Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinkaaa93

Zaręczyny!

Polecane posty

Gość Malinkaaa93

Hej! Jestem Ola! Mam pytanie co do zaręczyn, jesteśmy parą od 2 lat i planujemy zaręczyny tradycyjne przy rodzicach u mnie w domu. Tylko teraz pytanie kiedy ma się oświadczyć i co mówić? Jestem jedynaczką nie mam kogo się poradzić. Proszę o pomoc.

Gość gość
jesteś chora psychicznie a czemu bo sztucznie wywołujesz sytuacje w zaręczynach chodzi o to by facet to zrobił z zaskoczenia

Gość gość
Gratulacje :) Sami ocenicie kiedy najlepiej się zaręczyć i co powiedzieć, spontaniczność przede wszystkim. Jeżeli mogę coś doradzić to: Niech wszyscy wejdą, na spokojnie zapytajcie co kto chce się napić, przygotujcie kawę/herabatę i ją podajcie. Niech chłopak wstanie i uklęknie przed Tobą i zapyta np. "Czy zostaniesz moją zoną, czy wyjdziesz za mnie". jezeli zależy Wam, aby otrzymać "zgodę" rodziców to niech chłopak powie wcześniej "Szanowni Państwo, chciałbym prosić o rękę Waszą córkę" A później już jakoś pójdzie :D powodzenia

Gość gość
Nie no zero romantyzmu w tym. Powinien poprosić Cię na osobnosci a rodziców kiedyś tam. Przy calej rodzinie? Okropne :o takie popisywanie się. Nie robi się tak

Gość gość
Dlaczego się tak nie robi? To tradycyjne, staropolskie zwyczaje. Jeżeli zależy im na takich, to co Wam do tego?

Gość Malinkaaa93
przepraszam bardzo ale chyba nie wiesz jak zachowuje się osoba chora psychicznie! I dlaczego ja niby mam być chora? Bo chcemy się zaręczyć przy rodzicach? Niee no ludzie są żałośni! -.-

Gość Malinkaaa93
Właśnie nic wam do tego! My nie uważamy tego za jakiś popis!

Gość gość
Malinka, nie przejmuj się. Zdarzają się ludzie ograniczeni, którzy muszą mieć wszystko łał, na pokaz, naj itd Róbcie tak jak wy czujecie.

Gość Malinkaaa93
Dziękuję bardzo za mile słowa :)

Gość gość
Obgada was potem rodzinka rowno. Staropolski zwyczaj...facet idzie do ojca, prosi o rękę ten sie zgadza, potem pyta dziewczyny, ta sie zgadza. Potem jest impreza na której są ogloszone zaręczyny. W tym twoim wszystko sztuczne, sztywne i na pokaz. Zero spontanicznosci

Gość gość
Gratulacje. Róbcie tak jak uważacie. Ja uważam, że takie tradycyjne zaręczyny mają swój urok :)

Moim zdaniem to koszmarnie sztuczne, ale róbcie jak uważacie. Ja bym się w życiu nie zgodziła na taką szopkę. Oświadczyny powinny wypływać w potrzeby serca, a nie z ustalonego scenariusza, że teraz on klęka i mówi formułkę wykutą na pamięć. Rodzicom można powiedzieć w święta, przy stole, ale żeby taki cyrk odstawiać, to jeszcze nie słyszałam.

Gość gość
Niektórzy ludzie się czepiają, bo wolą cos bardziej spektakularnego, by póxniej lajki na fb zdobywać :D

Co kto lubi, mój mąż się oświadczył bez świadków, za to tak, że lepiej by nie mógł. Bez błaznowania, bez sztuczności, trochę z jajem. Ale może ja jestem jakaś inna, bo mnie publiczne szopki, nawet takie przed rodziną totalnie nie kręcą.

Gość gość
Znaczy teraz to juz jest po oswiadczynach, bo przeciez sie zgodzila, zostala szopla dla rodzicow

Gość gość
ja mogę zrozumieć że facet oświadcza się na jakimś zebraniu rodzinnym czy uroczystości no ale ludzie kobieta nie powinna o tym wiedzieć bo moim zdaniem to chore że ona wie i szopka przed rodziną

Gość gość
No niewazne, teraz jakby mieli robic to w samotnosci w jakiej gorskiej chatce to byloby jeszcze bardziej zalosne....wiec niech sie trzymaja planu :P