Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byście zrobili i co o tym myślicie

Polecane posty

Gość gość

Daje tutaj bo na ogólnym chaos. Więc tak... nie chodzi o kasę, a sam fakt. Jestem pracująca studentka, wynajmuje dom z niepracujacymi studentami . Dodatkowo jestem z drugiego końca Polski więc do domu jeżdżę rzadko. Często sama zostaje, tak jak i w te święta. Składamy się na środki czystośc****apier kupujemy wg kolejki. Ostatnio ja kupiłam. Skończył się 3 dni temu, jest kolej współlokatorki, nie kupiła tego papieru, dzisiaj wyjechała na święta. Nikt nie zadbał o to żeby papier był. ( wiedzą ze zostaje sama). Tak jest zawsze. Jak przypada czyjaś kolejka a akurat wyjezdza ( nawet 2 czy 3 dni po skończeniu papieru) to nie kupi. Dopiero wtedy gdy sam/a jest w domu i korzysta. Chyba takie wyrachowanie-ja np mam problemy zdrowotne i korzystam z wc raz dziennie albo raz na 2 dni. Oni chodzą co pół godz i ja ich z tego nie rozliczam. Chyba mi się to nie opłaca. Wkurzylam sie, to juz ktorys raz z kolei, dlaczego mam ponosic dodatkowe koszta? Ja ich nigdy nie stawiam w takiej sytuacji.Co zrobilibyscie?

Gość gość
Nie wracasz do domu na święta? Czyli będziesz dwa tygodnie sama. Powinnaś kupić papier bo tylko ty go zuzyjesz. Najlepiej ustalić skladki, ajedna osoba niech kupi

Gość gość
Oni wracają 1.01 czyli będę sama tydzień. Raczej calego bym nie zuzyla- z toalety korzystam raz na dzień albo i dwa dni. Tak jest zawsze, nie ważne czy wyjadą na tydzień czy na 2 dni. Niewazne, czy zostaja wszyscy czy jedna osoba. Kupują wtedy kiedy wiedza ze beda w domu. Ja ich nie rozliczam z tego że do wc chodzą co pół godziny i więcej tego papieru marnują ode mnie. Robimy składki ale akurat nie na papier. Kupujemy sami , ten sam ( żeby mię bylo) w sklepie pod domem.

Gość gość
Nikogo nie ma???

Gość gość
Nic bym nie zrobila. Kup tyle ile ci potrzebne na sztuki. Robisz aferę o 7-8 zl? No chyba ze kupujecie jedwabny

Gość gość
Nie bd robić afery. Chodzi o FAKT a nie o kasę. Chociaż jesteśmy studentami to czasami nawet te 10zł to jest dużo. Ja kupuję regularnie nawet jak mnie nie będzie w domu. Z toalety rzadko korzystam ogólnie, mi cały papier wystarcza na 2 miesiące... a tak to kupuję raz w miesiącu plus drugi raz dla siebie. Wkurzaja mnie bo jak można tak robić?

Gość gość
Robisz problem z doopy. Oni nie pracują, liczą kazdy grosz. Poza tym papier idzie tez przy podcieraniu się po siku. Sikasz tez raz na ruski rok czy się nie podcierasz? Daj spokój, to normalne jest. Kupują jak są. Ty też możesz

Gość gość
Po sikaniu sie nie podcierasz?...

Gość gość
Maja od rodzicow ktorzy wcale nie sa biedni. Ja też pracuje ale na pół etatu i z tego mam na stancje do tego splacam kredyt i naprawde ledwo wiaze koniec z koncem a nigdy nie sepilam tak jak oni. Ale wola sobie kupić kawę ze starbucksa niż zachować się normalnie i nie wyjść na żyda. Jak to nie? Oczywiście ze podcieram, ale napisalam wyżej ze chodzę do wc raz dziennie albo i rzadziej bo choruje. Oni dosłownie co pół godz biegają i wtedy nie wyliczaja sibie papieru tylko korzystają.

Gość gość
Sikasz raz na dwa dni?

Gość gość
To zrób identycznie jak oni tzn. kupisz papier zużywaj nawet jak nie potrzebujesz, a potem jak sie skonczy miej rolke w szafce tak specjalnei dla siebie albo chusteczki higieniczne i w ten sposob ktos bedzie zmuszony kupic, a potem znowu przyjedz jak bedzie kupiony.