Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uważam, że ustawa dotycząca in vitro miała głównie na celu interesy zamożnych.

Polecane posty

Gość gość
a co to znaczy bogaci/zamożni?

Gość gość
Ja jestem niepijaca juz alkoholiczka po terapii w ramach NFZ. Pracuje i odprowadzam skladki. I bardzo sie ciesze, ze sa w naszym pijackim kraju bezplatne poradnie dla tych, ktorzy chca wyjsc z nalogu alkoholowego, inaczej pewnie nie bylabym dzisiaj trzezwa i szczesliwa. Poza tym, leczenie alkoholikow jest oplacane z akcyzy za alkohol wiec przez lata picia i kupowania alkoholu, sama sobie terapie oplacilam ;) pozdro

Gość gość
Jak jak alkoholik pije latami wódkę, narkoman ćpa, palacz pali, tak kobieta bierze hormony i można postawić między nimi znak równości. W każdym przypadku są to działania świadomie. X Ohohoohh Dawno się tak nie uśmiałam. A od kiedy to hormony wpływają negatywnie na późniejszą płodność? Większych bzdur w życiu nie słyszałam. Osobiście jestem przypadkiem i znam mnóstwo dziewczyn, które po latach brania hormonów bez problemu zaszły w ciążę. To nie antykoncepcja hormonalna jest powodem późniejszych problemów, ale fakt,że sporo osób ma różne zaburzenia, najczęściej niezdiagnozowane, np tarczycy. I takie herezje pisze osoba niby wykształcona. :) hehehe

Gość gość
22:39, nie twierdzę, że te badania nie są u nas wcale refundowane, tylko że nie są refundowane po poronieniach. Co mnie obchodzi, że można na NFZ zbadać hormony przy nieregularnych miesiączkach, skoro to nie mój problem? Nie słyszałam też, żeby można było zrobić np. histeroskopię na ostrym dyżurze w szpitalu, kiedy się nie jest nagłym wypadkiem? Albo przeciwciała ANA, przeciwtarczycowe czy antyfosfolipidowe. Chętnie się dowiem, w jakich przypadkach robią takie badania na dyżurach.