Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu Bog skazuje niektorych na samotnosc i brak dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Wiem, ze niektorzy sa powolani do zyica w samotnosci. Ale co jesli kobieta dajmy na to zbliza sie do 40-tki i jest sama o dziecku tez moze zapomniec. Czemu Bog niektorym pozwala spelnic marzenia, innym nie?

Gość gość
jaki bog? to byly Twoje decyzje....

Jakoś szukałem od kilku lat, takiej pod czterdziestkę, a same młodsze chciały związać się ze mną :(.

Gość gość
22:41 Nie pisze o sobie. Bo ja akurat mam jeszcze troche czasu. Ale nie mam szczescia do mezczyzn, udaja zainteresowanie a potem olewaja. Wiec to nieprawda, ze wszystko zalezy od nas. Czasem wystarzy ze zabraknie przyslowiowego ludu szczescia by trafic na odpowiednia osobe. Wiekszosci sie udaje, ale nie wszystkim.

Gość gość
Bóg jest obojętny, z odcieniem złośliwości. A skazuje, bo zakonnice nam to wymadlają.

Gość Magualena Salarosa
Bóg to dobra wymówka, żeby schować swoje niepowodzenia, albo kogoś skrzywdzić w imię boga. Boga nie ma, są tylko nasze niedoskonałości i podłości. Jest religia, wielkie oszustwo, które niejednego wtrąciło w samotność i poczucie winy.

Gość gość
Jednak dobre kilka miliardów ludzi w niego wierzy, w różnych religiach. Wszyscy sie mylą?

Gość gość
Muzułmanie i żydzi wierzą w tego samego Boga co chrześcijanie. Posądzałam barona o szerszą wiedzę.

Gość gość
kobiety skazują szczególnie prawiczków na wieczne prawictwo

Gość gość
Ogólnie zgadzam sie z ta opinią o islamie i sama ją kiedyś podobnie sformułowałam w wersji skróconej :D Islam wyrósł jednak z judaizmu, bazuje na Starym Testamencie a Allah jest tym samym Bogiem co Bóg żydów i chrześcijan. Ergo, chrześcijanie, żydzi i muzułmanie są ludźmi WIERZĄCYMI (pomimo różnic) a ich religie należa do grupy religii monoteistycznych. Na świecie istnieją też religie politeistyczne i ich wyznawcy też są WIERZĄCY. Ogólnie więcej jest wierzących, niz niewierzących, stąd moje pytanie, czy dla któregoś tam rozmówcy, te miliardy ludzi są w błędzie. A teraz idę przygotowywać Wigilię.

Gość gość
a jesli mimo poszukiwan i wlasnych dzialan nie idzie nikogo spotkac? to tez tylko czlowiek winny?

Gość gość
co ma Bog do czyjegos szczescia,lub nieszczescia?A tyle samo,co mial do ofiar holokaustu,smierci mlodych matek,ktore zostawiaja malutkie dzieci,do umierajacych z glodu ludzi i dzieci w afryce.Tyle w temacie.

Gość gość
Jednym pomaga znalezc druga polowke, a niektorym nie...