Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokosza111

Jakie imiona wybrać dla sióstr?

Polecane posty

Gość kokosza111

spodziewam się bliźniaczek :) ostatnio z mężem wybieraliśmy imiona i wytypowaliśmy kilka, ale nie umiemy się miedzy nimi zdecydować. wiem, że to nasza sprawa i nasz wybór, ale jednak tym imieniem córy będą się przedstawiać ludziom do końca życia, więc może warto sprawdzić, które się bardziej "publiczności" podobają :P Wybierzcie dwa z zestawu: Laura, Eliza, Magda, Sylwia, Wanda, Milena, Ewelina, Iwona

Gość gość
Eliza I laura

Gość gość
I tak masz ułatwione zadanie, bo możesz wybrać 2 imiona, a nie jedno ;) Jezeli mialabym urodzic bliźniaków to dalabym im imiona, które coś by łączyło np. zaczynalyby się na tą sama literę, czyli z Twoich propozycji byłaby to Magda i Milena. Poza tym sama mam na imię Magda i bardzo lubię swoje imię, jest wiele zdrobnień, i pasuje do osoby w kazdym wieku. Zresztą wszystkie Twoje propozycje to ładne imiona :)

Gość gość
Chlamydia i Rzeżączka :)

Gość gość
Ewelina i sylwia

Gość gość
Nie wybieraj podobnych imion ani zaczynających się ta sama litera, bo będą się mylić. Imiona powinny do siebie pasować np Franek i Staś a nie Jessika i Agnieszka.

Gość gość
gość dziś Nie wybieraj podobnych imion ani zaczynających się ta sama litera, bo będą się mylić. Imiona powinny do siebie pasować np Franek i Staś a nie Jessika i Agnieszka. xxx Jak będą się mylić np imiona Majka i Matylda albo Agnieszka i Anita? :o :o

Gość gość
wanda i laura

Gość gość
Milena,Eliza lub Sylwia i Magda bardzo ladnie!A skad pomysl na Wanda i Iwona?nie obraz sie ale sa brzydkie:(

Gość kokosza111
Wiesz, kwestia gustu ;) Iwona to propozycja męża, na którą przystałam, bo jest wg mnie w porządku. A do Wandy mam sentyment. Ale dobrze, oceniajcie wg siebie, po to właśnie zrobiłam ten wątek :P

Gość gość
Wanda i Sylwia nie podobają mi się Ewelina i Iwona ok Podobają mi się Laura Magda Milena i Eliza. Milena i Laura dosyć popularne ostatnio

Gość gość
Moi siostrzenicy to Karol i Kacper. Mylą się imiona.

Gość gość
WANDA - wybitnie niefajnie :( Znałam 2 Wandy - niestety płakały nad tym imieniem - nadano im je w latach 80 -tych :(

Gość gość
Bardzo podoba mi sie Laura i Eliza. Oba sa takie troszke basniowe i artystyczne. Tez pasuja do siebie. U mnie w rodzinie sa blizniaczki Laura i Łucja ale chyba Eliza bardziej mi sie podoba w połaczeniu z Laura. Daj znac co wybralas

Gość gość
Laura i Eliza - ładne i dostojne ale i nie brzmią jak imiona dla matron

Gość gość
Miało być: Laura i Eliza -ładne i dostojne i nie brzmią jak imiona dla matron

Gość gość
też mi się laura i eliza najbardziej podobają. Z reszty jeszcze Ewelina i Iwona do siebie pasują, ale już mi się tak nie podobają. Wanda nie dawajcie, to nie miejsce na sentymenty. Do wand nic nie mam, moja babcia tak miała, ale niestety nie jest to wg mnie zbyt ładne imię...

Gość gość
Laura i Eliza Milena i Eliza a ja dodalabym Alicja i Eliza lub Alicja i Milena :)

Gość gośćMagda
Kokosza111 mam takie pytanie nie na temat :-) jak to jest z tymi blizniakami ? bo w rodzinie mojego męża sa bliźnięta 2 razy , jestem aktualnie w ciąży ale dopiero 5 tyd . Czy to jest genetyczne czy kobieta po 30 częściej sie zdarza ! Ja mam 34 lata . A co do imion to Eliza , milena , Laura mi sie bardzo podoba

Gość kokosza111
Słyszałam, że bliźniaki co drugie pokolenie się mają szansę rodzić, ale szczerze to średnio w to wierzę. Wszystko zależy przecież od ilości jajeczek a ta z kolei od wielu czynników, więc niestety nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć na pytanie :P Dzięki za wasze propozycje! Eliza i Laura faktycznie bardzo ładnie razem brzmią. Alicja również ładne, dzięki za sugestię ;) Myślę, że Eliza zostanie. Nad drugim jeszcze muszę się zastanowić

Gość gość
ja bym dała Jagoda i róża gdy bym miała blixniaczki

Gość gość
Laura i Eliza kojarzą mi sie z dziećmi z niższych sfer społecznych :-( Wanda teoretycznie ok ale wielu może sie nie podobać... ja bym nie zaryzykowała. Reszta bardzo ładna.

Gość Kokosza111
A Amanda? Zbyt dziwne?