Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zapuścić włosy?

Polecane posty

Gość gość

Wiem może głupie pytanie ale tak bardzo bym chciała mies długie włosy. Przez całe życia mam taką samą długość. Są nieco zniszczone ale od 6mies dbam o nie prostownica max 2 razy w tygodniu i farbowanie co2 miesiące. Moja koleżanka w parę miesięcy od krótkich zapuscila aż do 3/4 pleców. podcinanie niewiele pomaga mi. Poradźcie coś.

Gość gość
ja przez 10 lat prostowałam codziennie mnie tak włosy sie nie niszcza, ale od kad urodziłam córe mnie się nie chce i mam koka, lub kucyka nie prostuje od 8 msc w ogóle, farbuje raz w miesiącu i juz mam za ramiona, nie susze tylko zawijam w recznik i same podeschną, a teraz zimno wiec ubieram czapke jak wychodze wiec nikt nie widzi jakie mam włosy:DDD powiem ci że taeraz włosy mam bardziej lśniące i miekkie niz dawniej, i układają sie w swój rytm i nie przeszkadza mi ze kosmyk odstaje trzeba sie przyzwyczaić.

musisz zadbac o zdrowa i zbilansowana diete bogata w witaminy, jezeli to nie pomaga to mozesz sprobowac kupic tabletki skrzyp polny na wlosy i paznokcie mi bardzo pomogly uzywam tez szamponu dermeny a wypadajace i lamliwe wlosy poniewaz mam bardzo zniszczone od farbowania, moze sproboj odpuscic sobie farbowanie na dluzej? ja kiedys czesto farbowalam i niby rosly, niby widzialam ze odrosty sa duze ale na dlugosci nie przybieraly bo koncowki mi sie wykruszaly, mimo scinania. Fryzjerka polecila mi sciac zupelnie na krotko, na tzw boba i ze doppiero wtedy zaczna mi szybciej rosnac ale nie mialam zamiaru tego robic. Pomoglo mi regularne uzywanie wlasnie tego szamponu, odstyawienie farbowania na 8 miesiecy, branie skrzypu no i brak nadmiernego nastawiania sie na wysuszenie wlosa typu solarium, basen lub suszenie wlosow zbyt blisko bez zabezpieczenia i to goracym powietrzem. Stres rownierz jest wrogiem zdrowych i rosnacych wlosow.

Gość gość
Podcinanie nic nie pomoże, bo niby jak? Prostownica ZERO razy w tygodniu. Suszenie wysoką temperaturą, prostowanie niszczą włosy. Włosy zniszczone się kruszą na końcówkach = co urośnie na początku, się wykruszy na końcu, suma zerowa. A jak jeszcze do tego obcinasz to już w ogóle... Zadbać o te włosy: olejowanie, odpowiednie mycie (może metoda OMO, może mycie odżywką, może płyn Facelle - może wszystko to, na zmianę, trzeba testować), dokarmianie proteinami (maska z żelatyny i nie tylko), nawilżanie... Na blogach "włosomaniackich" masz tony pomocy i przepisów.