Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród z zaskoczenia!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Chciałabym podzielić się z wami moją niezwykłą historią. 3 miesiące temu urodziłam zdrową córeczkę. Nie wiedząc, że istnieje i rozwija się w moim brzuszku. A więc od początku.. Okres miałam normalny co miesiąc! Do ginekologa chodzę raz na rok.. Przez ostatnie miesiące owszem przytyło mi się, ale myślałam, że przez nową pracę za biurkiem. Nie miałam żadnych objawów. Czasem coś mnie zawierciło w brzuchu, myślałam że mam gazy hehe :) aż tu nagle pewnej nocy zaczął mnie boleć brzuch niemiłosiernie. Obudziłam męża, wzięłam tabletkę i położyłam. Ale było coraz gorzej! Ponownie obudziłam męża, że coś jest ze mną nie tak! I pojechaliśmy do szpitala. Wtedy dowiedzieliśmy się, że rodze!! Byłam w szoku nie mogłam uwierzyć w to co się dzieje! Po 14 godzinach na świat przyszła Paula, nasza zdrowa piękna córeczka :) Chciałam się was zapytać czy któraś z was też to przeżyła? Lub dowiedziała się o ciąży późno? Pozdrawiam was wszystkie :*

Gość gość
Chyba zartujesz?

Gość gość
Piszę poważnie. Sama byłam w szoku.. W sumie do teraz jestem gdy patrzę na naszą kruszynkę. Nie mogę uwierzyć, że jest moja :)

Gość gość
A ile masz lat? I jak moglas nie zauwazyc ze brzuch rosnie az tak? Chyba ze masz troche nadwage to wtedy moze az tak tego nie widac.a maz nic nie zauwazyl?

Gość gość
Mam 34 lata. Zawsze miałam kilka kilogramów więcej :) mąż się śmiał, że będziemy musieli zacząć chodzić razem na siłownię :) ale nikt nie podejrzewał ciąży. Myślałam, że takie rzeczy tylko w filmach się zdążają..

Gość gość
Na prawde ciezkow to uwierzyc ale jesli to prawda to szok.Jak nagle poradziliscie sobie z malym dzieckiem?przeciez nic nie bylo przygotowane w domu itp. No i czy palilas lub pilas alkohol bedac w ciazy?

Gość gość
Mieliśmy oszczędności, więc kupiliśmy wszystko co potrzebne w ciągu tygodnia :) nie piłam, lecz paliłam, ale na szczęście Paula jest zdrowa i radosna :)

Gość gość
Zeby tego nie zauważyc to musiałbyś nie mieć kilka, tylko kilkadziesiąt kilogramów nadwagi. I przez ostatnie miesiące ciąży nie ma mowy o krwawieniu, bo jest normalnie wykształcone łożysko. Radzę się dokształcić przed następną prowokacją :)

Gość gość
Znam rodzine gdzie matka a następnie dorosła juz córka tak urodziły z zaskoczenia :-) jedna i druga miały bardzo nieregularne cykle wiec nawet sie nie zorientowały ze " okres jest zadko i mało plamienia a co do otyłości to nawet kobiety normalnej budowy mogą do 7-8 miesiąca nie mieć typowego ciążowego brzuszka. Pozdrawiam Was autorko i życzę zdrówka.

Gość gość
Jest taki paradokument amerykanski. Wszystkie baby byly grube :D Szczupla kobieta nawet jak ma maly to zobaczy ze to nie tluszcz, grubas nie zauwazy. Ale w plamienie 9mcy nie wierze. Te baby w paradokumencie mialy nieregularny okres i to olewaly po prostu

Gość gość
Znam dziewczynę ktora o ciąży dowiedziala sie w 7 miesiacu. Sama nic niezauwazyla, ciążę zasugerowala jej Pani dr, ktora przeprowadzala badania do pracy. Historia autentyczna, dziewczyna mloda 19 czy 20 letnia

Gość gość
Dwa razy bylam w ciąży i dwa razy czulam ze to to jeszcze przed terminem @ a test byl tylko formalnością. Od owulacji tak mnie bolał jajnik czy jajowod ze wiedzialam ze cos sie swieci. O pierwsze dziecko staralismy sie 2 lata o drugie 4 miesiace.

Gość gość
Ja się dowiedziałam w 6miesiącu przy badaniu kontrolnym. Też miałam okres co miesiąc aż do porodu. Tylko trwał około 3 dni w miesiącu.

Gość gość
moja babcia, no ale to stare pokolenie i kobiety nie chodzily do gina, i miala zyce zycie okresy co kilka miesiecy, babcia tez dowiedzial sie jk dziecko bylo duze ok 6 mies