Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość molestowany

jak pozbyć się telemarketera?

Polecane posty

Gość molestowany

Od kilku dni codziennie dzwoni do mnie jakaś telezaraza z Play po kilka razy dziennie, co mam zrobić? Czy znacie jakieś sposoby na skuteczne pozbycie się natręta?

Gość gość
Zablokuj numer i po problemie.

Gość molestowany
właśnie już to zrobiłem, ale co chwila wydzwaniają z innych numerów, czy znacie może jakieś inne sposoby aby ich zbyć? może znacie jakieś triki bądź skuteczne odpowiedzi

Gość gość
Powiedz mu tak: to ty Jasiu? Poznaję Twój głos. Tak ja Wiem, że to Ty. Jasiu przestań się wygłupiać. Ja wiem że to Ty.... I tak w kółko gadaj z nim aż się odczepi.

Gość gość
"nie wyrażam zgody na kontakt i przedstawianie oferty" jezeli zastosujesz tą formulke to według prawa, które weszlo w tamtym roku nie mogą dzwonic i możesz nawet ich podać do sądu

Gość gość
Nie cierpie tych skur***, dzwonią codziennie, a nawet kilka razy dziennie, mówie, nie, nie jestem zainteresowany, groze sądem, policjom, ale nic nie działa, a jak chce, żeby podali mi jeszcze raz swoje dane i nazwe firmy, to się rozłączają, co robić? Te poj**** uprzykrzają mi życie!!!

Gość gość
telemarketerzy to oszuści!!! ten zawód powinien być karany! to coś jak prostytucja!

Gość gość
Spytaj telemarketera czy zrobi ci loda, wtedy przestanie wydzwaniać.

Gość gość
udawaj swiadka jehowy, pytaj czy porozmawiacie o Bogu i że nadejdzie sąd ostateczny!

Gość konsultantPlay
pracuje jako konsultant Play i uwierzcie mi, ze nie ma takiego prawa jak napisał gość powyżej, jeśli bedziecie grzeczni to konsultant ewentualnie odczyta wam zgodę na usunięcie numeru :)

Gość gość
Ja czasami nawet mrucze do słuchafki, udaje, ze mi super i wale zboczonymi tekstami, nie znalazl sie kozak,ktory to przetrwa!!! Skutkuje, ale czesto i tak dzwoniom, nawet pare razy na tydzien, znacie jeszcze jakies porady? Lubie sobie zartowac z tych popier***

Gość gość
Drogi konsultanciePlay, aż się nóż w kieszeni otwiera! Grzeczni?! Ile razy można?! Jesteście zwykłymi złodziejami, którzy żerują na cennym czasie NORMALNYCH(!) ludzi!

Gość gość
Wy, pseudokonsultanci jesteście gorsi niż uchodźcy, powystrzelać tylko!

Gość gość
Ludzie pomóżcie! Wydzwaniają dzień w dzień, są mało uprzejmi, raz jedna kobieta na mnie nakrzyczała! Rozumiecie ludzie! Popłakałam się prawie, bo później zagroziła, że będzie dzwoniła! Boję się ich, nie wiem co mam robić i jakie moje dane posiadają

Gość gość
ale macie problemy ja gdy tylko zorientuje się że dzwoni telemarketer to po prostu dziękuję i się rozłączam nie ma sensu tracić czasu na przepychanki słowne

Gość gość
Odpowiedz : "nie rozmawiam ze zlodziejami, oszustami i inna cholota" - po czym odloz sluchawke.

Gość konsultatplay
Odpowiedz : "nie rozmawiam ze zlodziejami, oszustami i inna cholota" - po czym odloz sluchawke. - wiesz co wtedy robimy? ustawiamy na za 10 min i mówimy "halo cos nas rozlaczylo" hahaha, pozniej meczymy takiego ciagle, ogolnie jest beka z takich

Gość gość
Beka z takich? Mam nadzieję, ze Twój pracodawca zobaczy jakie masz podejście. A co do innych, macie jeszcze jakieś rady? Chyba zrobie sobie liste i bede w portfelu trzymać, żeby w końcu pozbyć się tych natrętów

Gość gość
To wy jesteście złodziejami i oszustami! To jest normalna praca! Pozdrawiam, Konsultantka

