Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę czyli WYBORY WYBORY... Archiwum 1.

Polecane posty

Gość gość
Gowin zaskakuje. Zabrał głos w sprawie Trybunału Konstytucyjnego Jarosław Gowin był do tej pory jednym z najmniej udzielających się w mediach ministrów. Wicepremier otrzymał jednak końcem grudnia list od grupy swoich studentów, którego nie chciał pozostawiać bez odpowiedzi. Portal 300polityka.pl publikuje jego treść. Gowin przyznaje, że rząd PiS popełnia błędy, a „nie wszystkie decyzje są dla niego zrozumiałe”, ale jednocześnie zapewnia o konieczności ochrony ładu konstytucyjnego. Byli studenci Jarosława Gowina domagali się od niego zajęcia stanowiska w sprawie Trybunału Konstytucyjnego. Minister do tej pory unikał komentowania tego tematu. W liście, który napisał były minister sprawiedliwości w rządzie PO-PSL, czytamy m.in, że w obecnej kadencji PiS musi naprawić skutki tego, co się stało, i przywrócić rzetelną ochronę ładu konstytucyjnego. "Mam świadomość, że rozwiązania, które zastosowaliśmy w ostatnich tygodniach, są ułomną i doraźną protezą. Konieczna jest pilna i dogłębna debata nad modelem sądownictwa konstytucyjnego. Nie jest przecież tak, że dotychczasowy kształt Trybunału to jego jedyna dopuszczalna wersja" - pisze Gowin. Minister przyznaje także, że rządzącym zdarza się popełniać błędy. "Nie zamierzam Was przekonywać, że obóz rządowy we wszystkim ma rację. Popełniamy błędy. Nie jesteśmy wirtuozami politycznej elegancji. Nie wszystkie decyzje są dla mnie zrozumiałe. Mam nadzieję, że z czasem nastąpią korekty. Jeśli nie dzielę się z moimi wątpliwościami publicznie, to nie dlatego, że chowam głowę w piasek - zbyt często w życiu szedłem pod prąd, bym odczuwał potrzebę tłumaczenia się z takich zarzutów" - wyjaśnia wicepremier. xx>> Proteza ? :D Przeciez PIS twierdził że właśnie wszystko było dobrze i demokratycznie wręcz idealnie nawet klaskali po uchwaleniu ustawy i TK. Gowin nie klaskał ? Oj panie Gowin. Jak to dobrze że tam pan jest . Bruździł pan w PO i w PIS to samo. To miód na moje oczy to co czytam :-P

Gość gość
dzis spotkanie orban kaczynski brawo zapewne beda ustalac jak ratowac europe przed zalewem nierobów czarnuchow!! ja mam prosty plan zatapiac i strzelac co wy na to ?

Gość Bóg Honor Ojczyzna
gość dziś Teraz Polska przyjmie jeszcze większą liczbę uchodźców, gdzie te szumne zapowiedzi sprzed objęcia władzy? Buahahaha X wrzuć w googl: szydło a imigranci i czytamy: > 24 listopada 2015 15:57 Premier Szydło o imigrantach: Nie jesteśmy w stanie podjąć zobowiązania, na które zgodzili się nasi poprzednicy > – Nie jesteśmy w stanie podjąć tego zobowiązania, na które zgodzili się nasi poprzednicy. Uważamy, że nie była to dobra decyzja – stwierdziła podczas konferencji po posiedzeniu rządu premier Beata Szydło. Odniosła się do kwestii zadeklarowanych przez Polskę kwot przyjmowania imigrantów. > – Po tym, co stało się w Paryżu, ocena sytuacji zmieniła się także na scenie międzynarodowej. Dzisiaj deklaracje z mojej strony byłyby przedwczesne. Szanujemy zobowiązania międzynarodowe – mówiła premier Szydło. > – To czas na pogłębioną refleksję. Nie jesteśmy w stanie podjąć tego zobowiązania, na które zgodzili się nasi poprzednicy. Uważamy, że nie była to dobra decyzja. Nie tyle rzecz w liczbie imigrantów, tylko bardziej w dyskusji na temat tego, czy te rozwiązania rzeczywiście rozwiązują problem – wyjaśniała Beata Szydło.

Gość gość
czy ktoś może mi streścić - od jak dawna myrosław i otulinea są parą - jak się to w ogóle stało - dlaczego otulona nadużywa zwrotu IMHO, co jest okrutnie irytujące?

