglądał mi w krocze razem z lekarzem ;)). Nie powiem, L4 też fajna sprawa. I raz udało mi się uniknąć strasznej kolejki w aptece, dzięki dużemu brzuszkowi.

Gość gość
Trzy razy w ciąży. . .. Nic!!!! Nawet te L 4 mam w d***e... Każda ciaza to dla mnie wyniszczrnie organizmu, a potem po ciąży walka przez rok o powrót do sylwetki.. Jedyna piękna " rzecz " to te moje kochane dzirciory.... Ale ciaza Fuuuuuu

Gość gość
piękne jest to że rozwija się w nas nowe życie - cud i owoc miłości :)

Gość gość
gosc z 20.15 -dobre :D

Gość gość
nic- mordęga, rozstępy i opuchlizna a potem traumatyczny poród rzeźnia

Gość gość
W ciąży piękna chwila kiedy dowiedziałam się z narzeczonym na usg że to będzie dziewczynka.. Potem już gorzej ,ciąża nie ma nic pięknego w sobie to po prostu taki stan inkubatora bez ucieczki musisz donosić i koniec ...poród i później opieka 24h nad dzieckiem

Gość gość
Wiem że trochę nie na temat ale może któraś z was się orintuje Witam okres spoznia mi sie 6 dzien od czasu do czasu odczuwam bol podbrzusza okolo 2 tyg demu mialam kilkudniowa biala gesta wydzieline z pochwy( było jej dużo więćej niż normalnie bywa w dni połodne) . Zaznacze ze w ubiegym miesiacu dostalam miesiaczke ok 5 dni wczesniej. Czy to mozr byc ciaza? współżyję z mężem bez zabezpieczenia. Jak myślicie to może być ciąża ? jutro zamierzam zrobic test

Gość gość
To zrób test dzisiaj będziesz wiedzieć.

Gość gość
nie wierze w to co czytam . Dziewczyny przecież ciąża to najpiekniejszy moment który może spotkać kobiete. I mała istotka która będzie z nami przez całe życie . Połowa nas połowa ukochanego. Nie wyobrażam sobie życia bez moich dzieci. I dla nich mogła bym wytrzymać milion takich bóli jak przy porodzie . Było wart o!! jak czytam te niektóre denne komentarze to zastanawiam sie jakimi miss musiałyście być przed ciąża :):) ..."dzieciory" - bez komantarza.

Gość gość
12:15 po przeanalizowaniu Twojej sytuacji przez Internet potwierdzam u ciebie ciążę. Będzie to dziewczynka, którą urodzisz 4 dni przed terminem. Z tego co napisałaś ciąża i poród odbędą się bez komplikacji ale w 8 miesiącu dopadną Cię lekkie obrzęki i ból prawej łydki. Taka moja diagnoza. A tak serio dziewczyno, nie możesz zrobić testu zamiast truć ludziom d**y? Co my w Twojej macicy siedzimy i wiemy, czy się tam co zagnieździło czy nie?

Gość kalinka33l
Ja tez nie widzę nic pięknego w ciązy . Mam jedno dziecko i juz więcej nie chce bo sama mysl o ciązy wywołuje u mnie mdłości .

Gość gość
12:58 A ja nie wierze ze ktos kto jest juz mama moze byc taki ograniczony i prócz czubka własnego nosa nie widzi nic innego. Pojmij ze nie dla każdej kobiety ciaza sie kojarzy z czyms wspaniałym-dobrze ze o tym mówią, moze ktos sie nastawi na cos innego niz piękne ruchy dziecka i rosnący "brzuszek". Kazdy jest inny a ty oceniasz przez pryzmat swoich odczuć-płytkie to bardzo z Twojej strony. Widze ze dziecko wychowasz w przeświadczeniu ze jedynie jego uczucia, poglądy sa słuszne a reszta to "denne komentarze". Nikt nie napisał ze nie cieszy sie z dziecka i ze warto nie było-skąd taka nadinterpretacja??? Pytanie było o ciaze a kazdy miał ja inna.

Gość gość
Idąc tym tokiem to kazda powinna piać z zachwytu, że ma okres - bo comiesięczny ból+resztę atrakcji warto znosić bo to świadczy o możliwości zajścia w równie wspaniałą ciążę :P x To, że jakieś działanie prowadzi to czegoś z czego się cieszemy nie oznacza, że musimy skakać z radości podczas samego działania. Po zwymiotowaniu większość osób czuje się o wiele lepiej jak jest przytruta. To nie oznacza, że samo wymiotowanie jest fajne...

Gość gość
Dla mnie wszystko jest piekne taki maly cud. Lubie swoj rosnacy brzuch, kopniaki, kazdy mi mowi ze promienieje ze ciaxa bardzo mi sluzy, choc przeszlam okres wymiotow, teraz juz koncowka i szybciej sie mecze to uwazm ze to najpiekniejszy czas kazdej kobiety musimy tylko dalej pamietac o sobie swoich pasjach a nie zobaczysz 2 kreski l4 i lezysz i nic ci sie nie chce tym samym zaniedbujesz siebie, wiem sa rozne ciaze lezace tez ale wiekszosc uwaza ze ciaza to chorobs i tak ja przechodzi

Gość gość
Pierwsza ciaza jest super .... Ż sexownej dziewczyny stajesz się Fionà .... Coż Za piękno .... Ten fartuszek po urodzeniu ....

Gość gość
Piekna jest tylko dzidzia

Gość gość
nic nie ma pieknego w ciazy , nawet ruchy dziecka sa bardziej jak sceny z piatego pasazera po ciazy tez nie ma nic pieknego oprocz dziecka