Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

doradźcie proszę jak łagodzić okropne mdłości w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Oczywiście jest to pierwszy trymestr. Gine z mdłości, czasem nie jestem w stanie nawet ruszyć ręką ten stan trwa od kilku dni, jutro wracam do pracy i w ogóle nie wyobrażam sobie jak ja tam niby będę przez 8 h funkcjonować. Uczę, prowadzę zajęcia. Nie wymiotuje ale tak mnie mdli ze nic zjeść nie mogę. Nawet po wypiciu wody umieram. Chce mi się wyć. Pójdę - to pewnie przejdę przez mękę i dzieci mi na główe wejdą bo nawet upomnieć ich nie mam teraz siły. Nie pójdę - to będą przytyki po świętach ze ktorastam musiała siedzieć z moimi uczniami i "za mnie zapier..alac" - usłyszałam juz coś takiego kiedyś po chorobie. Co mam zrobić, znów L4????? Dziewczyny doradźcie. Tak mnie mdli ze ledwie ten post dałam rade wybiedzic leżąc w łóżku i jeczac . Jak łagodzić te dolegliwości i czy jeśli Wy chodzilyscie w takim stanie do pracy to dawalyscie rade? Pomocy :(((* nic tylko się poplakac z bezradności .

Gość gość
Hej, doskonale Cię rozumiem, bo sama niedawno to przeżywałam. Na pocieszenie mogę powiedzieć, że to kiedyś minie...:) Jeżeli mdłości/wymioty uniemożliwiają Ci funkcjonowanie to idź jeszcze na zwolnienie, nie ma sensu abyś się przemęczała i nie była w formie. Tak czy tak ludzie będą gadać. Podam kilka sposobów, które mi "ułatwiły" przetrwanie: - staraj się unikać zapachów, które Cię rozkładają - u mnie to był zapach lodówki, zmywarki, świeżego prania - piłam bardzo schłodzone soki (do tej pory mi to ułatwia) - piłam też miętę (chociaż niektórzy uważają, że picie mięty jest niewskazane w ciąży) - ja jadłam solone prażynki - piłam kilka łyków coca coli - jadłam banany Może ktoryś z moich pomysłów i u Ciebie będzie skuteczny :) Wszystkiego dobrego dla Ciebie :)

Gość gość
coca cola - zalecenie lekarza

Gość gość
15:51 dzięki :* cola to unię raczej źle podziała ale suchary na razie jem - chociaż tyle ;)

Gość gość
W aptekach jest suplement diety na wymioty i źle samopoczucie kobiet w ciąży - mamarin się nazywa. . Czasem nie ma w stacjonarnych aptekach ale jest na necie... Ja brałam max dawkę i było dużo lepiej.... Są też leki na receptę jak jest bardzo źle poproś ginekologa i nie.... Ja dodatkowo piłam Miete z imbirem jadłam migdały... Właściwie musiałam non stop coś chrupac.

Gość gość
W aptekach jest suplement diety na wymioty i źle samopoczucie kobiet w ciąży - mamarin się nazywa. . Czasem nie ma w stacjonarnych aptekach ale jest na necie... Ja brałam max dawkę i było dużo lepiej.... Są też leki na receptę jak jest bardzo źle poproś ginekologa i nie.... Ja dodatkowo piłam Miete z imbirem jadłam migdały... Właściwie musiałam non stop coś chrupac.

Gość gość
Chleb na zakwasie (chociaż skórkę pogryzaj), wąchaj cytrynę (a najlepiej pij wodę z sokiem, albo poliż raz na jakiś czas cytrynę), możesz też zamiast cytryny imbir wąchać (i pić wodę z odrobiną imbiru).