Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nietypowy problem z antykoncepcją

Polecane posty

Gość gość

Witam, wczoraj tj. sobota, miałam ostatni dzień brania tabletek anty przed przerwą. Zorientowałam się, ze została mi jedna niewzięta. Najprawdopodobniej nie wzięłam jej w drugim tygodniu stosowania tabletek. Przez cały okres ich brania w tym miesiącu, nie uprawiałam seksu, także nie boję się o niechciana ciążę. Biorę tabletki od dwóch lat i pierwszy raz zdarzyło mi się jakąś pominąć...nie wiem co powinnam zrobić, mam zamiar skonsultować się z lekarze, jednak dopiero w poniedziałek. Proszę o jakąś radę. Pozdrawiam!

Gość gość
Nic nie robisz. Czekasz na okres czyli przerwa standardowo i zaczynasz kolejne opakowanie

Gość gość
W drugim tygodniu jak zapomnisz tabletki to jest to całkiem bezpieczne. Możesz przecież zapomnieć i 3 i nic się nie stanie, znikomo skuteczność tabletek się zmniejszy. Po co chcesz iść do lekarza? Ludzie czekają w kolejkach a ty z taką bzdurą chcesz iść, lekarz cie tylko wyśmieje :O Weź nowe opakowanie tak jak zawsze i tyle.

Gość gość
Dzięki dziewczyny! Jednak niepokoi mnie kwestia tego, że pominęłam tę 1 tabletke, zamiast 21 wzięłam 20. Czy to może mieć wpływ na moją późniejszą ochronę tzn.po okresie, kiedy zacznę normalnie brać tabletki...?

Gość gość
nie powinno mieć wpływu co najwyżej możesz zacząc opakowanie nowych tabletek jeden dzień wcześniej