Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lolitka32141

Ustępowanie miejsc osobom starszym w tramwaju...

Polecane posty

Gość gość
ja jak bede stara to na pewno bede kombinować zeby siedziec, ale nie bede stekac nad uchem XD moze bede jezdzic tak jak kolezanki najpierw przystanek wczesniej

Gość gość
Oni są już star******* bo dup[y im ciążą i nie dożyją starszych lat, a mózgi maja zryte przez amfę i wygodnictwo wpojone przez mamuśki co to od geby sobie odjely aby szczyle mieli.

Gość Lolitka32141
Pytanie zadałam, ponieważ piszę pracę licencjacką na ten temat. Dziękuję za wypowiedzi i proszę o kontynuowanie przemyśleń. Może niektóre z Waszych historii pojawią się w pracy? Po obronie na pewno podzielę się linkiem :)

Gość gość
Same bidy o tych tramwajach. Auto dzisiaj to nie majątek, więc kto tymi tramwajami? Tylko Bardzo starzy i smarkacze bez prawa jazdy lub młodzi NIEUDACZNICY> Maja chociaż na kim się wyżyć, bo poza tramwajem, to inni na nich się wyzywają.

Gość gość
Lolitka, a to studia skończysz!!! Będziesz 1/2 specjalistki od ustępowania miejsc w tramwaju. A ja myślałem, że czy ustępować, to każdy wie już w wieku 5 lat. Żenujące.

Gość gość
dziś lub studenci, którzy nie dostają pieniędzy od rodziców; prawda jest taka, że jeśli chcesz się kształcić i mieć później lepszą pracę, a nie masz bogatych 'starych', to samochodu sobie nie kupisz. Lub osoby które dbają o środowisko

Gość gość
13:47 Jacy to "studenci" mają dylemat, czy też ustępować miejsca w tramwaju? Przeciez najpierw trzeba podstawówkę skończyć.

Gość Lolitka32141
Gość z 14:37 - nie prowadzę tego badania po to, by dowiedzieć się, czy powinno się ustępować miejsca, czy nie, ponieważ mam na ten temat wyrobioną własną opinię. Tematem mojej pracy są relacje społeczne. Pozdrawiam serdecznie, dziękuję za odzew i zachęcam do kontynuowana dyskusji :)

Gość gość
jeezu ja nienawidze tych starych krow. wlasnie to stekanie o ktorym piszecie to jest bardzo powszechne, nie wiem o co chodzi, nie mozna juz przepraszam powiedziec? albo wiesz, siedzi taka od okna a ty obok niej, wstaje i chce wyjsc i nie ze przeprosi, tylkozaczyna sie sila przepychac. mysle ze te staruchy sa tak samo kulturalne jak mlodziez ktora tak hejtuja, w sumie przeciez sa ich ojcami/babciami itd, wiec ta sama krew, to samo wychowanie wilk zajaca nie wylegnie

Gość gość
Lolitka, te twoje studia chyba nie są drogie i wszyscy chętni je kończą. W końcu 20 zł na miesiąc to nie wydatek.

Ja ustepuję miejsca tylko osobom, które tego naprawde potrzebują. Nie cierpię jak taka stara, krzepka kobieta stanie mi nad głową i kaszle żebym ją puściła. Co najlepsze widzę, że ma więcej siły nić połowa ludzi znajdujących się w tym tramwaju.. Jakaś żenada. Czasami widać, że ktoś jest schorowany lub bardzo wiekowy... wtedy to inna kwestia. Wiem, że też będe kiedyś stara.. ale mam nadzieję, że nie taka wredna jak połowa tych ludzi :(

Gość gość
"mysle ze te staruchy sa tak samo kulturalne jak mlodziez ktora tak hejtuja, w sumie przeciez sa ich ojcami/babciami itd, wiec ta sama krew, to samo wychowanie wilk zajaca nie wylegnie " DOKŁADNIE

Gość G i nn y
Ech ... One czasami mają takie mściwe uśmiechy ... Ja raz siedzę i nagle słyszę " o tu dziewczyna pani ustąpi " Spoglądam a tam taka pięćdziesiącha złośliwie uśmiechnięta stoi, zadowolona bo " wywalczyła " miejsce dla jakiejś starej innej ... No ustąpiłam chociaż byłam zmęczona , bo tak głupio zaraz cały bus byłby przeciwko mnie .

Gość gość
A szkoda gadać. Sapią, stękają, wyzywają. Zamiast poprosić normalnie, mówią od razu, jaka to młodzież niekulturalna, albo wyzywają. Czy tak trudno jest powiedzieć "proszę"? Przyganiał kocioł garnkowi, same nie są kulturalne, ale wymagają tego od innych. Mówię same, bo to głównie kobiety. Potraktował was kiedyś źle jakiś staruszek?

