Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsza wizyta u psychiatry z samymi rodzicami bez dziecka ?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mamy zamiar iśc z naszym małym dzieckiem do psychiatry w celu zdiagnozowania i potwierdzenia u niego choroby, wszędzie gdzie dzwoniłam lekarze mówili mi, że pierwsza konsultacja jest bez dziecka - tylko sami rodzice. Sama konsultacja kosztuje 200zł, a trwa 60minut. Czy wszyscy psychiatrzy najpierw umawiają rodziców, a potem dziecko na badania ? Czy mają taka ustawę czy sami to sobie ustalili ? Jestem trochę zdziwiona, bo na innych badaniach np legopeda, psycholog - od razu bylismy przyjęci razem z dzieckiem, troche pytań do nas, a potem syn zostawał na godzinkę z lekarzem w celu badania.

Gość gość
biedny doktorek chce wydryć 200zl ,to kuzwa bidoki;-)

Gość gość
No wiesz, nie 'rzygam' pieniędzmi. Wiadomo, że jak trzeba będzie to wyda się więcej byle by dali nam 100% potwierdzenia czy nasze dziecko jest zdrowe czy nie. Jeżeli nie ma takiej ustawy, ze trzeba na pierwszą wizyte przychodzić samemu bez dziecka, to niestety ale nie dam im zarbić, bo to nie ja potrzebuje diagnozy, a moje dziecko.

Gość gość
No najpier sami rodzice. To logiczne. Lekarz musi się rozeznać z waszych obserwacji jako rodzice. Następnie sam z dzieckiem żeby sprawdzić czy to co mówicie ma powiązania z chorobą czy z innymi zaburzeniami. Jak Ty idziesz do lekarza to mówisz z czym przyszłaś a nie, czekasz aż Cię zbada i zacznie dumać nad tym co może Ci dolegać?!

Gość gość
Ok, rozumiem - dlatego jak wyżej napisałam - wcześniejsze wizyty u logopedy czy psychologa wyglądały zupełnie inaczej. Byliśmy w trójkę - ja, mąż i dziecko. Najpierw rozmowa z nami, różne pytania itd następnie musieliśmy zostawić dziecko z lekarzem, bo robił mu badania. Czyli odbywało się wszystko na jednej wizycie. Dziwi mnie, ze u psychiatry jest inaczej. Najpier 200zł wizyta z rodzicami, potem kolejna wizyta - tym razem badanie dziecka 260zł. Czy teraz jasno wyjasniłam o co mi chodzi i jaki mam problem ? Ponawiam pytanie - czy oni maja taka ustawę czy sami sobie tak ustalili - prywatne gabinety

Gość gość
Psychiatra ma ciezsze zadanie niz logopeda, na jednej wizycie tego nie zalatwisz. Sam wywiad trwa godzine

Gość Mariusz

Jak najbardziej warto chodzić, ja z córeczka chodziłem od 2 roku życia i teraz mi za to dziekuję Tutaj macie podstawowe info co i jak

antonibraniewo.pl/wizyta-u-psychologa-dzieciecego-pomaga-mlodym-ludziom/