Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to dużo jak na 29latkę?

Polecane posty

Gość gość

mam ok 68K pln na lokacie (własne uzbierane). nie mam jednak mieszkania ani samochodu (nadal zbieram kapitał). czy to już przyzwoicie? oceńcie pls (aha pochodzę z rodziny robotniczej, rodzice niczego mi nie dali i nie dadzą, nie mam ojca lekarza ani matki sędzi). na matkę jeszcze łożę (muszę to opisać żeby usytuować się odpowiedniej grupie społecznej). bo jak na córkę złodzieja-kulczyka to zapewne mało, ale ja z innej bajki jestem

Gość gość
sporo calkiem;) ja mam 25 lat i 16 tys odlozone niektorzy nie maja nic, nie ktorzy dlugi a jeszcze niektorzy... maja 100 razy tyle

Gość gość
Niektore pracuja uczciwie za srednia krajowa a niektore obciagaja brzydkim sponsorom:D:D

Gość gość
ja mam 28 lat, własny dom, duży samochód i na koncie 34 tys., ale to dołek w moich inwestycjach... mam nadzieję, że już wkrótce będzie to suma znacznie większa również pochodzę z rodziny robotniczej, do wszystkiego sam dochodzę - studiowałem dziennie

Gość gość
dziś - gratulację sędzio/lekarzu/informatyku... itp. ale ja nie prosiłam tutaj o wpisy i chwalenie się tylko o ocenę mojej sytuacji. studiowałeś dziennie, a czytać ze zrozumieniem nie potrafisz...

Gość gość
gość dziś - to ładnie - ja w Twoim wieku tyle nie miałam. jak będziesz miał tyle co ja (29) to pewnie dobijesz jeszcze wyższej sumy niż ja teraz ;)

Gość gość
gość dziś dziś - gratulację sędzio/lekarzu/informatyku... itp. ale ja nie prosiłam tutaj o wpisy i chwalenie się tylko o ocenę mojej sytuacji. studiowałeś dziennie, a czytać ze zrozumieniem nie potrafisz... xxx Przykre, że napisałem Ci w dobrej wierze dla porównania (nie twierdzę, że jestem super ach i och), a Ty mnie atakujesz...

Gość gość
gość dziś dziś - gratulację sędzio/lekarzu/informatyku... itp. ale ja nie prosiłam tutaj o wpisy i chwalenie się tylko o ocenę mojej sytuacji. studiowałeś dziennie, a czytać ze zrozumieniem nie potrafisz... v coz za zawisc... bo kolega ma lepiej... POLSKA!!!

Gość gość
Jeśli żyjesz oszczędnie, to jest to normalna suma. Napisz też czy studiowałaś, czy poświęciłaś ten czas dorabianiu się, bo to dość istotne.

Gość gość
jak wieku 25 lat sie tego doribiłes jak zaczełes inwestowac mam 23 ja nawet pracy nie mama

Gość gość
gość dziś dziś - gratulację sędzio/lekarzu/informatyku... itp. ale ja nie prosiłam tutaj o wpisy i chwalenie się tylko o ocenę mojej sytuacji. studiowałeś dziennie, a czytać ze zrozumieniem nie potrafisz... v Ocenie twoja sytuacje:D:D sciemniasz albo od lat ciagniesz druta. Ale pisz. Kafe wszystko przyjmie

Gość gość
dziś w dobrej wierze? pytam o ocenę mojej sytuacji a nie o chwalenie się swoją. chcesz to załóż osobny temat i tam każdemu udowadniaj ile masz. co mnie to obchodzi? równie dobrze mogłyby się tu zlecieć kulczyki, kwaśniewskie i inne staraki, bo ZAWSZE trafi się ktoś bogatszy. DLATEGO JASNO ZAZNACZYŁAM Z JAKIEJ WARSTWY JA POCHODZĘ I W JAKICH REALIACH JA ŻYJĘ. TY SIĘ POWINIENEŚ PORÓWNYWAĆ DO LUDZI O PODOBNYM PROFILU ZAWODOWO-ŻYCIOWYM. RUSZ ŁEPETYNĄ ZANIM COŚ NAPISZESZ I NIE W******J LUDZI!

Gość gość
gość dziś - studiowałam. zaczęłam zarabiać i odkładać od połowy 2011 dopiero

Gość gość
gość dziś Autorko chyba Cię trochę poniosło. Gość 18.23, napisał Ci zapewne dla porównania, w dobrej wierzę, do czego on się dorobił. Ale oczywiście, zamiast pochwalić, bądź zrozumieć, że każdemu, naprawdę większości z nas może się udać godnie żyć, dzieki ciężkiej pracy i pomysłowi na siebie, to przeciętny polak w takich wpisach widzi tylko chwalipiętę i jedyne co potrafi, to fałszywie zazdrościć. Ciesz się z tego, że innym się udaje, bo to tylko świadczy o tym, że Tobie również się uda, tylko niektórzy muszą na to, ciężej pracować.

Gość gość
To ta cpunka szarik co co sie wali za kase. Nie odpisujcie

Gość gość
gość dziś - nie obchodzi mnie to w jakiej wierze on to napisał. chodzi o to że napisał NIE NA TEMAT :) nie podał swego profilu, sytuacji życiowej, warstwy społecznej, wykształcenia, więc czemu to ma służyć? to miało być porównanie?

Gość gość
gość dziś Autorko, pieniądze na niewiele Ci się zdadzą... Nawet jakby były o wiele większe... Straszny niski poziom intelektualny, dużo zawiści, mało empatii... Przemyśl swoje zachowanie. Gość wyżej również napisał, że pochodzi z rodziny robotniczej, więc nie porównuje się do kulczyków i innych, bo kowalscy też są w stanie na prawdę dużo odłożyć... Szkoda mi Ciebie dziewczyno, ale Twoje zacietrzewienie zapewne spowoduje, że te słowa odbiją się jak o ścianę...

