Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak radzicie sobie z depresja?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie oczyiscie do osob z depresja. Jak sobie z nia radzicie? macie jakies cele zyciu?

Gość gość
co jest powodem twojej?

Gość gość
Kobiety go nie chcą :)

Gość gość
chlam 2 razy w tygodniu,w miedzy czasie chwytam sie roboty zeby miec zaco;-)

Gość gość
na pewno nie zostane pedziem z tego powodu

Gość gość
To dobrze :)

Gość gość
Nie wiem dokladnie co jest przyczyna mojej depresji. Rodzicie zawsze byli dla mnie zimni w dziecinstwie, zwlaszcza ojciec. Pozniej doszla do tego nieszczesliwa milosc, jedna, druga. Ogolnie nic nie idzie po mojej mysli. I mysle, ze stad :( coraz ciezej pchac ten wagon do przodu.

Gość gość
moim zdaniem depresja to wymysł szczerze mówię też kiedyś myślałam że mam depresję ciągle myślałam o tym czego nie mam że nie mam znajomych chłopaka/męża ale uświadomiłam sobie że to co klepią w tv to zwykłe bzdury i manipulacja te promowanie normalnego życia co tak na prawdę nie jest normalne nie wolno się spinać tylko żyć jak się chce i już trzeba zaufać Bogu bo on ma pomysł na nas

Gość gość
Nie mam juz depresji.

Gość gość
Zależy jaka depresja to wymysł. Endogenna vzyli taka która przebiega w trakcie chadu lub schizofreni albo depresja psychotyczna to choroby a nie wymysły i takowe trzeba leczyć lekami. Ale depresja lękowa i inne egzogenne typy można wyleczyć samemu.

Gość gość
Pytanie może zabrzmieć dość głupio,ale jak długo nie uprawiałeś seksu?

Gość gość
wiadomo że z schizofrenią nie ma żartów ale dla zwykli ludzie bez chorób psychicznych tylko z depresją to jakiś wymysł to znaczy ludzie sami się w depresje wpędzają swoimi myślami i pragnieniami swoimi lub złudnymi których i tak nie są w stanie osiągnąć

8.09 depresja to nie ciagle skupianie sie na tym czego nie mam,ale chcialabym miec. Depresja wynika z pewnych wydarzen z zycia,z ktorymi dana osoba sobie nie radzi. Nie zauwaza niczego pozytywnego w swoim zyciu,etc.

Gość gość
I ja miałam rok temu depresję lękowa i leki na mnie działały gorzej niż powinny bo wciagaly w gorsza depresję. Tak można rozpoznać czy deprecha jest spowodowana zaburzeniami neuroprzekaznikow czy życiem. Jak leki dobrze działają alvo w ogole ale nie robią skutków ubocznych bądź robią ale FIZYCZNE a nie psychiczne to jest to depresja endogenna. Jeśli leki nie działają i do tego dają skutki uboczne PSYCHICZNE np zaostrzenie doła czy depresji itd i fizyczne do tego np zespol seroroninowy,mega sennosc po lekach dziennych czyli nie usypiajacych to znaczy że deprecha jest egzogsnna i trzeba zamiast lykac lekow wziąść się za siebie

Gość gość
niedobory witaminy D powodują depresje może dlatego w dzisiejszych czasach aż tak powszechna

Gość gość
ludzie sami się w depresje wpędzają swoimi myślami i pragnieniami x Jesteś kompletnym kretynem.

Gość gość
nie radzę sobie w sumie jak analizuje swoje życie to depresję miałam już chyba jako dziecko tylko nie zdawałam sobie z tego sprawy są lepsze i gorsze dni, ale więcej tych gorszych ostatnio nie ma nic czego bym pragnęła, marzyła, to najgorsze

Gość gość
Domowe sposoby zawiodły, sport, dieta, suplementy, regularny tryb życia. Ulga była chwilowa i za chwilę znowu dół. Lekarz rozpoznał Chad. U mnie działają leki i psychoterapia.