Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda? ciąża

Polecane posty

Gość gość

ze zdrowej ciąży nie może się nic stać nawet od biegania, uderzenia się w brzuch, czy ciężkiego wysiłku..ze podobno tylko ciąże z wadami jakimis sa podatne na poronienia w takich sytuacjach?

Gość gość
Nie. Urodziłam za wcześnie przez stres i duży wysiłek a dziecko nie ma wad.

Gość gość
ale miałam na myśli początki ciąży pierwszy trymestr gdzie tzw. ,,selekcja " się dokonuje :) bo nie które dziewczyny twierdzą ze np poronily przez wysiłek czy kąpiel więc zastanawia mnie fakt czy to tylko zbieg okoliczności ze akurat wtedy poronily i stało by się to prędzej.czy później czy poprostu przyczyną był ten czynnik zewnętrzny. Bo lekarz twierdzi ze prawidłowa ciaza w tak wczesnym stadium nie może się poronic przez wysiłek czy uderzenie..bo ze dzidzius jest malusieńki a w necie czytam ze możliwe to jest

Gość gość
Zgadza sie, na poczatku zdrowa ciaze jest baaardzo dobrze chroniona, wiec sie nie poroni. Poza tym, miliony kobiet cala ciaze trenuja, biegaja itp....

Gość gość
czyli wszystko zwykle zbiegi okoliczności tak ? super, tylko czemu w różnych artykułach czytam ze jest dużo czynników jednak które w pierwszym trymestrze mogą wpływać i wymienione te co podalam

Gość
autorka jest dla mnie porąbana:o ok to możesz sobie spróbować-"uderzenia w brzuch", czy np dzwiganie skrzynek.:) chyba skończyłaś tylko podstawówkę.:P nie słyszałaś że na zdrowie wpływają także czynniki zewnętrzne? Ciąży(dziecka) też to dotyczy...

Moja znajoma poroniła po wizycie na basenie - dostała jakiejś infekcji albo podrażnienia. Biedna dziewczyna, bardzo czekała na to dziecko.

Gość gość
Ale autorce chodzi o pierwsze tygodnie gdzie jeszcze nie wie, ze jest w ciazy i trenuje boks i ma schizy, ze co miesiac roni ciaze...

Gość gość
jakie znów schizy? dziewczyny przyszłam po poradę a nie docinki, pierwsza ciaza wiąże się z różnymi wątpliwościami dlatego nie wiem co w tym dziwnego ze pytam..bo wiem ze tu dużo dziewczyn jest co mogą się na tym znać bo sa mamami już..wy zapewne też się bałyscie i was dręczyly różne wątpliwości przy pierwszej ciąży

Gość gość
nikt więcej nie pomoże ??

Gość gość
Po prostu nie trenuj boksu. Tak, glupota moze prowadzic do poronienia juz na poczatku

Gość gość
bardzo smieszne wiesz.. :/ nie pytam o żadną głupotę...naturalne ze mam jakieś wątpliwości