Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dwudniowy kac

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem dlaczego, ale nawet niezbyt duża ilość alkoholu powoduje u mnie dziwnego kaca i to czasem kilkudniowego. Objawy grypo-podobne, do tego cała się trzęsę, pocę, mam nieskoordynowane ruchy, dziwne smaki (ciągle jem coś pikantnego, albo słonego), koszmarnie mnie suszy, mam lęki i okropną, wręcz bolesną chcicę.. Nie wiem dlaczego tak dziwnie reaguje. Nie pije często, wypiłam w sobotę na imprezie niecałą butelkę wina i jedno piwo, a ledwo dzisiaj w pracy wytrzymałam- tragedia, oczy załzawione, ogólne rozbicie, słabo mi było strasznie. Dodam, że próby wątrobowe robiłam niedawno, wyszło wszystko w normie.. Co może być tego przyczyną?

Gość gość
najlepiej w ogóle nie pij. Prawie cała butelka wina i piwo to nie jest mało. Mało to jest kieliszek wina.

Gość gość
Moim zdaniem to już nie jest kac, a silne zatrucie alkoholowe. Twoja wątroba, już nie wyrabia z przetwarzaniem alkoholu i stąd takie objawy. Po prostu, ty już pić nie możesz.

Gość gość
ale próby wątrobowe mam w porządku i w ogóle żadnych objawów ze strony wątroby/ przewodu pokarmowego. ogólnie rzadko imprezuje, bo praca i studia, nie częściej niż raz w miesiącu gdzieś wychodzę, więc moja wątroba raczej dużo do roboty nie ma. Leków obecnie żadnych nie biorę, tabletki odstawiłam jakiś czas temu.

Gość Marinta
Myślę, że zdarzają się również zatrucia alkoholowe, w takim przypadku warto skontaktować się z kliniką taką jak http://www.odtruwamy.pl/ , która zajmuje się leczeniem zatruć alkoholowych z dojazdem do klienta.