Gość gość
Mają specjalnie w kazdym srodku komunikaci miejskiej swoje oznacone miejsca. I jeszcze im mało

Gość gość
Ja uważam, że starszym nie powinno się ustępować miejsc, bo oni już się nasiedzieli. Co innego młodzi, im to daleko do najdłuższych wakacji w życiu, a ponadto są zmęczeni.

Gość gość
Starsi powinni chodzić na piechotę, w końcu mają czas, a tym niepełnosprawnym mopsy powinny auta z kierowcami podstawiać.

Gość gość
Swoją droga, autorka tematu powinna zdradzić nam swoją uguntowana opinię na zadany temat, bo wszyscy jesteśmy ciekawi, jak specjalistaka w temacie sądzi?

Gość gość
Starzy powinni w tramwaju uklęknąć i poprosić młodą boginię o ustąpienie miejsca i przedstawić zaświadczenie od lekarza, że im przysługuje takie prawo , oraz metrykę urodzenia potwierdzającą ukończenie 90 roku życia. Takie mamy prawo.

Gość gość
Starzy so nieklturalni, sapio, stekajo, pierdzo i nie chco nas nauvczyc rzadnej kultury.To skad mamy umiec.

Gość gość
gość dziś I vice versa. Ja np. mam znaczny stopień niepełnosprawności, a tego nie widać, do tego na niekorzyść działa to, że jestem stosunkowo młoda.

Gość gość
15:31 To było sarkastyczne, dla młodych przygłupów. Nie musisz się tłumaczyć i denerwować matołami bez kultury. To chamstwo do nich wróci, po trzykroć, tak już jest. Pozdrawiam, Adam

Gość gość
bo fajnie sie czyta xd

Gość gość
z przed 2 godz stoję na pętli autobusowej jest juz sporo osób które ustawiły się dosc blisko krawężnika wśród ludzi babinka z 90 lat podjezdza autobus 3 chłystków odpycha babine i sie pcha aby d**e posadzić potem następni ludzie ją odpychają ,widzałam bezradność starego człowieka wsród nie wiem czego bo nie zwierząt nie ma słowa zeby to określić

Gość gość
Kvrwa 20 minut wczesniej wychodzi, ale czasu nie marnuje :D

Gość gość
no chyba na pewno mniej go marnuje niż jadąc w tramku miliard lat i nic nie robiąc. lepiej zmarnować 20 min i poczytać niż zmarnować 2h

Gość gość
A ja uważam, że starszym osobom takim po 55 roku zycia powinno się ustępować. Sami będziecie kiedys starzy to zobaczycie jak to jest... Uważam, ze ludzie starsi powinni mieć pierwszeństwo :w autobusach (tu ludzie młodzi i zdrowi w ogóle nie powinni zajmować miejsc siedzących), w kolejkach u lekarza, w sklepach i toaletach publicznych i to powinien byc obowiązek ustawowy, oprócz tego powinien być obowiązek pomagania takim osobom, np powinna grozić grzywna za to ze młoda i zdrowa osoba nie pomogła wnieść takiej starszej osobie ciężkich siatek z zakupami Jednak uwazam takie podejscie jak wy macie za znieczuliczę bo ja staram sie pomagac bezinteresownie nawet kosztem wlasnego czasu. Kiedyś wynajmowałam mieszkanie ze starsza pania to we wszystkim jej pomagałam, nawet śniadania jej robiłam, a że bywała czasami niemiła to tylko wynik wielu i zmeczenia życiem

Gość gość
" gość dziś z przed 2 godz stoję na pętli autobusowej jest juz sporo osób które ustawiły się dosc blisko krawężnika wśród ludzi babinka z 90 lat podjezdza autobus 3 chłystków odpycha babine i sie pcha aby d**e posadzić potem następni ludzie ją odpychają ,widzałam bezradność starego człowieka wsród nie wiem czego bo nie zwierząt nie ma słowa zeby to określić " Gdzie mieszkasz? Bo u mnie w Gdańsku jest inaczej, na pętli ludzie właśnie na spokojnie do tego podchodzą, bo i tak każdy zajmie miejsce

Gość gość
gość dziś Haha i co jeszcze? Mam sie spóźnić do pracy żeby uniknąć grzywny, i wnosić babince zakupy? Zaraz by sie zaczęło nadużywanie tego przywileju. Ty nie wiesz chyba jakie te baby są niektóre. To tacy sami ludzie jak my. Są wśród nich miłe panie i są takie sknery, takie, co wszystkich obgadują, poniżają, potępiają - mam je szanować, jeśli mi potrafi zwrócić uwagę niepytana o zdanie, że upodobałam sobie założyć spódniczkę za krótką dla jej pobożnych oczu? Na litość boską, nie wmawiaj mi że mogą nas traktować jak chcą, bo nie mogą. Każdemu człowiekowi należy się szacunek.