Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy rasy ludzkie różnią się od siebie pod względem inteligencji?

Polecane posty

Gość gość

czy w ogóle wiadomo coś na ten temat. słyszałem o badaniu iq poszczególnych ras, ale nie znam szczegółów - czy faktycznie różnice iq są związane z rasą, a nie klasą spoleczną i środowiskiem pochodzenia badanych

Gość gość
Tak roznia sie, nie tylko wizualnie ale iq tez. Wiadomo,ze goruje rasa Biala ale sa przypadki gdzie ludzie innej rasy sa nad przecietni i maja wysoki iloraz iq ale to znikomy odsetek.

Gość szkoła ostrej jazdy
tak, czarni są zdecydowanie "durniejsi", azjaci #1, potem biali #2, i reszta kolorowego bydła dalej

Gość gość
Ja myślę że Japończycy Chińczycy są inteligentniejsi od Europejczyków. Natomiast najmniej niestety rasy ciemne.

Gość gość
Ale Azjaci mają swoją kulturę sukcesu której Europejczykom brakuje zwłaszcza Polakom którzy mają kulturę nadstawiania drugiego policzka. Nie wiem ale w pędzącym do przodu świecie jednak zwycięża ten który chowa swą wrażliwość do kieszeni i po prostu zapiertala.

Czytając Kafe i wiedząc jaki kraj "przewodzi światu", mam spore wątpliwości, co do takiej jednoznacznej dominacji inteligencji rasy białej :P. x Niemniej z pewnością istnieją różnice, dotyczące średniego poziomu inteligencji, w poszczególnych rasach ludzi. x Jednak wynikają one głównie z warunków społecznych.