Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na wigilię dla 7 miesięcznego niemowlaka ?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam się nad tym co podać córci w ten wyjątkowy dzień. Chciałabym, żeby było to coś wyjątkowego, ale zarazem coś co jej nie zaszkodzi.

Gość gość
To zależy jakie produkty już je

Gość gość
Nie ma żadnych przeciwwskazań żywnościowych typu alergie czy nietolerancja czegoś. Smakowała już jajko na parze, oczywiście ekologiczne- 0. Zupki, musy owocowe, soczki, jogurciki, kaszki. Standardowo to co je zdrowe dzieciątko w tym wieku. Najbardziej lubi jabłka, gruszki, malinki, natomiast nienawidzi bananów i kaszki biszkoptowej.

Gość gość
Jakąś rybkę z marchewką typu ryba po grecku lub uszka z farszem z rybki i marchewki+ barszczyk .

Gość gość
A ja nie rozumiem po co miałabyś dawać coś innego niż zwykle? Że Wigilia,to rozumiem,jest to wyjątkowy dzień,ale dla ludzi ŚWIADOMYCH. 7-miesięczne dziecko ani to nie obchodzi,ani tego nie będzie pamiętać...zrobisz jak uważasz,ale według mnie jest za wcześnie na celebrowanie Wigilii żywieniowo z tak maleńkim dzieckiem,które ledwo co dopiero zaczyna siedzieć,raczkować itp. Jak już koniecznie się uprzesz,to możesz podać łososia z ziemniaczkami i marchewką,tak na przykład. Za rok,w Święta,dziecko już spokojnie będzie mogło spróbować czegoś z tradycyjnych dań wigilijnych,ale teraz? Dla mnie to bez sensu,ale nie oceniam,bo to twoja sprawa. Ja mam 6-miesięczniaka i dam mu to,co do tej pory zjadał; córka ma 6 lat i ona oczywiście zje z nami przy świątecznym stole to,co na nim będzie.

Gość gość
Ja piernicze.... :-o