Gość gość
gość dziś gość dziś dziś - gratulację sędzio/lekarzu/informatyku... itp. ale ja nie prosiłam tutaj o wpisy i chwalenie się tylko o ocenę mojej sytuacji. studiowałeś dziennie, a czytać ze zrozumieniem nie potrafisz... v Ocenie twoja sytuacjesmiech.gifsmiech.gif sciemniasz albo od lat ciagniesz druta. Ale pisz. Kafe wszystko przyjmie dziękuję : nawet nie wiesz jaki mi sprawiłeś komplement

Gość gość
gość dziś gość dziś - nie obchodzi mnie to w jakiej wierze on to napisał. chodzi o to że napisał NIE NA TEMAT usmiech.gif nie podał swego profilu, sytuacji życiowej, warstwy społecznej, wykształcenia, więc czemu to ma służyć? to miało być porównanie? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Dobre!!! I kto tu nie potrafi czytać...;)

Gość gość
Ocenie twoja sytuacjesmiech.gifsmiech.gif sciemniasz albo od lat ciagniesz druta. Ale pisz. Kafe wszystko przyjmie dziękuję : nawet nie wiesz jaki mi sprawiłeś komplement v No i to właśnie dzięki temu wysnuwam wniosek, że wejście na ten wątek, to była dla mnie strata czasu. Dla niektórych ciągnięcie druta, to komplement. Cóż...

Gość gość
68k... chyba trochę poniżej standardu... kończąc studia miałem coś koło 86tys., znajomy koło 50

Gość gość
gość dziś - dobrze że już mnie znasz po dwóch postach. rozumiem że pisząc "na nic mi te pieniądze, skoro jest zawiść" w ten sposób pocieszasz się że ktoś się czegoś dorobił w życiu? i co z tego że jest z rodziny robotniczej? utrzymuje matkę jak ja? zapewne nie - a to dużo zmienia. kończył medycynę czy informatykę - to dużo zmienia dla kogoś kto kończył mniej prestiżowo-płatne studia (jak ja). nie podał żadnej informacji z tych istotnych kwestii, ale chciał się porównać (z czym - pytam?) i być mi w tym "pomocny" :D :D :D się uśmiałam... zrozumcie ptasie móżdżki że do jakiegokolwiek porównywania trzeba zestawić dwa elementy o PODOBNYCH CECHACH. porównanie majątku billa gatesa z masajem z afryki nie ma sensu (inny świat, inne realia, inny sstart w życiu i inne możliwości....) dotarło matołki?

Gość gość
gość dziś no ale podaj swój profil/wykształcenie/zawód/ile pomocy dostałeś od starych, jeśli już chcesz się porównywać. albo się nie porównuj wcale. błagam, pisałam już w pierwszym poście, jak na kulczyka 40k to mało, ale np. dla sprzątaczki to sporo. po co się porównujecie bez podawania kontekstu? przecież to bez sensu

Gość gość
jejku, ale w tym wątku nienawiści i zawiści przez co pytam? przez pieniądze? święta są autorko ogarnij się

Gość gość
jak na 29 lat, to marny kapitał, do tego nawet brak samochodu... skoro tylko tyle się dorobiłaś, to zobaczysz co będzie, kiedy przyjdzie Ci kupić mieszkanie, samochód, założyć rodzinę... smutne to wszystko, ale to polska rzeczywistość...

Gość gość
Podaj więcej konkretów, bo jeśli faktycznie utrzymujesz matkę (opłacasz dla niej leki, mieszkanie, pożywienie), zarabiasz na siebie od dziecka (rodzice faktycznie NIC dla Ciebie nie zrobili), to jest to dość dużo. W każdym innym przypadku - skromniutko. W PL nawet ciasnego mieszkanka za to nie kupisz. Kupisz średniej klasy samochód i po pieniążkach.

Gość gość
gość dziś jak na 29 lat, to marny kapitał, do tego nawet brak samochodu... skoro tylko tyle się dorobiłaś, to zobaczysz co będzie, kiedy przyjdzie Ci kupić mieszkanie, samochód, założyć rodzinę... smutne to wszystko, ale to polska rzeczywistość... yyyy ale to chyba nie samej tylko z kimś... tak? więc będzie druga pensja???? dotarło do ciebie czy jeszcze nie?

Gość gośćonaaa
szału nie ma

Gość gość
gość dziś Podaj więcej konkretów, bo jeśli faktycznie utrzymujesz matkę (opłacasz dla niej leki, mieszkanie, pożywienie), zarabiasz na siebie od dziecka (rodzice faktycznie NIC dla Ciebie nie zrobili)" no dokładnie jest tak jak piszesz. sama sobie prawko opłaciłam, sama aparat na zęby i leczenie. nie mam wykształcenia informatyczno-medyczno-prawniczego. robię w pl, nie dorabiałam za granicą za ojro

Gość gość
gość dziś gość dziś jak na 29 lat, to marny kapitał, do tego nawet brak samochodu... skoro tylko tyle się dorobiłaś, to zobaczysz co będzie, kiedy przyjdzie Ci kupić mieszkanie, samochód, założyć rodzinę... smutne to wszystko, ale to polska rzeczywistość... yyyy ale to chyba nie samej tylko z kimś... tak? więc będzie druga pensja???? dotarło do ciebie czy jeszcze nie? Ja tylko chciałam pomóc, wyraziłam swoją opinię. Skąd w Tobie tyle antypatii do drugiego człowieka?