Gość gość
EOT

Gość z sieci
~wmc : Powinien zmienić zakończenie na mniej więcej takie: "Nie zamierzam Was przekonywać, że obóz rządowy we wszystkim ma rację. Nie musi mieć racji, skoro ma większość. Popełniamy oczywiście błędy pozwalając wrogowi zabierać głos, czy demonstrować, ale to się wkrótce skończy. Nie jesteśmy wirtuozami politycznej elegancji, ale chyba nikt nas o to nie podejrzewał? Nie wszystkie decyzje są dla mnie zrozumiałe - tak samo było w PO, gdzie przez lata popierałem moich obecnych wrogów, póki dawali mi za to stołki. Mam nadzieję, że z czasem nastąpią korekty, zanim zaryjemy o dno w sondażach, a jak nie, to się przepiszę do jakiejś lepiej notowanej partii. Jeśli nie dzielę się z moimi wątpliwościami publicznie, to nie dlatego, że chowam głowę w piasek - zbyt wiele w życiu poświęciłem dla uzyskania obecnej pozycji, bym odczuwał potrzebę tłumaczenia się z takich zarzutów."

Gość z sieci
Panie Gowin...przy najbliższej okazji, gdy będzie potrzebne wciągnięcie flagi na maszt, to zamiast niej powinien łopotać na wietrze Pan w gaciach pisowkiego logo. Mało takich jak Pan chorągiewek. Warto Pana eksponować.

Gość gość
że niby ploteczki? :D Oti, Myr, możecie się czuć jak celebryci :D Paparazzo za wami biega! :D Jak za Brandżeliną! :D :D :D Otóż nasze kochane Otulisławy są ze sobą pół roku, doszło do tego po pijaku (jak to z Otuliną zazwyczaj bywa) i zapewne zakończy się tak samo, jak wszystkie poprzednie małżeństwa naszej Olinki. Relacjonować będzie pijana Ifka (pewnie nie obędzie się bez zdejmowania staników za 50zł z FF).

Gość gość
up

Gość gość
EOT IMHO Gowin się skompromitował już dawno

Gość gość
up

Gość otulona niezalo
przepraszam bardzo, jesteśmy razem 5 miesięcy, nie pół roku :classic_cool: 🖐️

Gość niezalo myrevin
To my jesteśmy razem? :classic_cool: (((🖐️)))

Gość gość
IMHO, nadużywa też Myr, choć nie zna znaczenia. To jest układ, ona z nim wzięła ślub, żeby myr miał niemieckie obywatelstwo i profity, on jej w zamian też coś dał. Zgdanij co. :-)

Gość gość
Otulona, geniuszu :classic_cool: Sam Dyzma by tego nie wymyślił :classic_cool: Myrek, cicha wodo :classic_cool:))))))))))))))

Gość gość
Zmiana w budżecie, dodatkowe 80 mln na światowe dni młodzieży, szok i niedowierzanie.

Gość gość
Z jakiego działu przesunięte? Z działu ubezpieczeń społecznych.

Gość gość
co jej dał?

Gość gość
jajco :p

Gość gość
Zawiniątko. :-)

Gość gość
Pytanie do Kadarki. Gdyby się okazało czego ci nie życzymy że twój pradziadek albo ciotka czy babcia miały coś na sumieniu to ty byś za to odpowiadała ? Czy my mamy wpływ na swoich przodków ? Jak sie ma przeszłość dziadka Pana Kijowskiego , o ile to prawda , do tego co robi teraz? Dlaczego ów jegomość ma odpowiadać za czyny swoich przodków ? Dlaczego nie pogrzebiesz w życiorysie JArosława i nie zainteresujesz się jego rodziną ? Może i tam coś ciekawego znajdziesz i co wtedy napiszesz ?

Gość gość
przekraczacie granice obrzydliwości chcąc zdyskredytować ludzi ze względu na to kim był ich dziadek, ciotka itd. tak jak niegdyś kurski mówił o dziaku z wehrmachtu.Tylko prostacka swołocz może wczytywać się w takie argumenty . Wstyd

Gość gość
dlatego piszę o ile to prawda 🖐️ wstyd, fuj i rzyg, sami grzebcie we własnych przodkach

Gość gość
Iftara dawno przekroczyła wszelkie granice. To już poziom Otulonej, pijaczki i wulgarnej baby. Shatyn, mam nadzieję, że nie skasowałeś jej pijackich bluzgów.

Gość gość
pomawianie sędziów że są w coś umoczeni itd. rzeczywiście koszmar

Gość Myrevin
Rządowe? Przecież tam nie było nikogo z rządu? Dlaczego BOR strzegł tego pensjonatu? } o Orban nie jest czasem premierem Kraju? Fakt że to nie premier Polski nie zmienia tego że ochrona BORu się mu należy.

Gość gość
To niech jeździ z własną ochroną

Gość gość
Niefortunne sformułowanie... Chodziło mi o to, że zapisywałeś jej pijackie wynurzenia i wynaturzenia, mam nadzieję, że nie skasowałeś.

Gość gość
A to była oficjalna wizyta Premiera?