Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oznajmiłem rodzinie, że po świętach mam zamiar się wyprowadzić

Polecane posty

Gość gość

Całe życie wychowywali mnie dziadek i wujek (który miał problemy z założeniem własnej rodziny). Po niedzieli właśnie postanowiłem wynająć pokój razem z kolegą i pójść do pracy (zaraz po szkole). Dziadek zaczął narzekać, podobnie jak i wujek, że do matury mam zostać przy nich w domu, pierwszy dzień świąt to była zwykła kłótnia i wypomniane sprawy z przeszłości mojej matki. A ja mam ich dość. Odkąd pamiętam to zawsze był przy nich pod ścisłą kontrolą. Teraz skoro jestem już pełnoletni to pora od nich odpocząć.

Gość gość
skoro wychowali ciebie to należy im się szacunek

Gość gość
Jeśli czujesz się na siłach i że dasz sobie sam radę to się wyprowadz.

Gość gość
nie warto, tutaj masz wszystko podane pod nos.

Gość gość
No mam podane pod nos, faktycznie ale żyje nie tak jak powinienem żyć. Jestem pod ciągłą kontrolą. Już mi to ciotka tłumaczyła, że ja jestem dla dziadka jedynym wnukiem a wujek nie miał szans na własne dzieci to dlatego tak się zachowują.

Gość Ypso
To się wyprowadź. Nie zapominając o dziadku, któremu oczywiście szacunek się należy. Po co się dusić i męczyć jak można to zmienić. Dziadek może mieć żal, ale jeśli ma na celu Twoje dobro to to zrozumie (chociaż może nie od razu i nie do końca). Miej tylko na uwadze, żeby poświęcić odpowiednia ilość czasu dziadkowi, któremu będzie brakowało Twojego towarzystwa i po części jak napisałeś kontroli nad Tobą.

Gość gość
I jak, udało Ci się zrealizować swoje zamierzenia?