Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego ludzie wybrali kiedyś na prezydenta Wałęsę?

Polecane posty

Gość gość

nie było w tamtym czasie lepszych kandydatów?

Gość gość
Bo Polacy to głupcy.:D

Gość gość
Byli lepsi ale wtedy prostaków i prymitywów było więcej niż ludzi kulturalnych i większość wygrała. Krążyły później różne kawały o zupie pomidorowej i nie tylko :D

Gość gość
bardzo zasłużył sprzedając Polskę komunistą

Gość gość
tymiński zastosował matodę taką samą jak zastosował w kampanii pis. tzn. wskazać wroga i samemu kreować sie na wybawcę. pamietam, jak zwolennicy tymińskiego, w ogóle nie chcieli na ten temat rozmawaic, było tylko """ wałęsa służy złodziejom a tymiński ma miliony i zależy mu tylko na dobru Polski"""

Ja wiem, że wy wszystko co w tym kraju święte i wielkie potraficie tylko opluć i zmieszać z błotem ale może jest jeszcze dla was szansa na normalność. Wałęsa sprzedał Polskę i to jeszcze komunistom. Jebłem i rzygam ze śmiechu :O

Gość gość
ten co tu pisze że byli lepsi kandydaci to niech przypomni, kto lepszy niż wałęsa wtedy kandydował.

Gość gość
Tak, ta zupa pomidorowa to był ubaw po pachy :D:D Ktoś przeprowadzał wywiad z Wałęsową i zapytał jakie jest hobby pani męża, a ta nie wiedziała co to znaczy hobby i pyta co to jest? No to co pani mąż lubi najlepiej a Wałęsowa krzyczy " Już wiem, zupa pomidorowa!" :D

Gość gość
o tej zupie nie słyszałam ale wtedy chyba nie było innego kandydata, oprócz tymińskiego. którzy prowadzili w sondażach szkoda, że internet nie był tak powszechny i świadomość Polaków chyba nie dopuszczała do myśli, że Wałęsa mógłby miec coś wspólnego z SB i całym tym układem, ludzie chcieli wierzyć, że on jest dobrym przywódcą i działa dla dobra zwykłego obywatela okazało się inaczej, no ale o tym dowiedzielismy się nietórzy dopiero po latach naród chciał mieć bohatera i na takiego wykreowany był Wałęsa głosowałam na niego a teraz ze wstydem się do tego przyznaję :(