Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobieta1111

Czy jestem w ciazy ?

Polecane posty

Gość Kobieta1111

Witam Kobitki :) 3 tygodnie temu Nie zabezpieczylam się z partnerem . Od 2 tygodni mam zawroty głowy , mdłości , zgaga , robilam 2 testy wyszły pozytywnie . Dostalam okres bardzo dziwny same skrzepy , gdzie nigdy takiego nie miałam , zrobilam test i wyszedł negatywny Czy mogę być w ciąży ? Miała z was ktoras taki przypadek ?

Gość gość
Pewnie poronilas.

Gość Kobietka1111
Gdybym poroniła to bylabym zalana krwią a objawy ciąży dalej nie znikają ;) Pozdrawiam mądra wypowiedź gościa

Gość gość
za wczesnie na takie objawy ledwo do implantacji doszlo a ty juz masz miec objawy ciazy,,,, dziecko poczytaj ksiazki do biologii,,,,,

Gość gość
Kobietko, skoro jesteś taka mądra, to po co zadałaś tu pytanie? Poronienie na wczesnym etapie, to nie żadna rzeźnia, wręcz nietrudno je pomylić z okresem, więc nie wiem co Cię tak dziwi. Test był pozytywny, więc w ciąży musiałaś być, poroniłaś, HCG spadło poniżej wykrywanego przez test poziomu więc wyszedł negatywny. A zawroty głowy i mdłości możesz mieć, bo nie dość że organizm osłabiony po poronieniu, to resztki hormonu ciążowego jeszcze krążą we krwi i mogą dawać przez kilka dni objawy ciążowe. Nie wierzysz ? zrób dziś badanie betaHCG, to się przekonasz.

Po poronieniu hcg przez jakis czas się utrzymuje.nuemozliwe żeby na drugi dzień po byl test negatywny

Gość gość
Poronilam 3 razy w 6 stym tyg i za kazdym razem krwawilam bardzo skapo, właściwie tylko plamilam, takie mam tez okresy. Moja kolezanka poronila dwa mies temu w 7 mym tyg, nie miala wogole krwawienia tylko beta spadla, dostała tabletki na wywolanie krwawienia. Z kolei w donoszonej ciąży w 12'tyg trafiłam do szpitala z krwotokiem, lało się ze mnie dosłownie jak z kranu, byłam pewna ze znowu poronilam, ale okazało się że pękł krwiak.przez 3 dni lalo sie ze mnie tak ,ze co polgodziny zmienialam podpaski. Ciaze donosilam, mam zdrowego synka. Wiec nie mądrz się tak autorko, bo mie ma reguly.

Gość gość
muuusia , powtórzę - jeśli autorka miała test który wykrywa ciążę dopiero od jakiegoś poziomu bety, a u niej beta szybko spadła, to spokojnie mógł wyjść negatywny, mógł też być wadliwy

Gość gość
Muusia-to jeszcze raz gosc od 3poronien . Dodam ,ze mi tez sie tak zdazylo ,ze w jeden dzie piekne dwie krechy a na drugi nic. Zalezy na jakim poziomie miala bete, a na tym etapie napewno nie jakies duze wartosci.

Gość gość
Autorko-objawy ciazy mozesz miec nadal, dopóki hormony nie wrócą do normy.

Gość Kobietka1111
Ale po co zaraz takie kłótnie ? Zadalam tylko pytanie za to jeszcze nie karaja :)

Gość gość
Zadałaś pytanie, to Ci odpowiadają. Ja też sądzę że to było poronienie a Ty z tą informacją zrób co chcesz. Gdybyśchciała naprawdę odpowiedzi to zrobiłabyś dziś bete i następną w piątek. I tyle.

Gość gość
jakie objawy ciązy? na głowę upadłyście? 3 tyg temu współżyła.. litości

Sama jestem teraz w takiej niepewności bo tez tydzień temu test wyszedł poz w piatek polecialo troche zywoczerwonej krwi i do wczoraj na brązowo plamilam. Wczoraj test pokazywał dwie kreski. Jesli jestem w ciąży to dzis jest 5t i 3 dni. Jutro ide zrobić bete

Gość gość
same się nakręcacie, po jakiego grzyba robić test jak się za przeproszeniem wylazło dopiero spod chłopa? poszalałyście dokumentnie? same sobie krzywdę robicie cudując z waszymi kilkutygodniowymi ciązami. Nawet lekarz na tym etapie wam leków na podtrzymanie nie wypisze .Niby dorosłe..

Gość gość
tak , chyba nospe i leki na uspokojenie :D

Gość Kobietka1111
Spokojnie , wyzyta w poniedziałek u ginekologa Juz się tak nie goraczkujcie