Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elenaaaa32

test owu pozytywny w 27 dniu cyklu?

Polecane posty

Gość elenaaaa32

Witam,robie testy od dnia 13 do 16 testy owu neg ok dnia 17-18 test pozytywny.Dzisiaj w nocy budze sie z bolem ostrym w podbrzurzu.Bol przypomina owulacje,bo zawsze ten sam mocno odczowam.Jednak nie rozumiem dlaczego w 27 dniu cyklu.zrobilam test po tym i wynik pozytywny.Jak to rozumiec,ktos wie?

Gość gość
"Ustalenie poziomu LH to jedna z form wspomagania kobiet starających się o dziecko we wskazaniu okresu owulacji. Wówczas traktowane jest jako metoda w planowaniu ciąży . W wielu przypadkach hormon LH służy również jako pomoc w zdiagnozowaniu chorób hormonalnych." https://parenting.pl/portal/wyniki-badan-lh Moze wynik testu wskazuje na zaburzenia hormonalne?

Gość elenaaa32
Cykl ten trwal 38 dni,najwidoczniej cos sie przesunelo,teraz mam te bole w dniu 16,takze moze Jakis dzwiny cykl sie trafil.Testy widac nie zbyt pomagaja.

Gość gość
test owulacyjny może też wykrywać wczesną ciążę odczynnik użyty w teście wykrywa także beta HCG, bo jego struktura chemiczna jest zbliżona do LH PRZECZYTAJ W INTERNECIE gratuluję dwóch kresek

Gość gość
to może wypróbuj mikroskop owulacyjny np afrodytę? Moim zdaniem jest bardziej wiarygodny, bo nie ma odczynników chemicznych więc nie ma w nim co nie zadziałać.

Gość gość
Test owulacyjny nie zawsze potwierdza że owulacja miała miejsce. W domowych warunkach jedynie może to potwierdzić prawidłowe mierzenie temperatury. Test owulacyjny mierzy poziom lutropiny która ma wysoki poziom w ciągu 12 godz w okolicach owulacji. Jednak samo wystąpienie tego hormonu nie daje pewności że owulacja była. W jednej chwili może ją zahamować jakiś stres, przyjmowane leki, zaburzenia hormonalne (przy wyższej prolaktynie jest większe ryzyko występowania tego), czy cokolwiek innego. Zazwyczaj wtedy kolejne jajeczko potrzebuje tych kilku kilkunastu dni na wzrost. Jak długo to trwa to wszystko zależy od organizmu kobiety. Jesli dostałaś okres w 38 dniu cyklu to prawdopodobnie taka sytuacja miała miejsce u ciebie. Jeśli ma coś takiego miejsce raz albo dwa razy na rok to nie ma powodów do niepokoju.

Gość gość
gość dziś Witam. Mam Pytanie. Okres mi się spoznia. Ostatnia miesiaczka 23 grudnia. Cykl mam niestety różnie ale mniej więcej co 25-28 dni. Zrobiłam test który miałam w domu odruchowo wzięłam owulacujny wynik pozytywny. Czy ktoś mi Moze powiedzieć czemu.?? Wizytę mam za tydzień u lekarza trochę się martwię. Dodam ze czuje się dziwnie jak bym się przeziebila ale ani kataru ani kaszlu. Czasem boli mnie brzuch rakiet kucie w dole. Strasznie jestem rozdrazniona. I z moich piersi wycieka przezroczystą substancja.

Gość knr
wykonaj ponownie test ciazowy,lub najlepiej bete..tez jestem w ej sytuacji ostatni @ 21 grudnia i cisza wykonałam 3 testy kazdy negatywny,wczoraj robilam test i delikatna kreska słabo widzaca i do tego jakas krzywa ..na bete narazie nie mam jak jechac..a wizyta u lekarza dopiero na 18 luty