Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

antykoncepcja pomozcie

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie. Bylam u gin 8 tyg po porodzie na kontrole i po tabletki anty (puerwszy raz bede stisowala te metode). Chcialam brac odrazu mimo iz jedzcze nie dostalam okresu po porodzie, lekarz stwierdzil ze nie ma problemu ale lepiej gdybym zaczela je brac gdy mieisaczka sie pojawi. Niestety byl problem z wykupieniem recepty i dopiero zakupilam tydz temu a czulam ze okres tuz tuz i chcialam poczekac. Dzis dostalam mieisaczke, i nie wiem kiedy ta yabletke mam wziasc. Otoz dostalam tanletki NARAYA. Jest ich 21 pozniej robi sie 7 dni przerwy. Wiec mam wziasc pierwsza 8 dnia dopiero? Czy juz dzisiaj skoro dopiero bedzie to pieresze opakowanie?jesli ktos bral te tabletki prosze o rade. W pon wybieram sie do gin to zapytam dokladnie ale jesli mozrcie poradzcie

Gość gość
Ulotka. Lekarz stwierdził, że lepiej gdybyś zaczęła je brać, kiedy miesiączka się pojawi, pojawiła się? Masz odpowiedź.

Gość gość
Pierwsza- pierwszego dnia okresu, tak mi zawsze zalecano a na ulotce zdaje się to samo masz.

Gość gość
Wszystko masz w ulotce. Zatrudnij chociaz kogoś żeby Twoje dziecko czytać nauczył :O

Gość gość
ja karmie piersią, przepisał mi jakieś tabletki bezpieczne podczas karmienia i kazal brac bez zadnej przerwy bo ja jeszcze nie dostalam miesiaczki po porodzie. To moje drugie dziecko i przy pierwszym mialam tak samo.

Gość gość
Wiesz Autorko co to jest przerwa? To coś pomiędzy dwoma innymi czymiś. Więc jak nie było czymsia, to nie robi się przerwy, a bierze czymsia. A po polsku to nie umiesz czytać ulotek? A jak nie umiesz czytać (a poznałam w tych czasach jeszcze kilka analfabetek!), to nie umiesz słuchać lekarza ze zrozumieniem. Przerwę 7-dniową robi się POMIĘDZY opakowaniami, a nie przed. Jak można zrobić przerwę przed? Brak Ci logicznego myślenia?

Gość gość
Kolejny tłumok. Biedne dziecko, matka analfabetka.

Gość gość
Autorko, a karmisz piersią?

Gość gość
"Jest ich 21 pozniej robi sie 7 dni przerwy. Wiec mam wziasc pierwsza 8 dnia dopiero? " Ja pierdziu, ale Ty masz braki w istocie szarej. Sama sobie odpowiadasz w pierwszym zdaniu, a potem o to pytasz w drugim.

Gość gość
Ubolewam nad tym, że tacy ludzie jak autorka się rozmnażają. ...

Gość gość
Ubolewam nad tym, że tacy ludzie jak autorka się rozmnażają. ...