Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuuusia

Pomoc w wyborze imienia dla córeczki

Polecane posty

Gość mamuuusia

Hej :) jestem w ciąży, to będzie córeczka. Mieszkam w Stanach i chciałabym jej dać jakieś polsko-amerykanskie imie. Myślałam nad Kaliną, Livią (przez v), Gabrielą albo Gabriellą. Macie może jakieś pomysły na polsko-amerykanskie imię? Nie musi koniecznie być całkiem polsko pisane, choćby ta Liwka przez V, chodzi mi tylko o to by dziecko za ileś tam lat nie miało problemów w szkole, urzędzie, gdziekolwiek z imieniem, a raczej z takim typowym polskim imieniem Kasia, Zosia, to miałaby problemy, wszędzie by ją prosili żeby przeliterowala imie i po co jej takie problemy? Ale jest pół polką i chce żeby miała polskie imię i nie zapomniala o swoich korzeniach no i znala oczywiscie polski. Jakieś pomysły na imię? :) ktoś doradzi jakieś ładne międzynarodowe? Już szukałam w necie tyle tych imion, że sama już nie wiem co mam o nich myśleć

Gość gość
Magdalena

Gość gość
Lilli pisze i czyta się tak samo nie odmienia i nie na problemu w żadnym kraju.

Gość mamuuusia
Hmmm w sumie imie Magda jak na mój gust jest takim trochę za twardym imieniem, a Lilli troszkę zbyt przesłodzonym (nie chce nikogo urazic, wyrażam tylko swoją opinię :) ). A co myslicie np. o Isabelle? Choć to w sumie tak średnio polskie jest, ale sama już nie wiem :) byłaby Izusia :)

Gość mamuuusia
Albo Isabella :)

Gość gość
Kasandra

Gość gość
Klementyna

Gość gość
Ja dałam Derła i nie żałuję :-)

Gość gość
Klaustrofobia

Gość mamuuusia
Derła? Jest takie imie? :) nie wiem, jakoś Melissa mnie nie przekonuje, kojarzy mi się z tą do picia. A co sądzicie o Julii? Nie jest to imię aż tak popularne w stanach, jak w Polsce, a jest prześliczne :) kojarzy mi się z Romeo i Julią :)

Gość mamuuusia
W sumie bardzo mi się podoba imie Victoria :) jest prześliczne :) ale amerykanie by ją zdrabniali do Tori, które mi się kojarzy ze Spelling

Gość gość
Tylko Derła

Gość mamagrzesia
Edeltruda- piękne, staropolskie imie. Nie podoba mi sie dzisiejsze wymyslanie... jakies Lenki, Majki, Julki, a moja Sandra nazwała swoją córkę Lea! Wstyd teraz z taką wnuczką gdzies sie pokazać, co ja powiem swoim koleżankom, że co? Że to Lea? Jak to wołać?

Gość gość
alexandra, mia, emma, monica, justine, hannah, sara, olivia, martha, maria, caroline, anne, maya

Gość mamuuusia
Ooo Alice jest prześliczne :D no i Justine też mega :D kurcze trudno tak wybrać, jest tyle pięknych imion :)

Gość gość
Antonina, Franka

Gość mamuuusia
Lea nie jest takie złe :) zawsze możesz do niej mówić Leunia, Lenia, Leońka :) jest masa opcji :) a koleżankami się nie przejmuj :) jak są dwulicowe to zawsze znajdą jakiś temat do plotek :)

Gość gość
Laura ladne i dobrze brzmi w kazdym jezyku.

Gość mamuuusia
Antonina też prześliczne :) Moze bym jej dala tak na imie gdybym mieszkala w Polsce, ale w Stanach raczej Tosią by nie byla, nawet nie wiem jakby to zdrabniali Antonia, Tonia? A szkoda, bo imię samo w sobie jest prześliczne :)

Gość gość
Sarah, Sara wprawdzie nie jest polskie tylko hebrajskie, ale coraz wiecej w PL. Moze jeszcze Monica, Maya?

Gość mamuuusia
Tak zgadzam się :) Imie Laura jest prześliczne :) ale tylko w polskiej i wloskiej wersji :P amerykanie by wymawiali to imię "lora" niestety, co moim zdaniem odbiera cały urok tego imienia i brzmi jakoś tak bezplciowo, a szkoda, imie śliczne, lubię je od zawsze :) tylko ta lora :(

Gość gość
Lora Palmer jak z Miasteczka Twin Peaks :P

Gość gość
Karolina, Joanna, Maria, Ewa, Dorota, Paulina, Patrycja, Natalia, Kamila, Weronika, Wiktoria

Gość gość
Maja,Elisabeth,Elise,