Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy są jeszcze w Polsce wolni ateiści?

Polecane posty

Gość gość
a to są jacyś uwięzieni ?

Gość gość
Tak, uwięzieni są. Można jeszcze zapytać czy są jacyś szybcy?

Gość gość
zapytaj kogokolwiek czy wierzy w ewolucje jeżeli tak i akurat nie siedzi w więzieniu tzn, że jest co najmniej jeden. ale możliwe, że ze strachu przed uwięzieniem albo innymi przejawami ostracyzmu społecznego tudzież represji ze strony teokracji rządzącej nie przyzna sie do tego i będzie twierdził zgodnie z oficjalna doktryną, że świat został stworzony 6 tys lat temu w 6 dni przez boga

Gość gość
zresztą w kościele też wielu wierzących nie znajdziesz łącznie z urzednikami watykanu oddelegowanymi do słuzby duszpasterskiej. w wiekszosci są to agnostycy albo nawet gnostycy:D ci na najwyższych stanowiskach skłaniają się wręcz ku ciemnej stronie mocy:) reszta jak już pisałem wcześniej to fundamentalisci ateistyczni w rodzaju ewolucjonistów, racjonalistów i ignorantów z wyboru. łączy ich nieprzejednana wiara w dogmaty nauki, których w wiekszości nie rozumieją oraz nienawiśc do innych religi głównie monoteistycznych. z politeistycznych czerpia natomiast garściami wzbogacając swoją wiare w nauke ornamentami w reinkarnacje, lewitowanie, szamanizm, nirwane, parapsychologie, duchy, demony, laleczki chuki, wampiry, wilkołaki, wróżby, horoskop, medytacje i dżywianie sie promieniami słońca

Gość gość
No pytam o to tu. Nie bójcie się przystojni ateiści. To nie pułapka.

Gość gość
chociaz z drugiej strony kazda z wielkich teorii naukowych, która zmieniła świat wywodzi sie z filozofii kabalistycznej łącznie z wielkim wybuchem. pisał o nim jakis tam rabin ok 2000 tysiecy lat temu podobno. ale kabaliści to nie sa przedstawiciele judaizmu i religii monoteistycznej. jak jestes ciekawy to mogęci podac namiary na ciekawy blog

Gość gość
Nie chce niewierzącego księdza. Chce wolnego ateiste który nie boi się powiedziec mamie że pochodzi od małpy

Gość gość
a o co pytasz?

Gość gość
ale małpy nie mówią:D

Gość gość
zresztą biorąc pod uwagę zachowanie wiekszości matek zdaja sobie one zsprawe zeswojego pochodzenia jak również z tego za kogo wyszły za mąz:D

Gość gość
Pytam o chętnego do związku niewierzącego mężczyznę w wieku do 30 lat. Księża odpadają.

Gość gość
Aha i jestem kobietą. Możesz dać namiar na blog.

Gość gość
"do związku"? masz na mysli kopulację? w przyrodzie nie występują związki. nie w sensie jakie jeszcze ma to słowo. niektóre zwierzęta (nieliczne)łączą się w pary w celu kopulacji i spłodzenia potomstwa reszta ma ruje albo innaczej nazywany okres godowy.

Gość gość
człowiek od zwierząt różni się tym, ze występuja u niego ciągoty homoseksualne co tłumaczone jest przez naukowców jako efekt zycia w przeludnieniu i dobrobycie:) było takie doświadczenie z myszami. miały wszystko co chciały oprócz przestrzeni i z tej tęsknoty za naturą zaczeły sie rooochać w dooopy czego w niej raczej nigdy nie robiły. ewolucja jest niesamowita. krążą opinie, ze wzrost liczby homoseksualistów to efekt wbudowanego w naszą biologie instynktu samozachowawczego naszej planety:) gai:) zgodnie z tą teoria stworzenia stadne mają wbudowana opcje autodestrukcji jeżeli ich poped płciowy zagraza środowisku i im samym. oczywiście to wszystko święta prawda jest

Gość gość
Człowiek pochodzi od małpy, co nie znaczy ze nią jest. Zwiazki występują w świecie ludzi, np zwiazki zawodowe. Ja szukam mężczyzny do związku uczuciowego.

Gość gość
Ciekawe to co piszesz, ale ja tu szukam ateisty do związku. O Boże pomóż mi jakiegoś znaleźć :(

Gość gość
a do czego ci ateista w związku? ksiądz na draninie eolucyjnej stoi znacznie wyżej od człowieka świeckiego bo zajmuje sie hodowlą i pasterstwem a pierwotny człowiek świecki stosuje prymitywne techniki łowieckie w celu zaspokojenia potrzeb w tym popedu płciowego. powinnaś czekać aż cie jakis zznajdzie i upoluje w innym wypadku narażasz swoje dzieci na męczenie sie z genami nieudacznika:)

Gość gość
"do związku uczuciowego"? a co to jest w świetle ewolucji i do czego słuzy?

Gość gość
Znajdują mnie mohery, a ja sie z nimi nie chce wiązać

Gość gość
"człowiek pochodzi od małpy co nie znaczy, ze nią jest" myisz się biorąc pod uwagę róznice dzielące wg naukowców szympansy od człowieka oraz czas jaki minał od wyodrębnienia się tych dwóch gatunków od wspólnego przodka człowiek jest gatunkiem małpy. dodatkowo bycie nowym gatunkiem nikogo nie zwalnia z ograniczeń ewolucji podyktowanych doborem i selakcja naturalna. dlatego jeżeli małpy łącza sie tylko dla spłodzenia potomstwa kierowane instynktem to ty tez robisz to tylko z takich powodów. zaden związek uczuciowy ci niepotrzebny. to jakaś cywilizacyjna abberacja współczesności i powinnas uważać bo cie dopadnie biologiczna bomba antypopulacyjna i zostaniesz lesbą

Gość gość
Zycie w związku służy przetrwaniu genów. Umożliwia wychowanie potomstwa, warunkuje jego zdrowie psychiczne, bezpieczeństwo itp. To oczywiste. Dlatego monogamiczne zwiazki funkcnuja wśród homo dapiens

Gość gość
Sapiens*. Czyli nie ma. Tak jak myślałam.

Gość gość
niestety nie spełniam jednego warunku :D

Gość boże daj mi wierzącego 21cm
ateiści mają małe przyrodzenia, bo nie wierzą w że penis się dwukrotnie wydłuża przy podnieceniu

Gość gość
dlaczego ateisty? jedynym czego bym nie chciał jest ślub kościelny, natomiast jest mi obojętne jakiego wyznania byłaby kobieta (może poza Islamem)