Gość gość
Pan dziś mnie wyzwał od szma.. .p***b... Itp ą ja mu powiedziałam ładnie pan się odnośi . Ą on a jak mam się odzywać jak jestes szma... p***b.. nied***bą... Ą ja na to co pan jeszcze więcej powie ?? Był już taki zszokowany że się rozłaczył. Są różne sytuację można się pośmiać jak ludzie lubią udawać np że zakład pogrzebówy. Jeden powiedział że z BOTEM nie będzie rozmawial :D

Gość gość
Pan dziś mnie wyzwał od szma.. .p***b... Itp ą ja mu powiedziałam ładnie pan się odnośi . Ą on a jak mam się odzywać jak jestes szma... p***b.. nied***bą... Ą ja na to co pan jeszcze więcej powie ?? Był już taki zszokowany że się rozłaczył. Są różne sytuację można się pośmiać jak ludzie lubią udawać np że zakład pogrzebówy. Jeden powiedział że z BOTEM nie będzie rozmawial :D

Gość gość
Telemarketerzy, poszukajcie innej pracy, bo jesteście znienawidzona grupą, która zabiera czas. Nikt o zdrowym rozumie, nie zawiera umów przez telefon. Ja gdy zorientuję się, że to telemarketer, mówię, że nie jestem zainteresowany i rozłączam się. Gdy dzwonią za chwile, rozłączam się i dalej tak samo. Nie denerwuję się, bo już przywykłem. Nie odbieram telefonu z ukrytym numerem. Blokuje te, które już sprawdziłem jako niechciane. Oni w końcu przestają, bo wiedzą, że nic z tego. Zaczynaja inni.

Gość gość
jest takie prawo :P oze Wam o tym nie mowi Wasze kierownictwo, bo jest im na reke abyscie je łamali ,a ludzie są niezorientowani , podobnie nie wolno podpisac z kims umowy przez telefon

Gość gość
oczywiście, jesli klient powie, ze nie chce, abysmy wiecej dzwonili to mozemy im odczytac klauzulę na usunięcie numeru, nie mów, że jest inaczej, bo znam prawo konsumenta i to bardzo dobrze. Nikt z nikim nie zawiera umowy przez telefon, przez telefon ustalamy warunki dla klienta oraz pobieramy jego dane do np wysyłki umowy drogą kurierską, którą wczesniej dostaje tez do zapoznania się na maila, wiec nie zawiera umowy przez telefon tylko podpisuje ją drogą kurierską. do wcześniejszych wypowiedzi- pracy nie zamierzam zmieniać, zarabiam tutaj więcej niż wy w spożywczaku dźwigając towar. bądźcie dalej naiwni i podpisujcie umowy w salonach, gdzie warunki są duzo gorsze, bo przeciez utrzymanie salonu i ich pracowników kosztuje, a wy za to płacicie, a tu macie oferty, które są generowane dla was na podstawie potrzeb. podchodze z kpiną do ludzi, którzy myślą, że jak odłożą słuchawkę na bok, albo udają głupiego lub wyklinają osiągną skutek taki, że nie bedziemy dzwonić. Wręcz przeciwnie- ja wtedy dzwonię więcej i częściej :D

Gość gość
19:04 Jesteś bezczelna i nie myśl sobie, że możesz wydzwaniać i nękać ludzi, którzy sobie tego nie zyczą. Bzdury z tymi niby lepszymi warunkami przez telefon. Lepiej widzieć i wiedzieć co się zamawia, bo rozczarowanie bywa wielkie. Warunki sa dobre ale dla firmy wydzwaniającej. Taniej, to można mieć przez internet. Dzwoniące firmy to naciągacze najgorszego sortu. Od takiej osoby jak ty, to nic nie kupiłabym, nawet w salonie. CHAMSTWO! Nie obierać telefonu od nieznanych nr, albo rozłączać się . Można tez odłożyć telefon na bok aby pani wygadała się, przecież to jej praca.

Gość gość

Sęk w tym, że Orange Polska S.A. nie posiada blokady spamu jak w Androidzie. Niechciany telefon na komórkę wpisuje się jako SPAM i koniec. Zanim Orange do tego dojdzie to minie sto lat, a zanim Sejm zainteresuje się problemem to dopóki złodzieje są u władzy to nigdy!