Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy ma ktoś jeszcze w domu magnetowid albo stary telewizor typu pudło?

Polecane posty

Gość gość

czy ma ktoś jeszcze w domu magnetowid albo stary telewizor typu pudło?

Gość gość
co drugi polak ma jeszcze stary telewizor

Gość gość
moja siostra właśnie wyrzuciła telewizor kineskopowy, bo kupiła nowy płaski Sony :P

Gość gość
nie mam takich rupieci już od minimum 10 lat

Gość gość
co ciekawe rano wyrzucony, a popołudniu już go nie było obok śmietnika, ciekawe dlaczego? Co może być wartościowego w takim gracie?

Gość gość
mam moge sprzedać cza tylko dekoder se kupić 150zlociszy i bierz:-)

Gość gość
stare telewizory działają po 10-20 lat...a te nowe po 2-4 latach juz sie psują a koszt naprawy jest czesto niewiele nizszy niz nowy

Gość prawictwo pospolite 152
u mnie jest stary telewizor w duzym pokoju typu pudlo firmy philips 42 calowy .. telewizor jest 2003 roku kosztował 5 tys zł przy zakupie w malym pokoju mamy płaski telewizor 32 calowy kupiony rok temu

Ja mam w swoim mieszkaniu panieńskim taki dwudziestoletni, albo nawet starszy. Nie mam pojęcia czy jeszcze działa, bo przez ostatnie 7 nikt go nie używał.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców pokrzywna to wieś w województwie opolskim w powiecie nyskim w gminie Głuchołazy w górach opawskich

A co ci się w tych sprzętach nie podoba ? Magnetowid (najwyższej wówczas klasy) ma ponad 30 lat i nadal poprawnie funkcjonuje. Nagrywarka dobrej klasy, tego samego producenta, psuła się dwa razy i dokonała żywota po niecałych trzech latach. Kasety wideo sprzed ponad ćwierć wieku, są nadal normalnie odczytywane. Część płyt, sprzed pięciu lat, nie jest już przez żaden odtwarzacz "widziana". x Ojciec ma stary 32 calowy TV i płaski 42 cale. Wg miernika poboru prądu, ten stary bierze o 1/3 mniej prądu od nowego.

Gość gość
to fakt te nowe odtwarzacze i nagrywarki to kit jakich mało, to samo płyty CD czy DVD, właśnie to przerabiam. Niestety stare magnetowidy i kasety VHS to pieśń przeszłości, bardzo niepraktyczne i słabej jakości, ale znam kogoś kto jeszcze kupuje kasety VHS i ogląda, a magnetowidy ma bardzo dobre.

Gość gość
psują się po 2-4 latach? chyba żartujesz, no może jak kupisz na promocji za 500 zł, 40 cali to może tak.

Gość gość
Te nowe, ale te lepsze, są w zasadzie znacznie bardziej niezawodne, niż stare, ale jak już się zepsują to koniec, a stare można było naprawiać.

Gość gość
Ja do niedawna jeszcze miałam taki stary przedwojenny telewizor i mialam do niego ogromny sentyment bo działał sprawnie. Niestety ostatecznie chłopak kupil mi na urodziny nowy telewizor wiec stary oddałam do recyklingu firmie www.elektrosmieci.warszawa.pl . Strasznie było mi smutno ze musiałam się z nim rozstac :P

A czy Ty wiesz DURNY SPAMERZE, ile można dostać za prawdziwy, przedwojenny telewizor :D ? x Tak to jest, gdy MATOŁ SPAMUJE :P.

Gość gość
Ja mam sprawnego 18to letniego kineskopa i dokąd będzie zdatny do użytku nie zmienię.

Gość gość
gość 2015.12.13 psują się po 2-4 latach? chyba żartujesz, no może jak kupisz na promocji za 500 zł, 40 cali to może tak. x Akurat. Kuzynka kupiła w salonie, zapłaciła jak za zboże i po 2óch latach wysiadł. Ja mam jeszcze 13-letni Sony i ani razu nie było jakiegokolwiek problemu.

Gość gość
Pamiętajcie o środowisku! Nie zostawiajcie takich rupieci gdziekolwiek, a tymbardziej na łonie natury! W polsce działają firmy, które zajmują się odbiorem osobistym takich elektro gratów. Warszawiakom polecam http://elektrosmieci.warszawa.pl/ ! :)