Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jest dla was gorsze 40letnia matka czy 40 letnia babcia .

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie co was bardziej by zbulwersowało - matka z niemowlęciem 40/40+ czy świerzo upieczona babcia w tym wieku ? Bo sporo tu pisano o patologiach =jakbyście sklasyfikowały takie przypadki =norma/dziwne /patologia ?

Gość gość
Ani jedno ani drugie jakoś mnie nie gorszy ;)

Gość gość
Patologia jest wtedy gdy ocenia się przez pryzmat wieku czy ktoś jest dobrą czy lepszą matka/babcią. Czy matka która ma dziecko w wieku 40 lat jest gorsza, mniej zdolna do miłości dla swojego dziecka? Czy dziecko będzie ja mniej kochało niż matkę np 20 letnią? mam w rodzinie ciotkę która późno wyszła za mąż bo w wieku 37 lat i urodziła dziecko jak miała 38 i drugie jak miała 42 lata. I co tak się po prostu ułożyło jej życie. Mam ją oceniać z tego powodu?

Gość gość
Najgorszy jest 40-letni troll

Gość gość
"świerzo"?? Może zamiast komentować innych zajrzałabyś do słownika?

Gość gość
Gdy zacznę się bulwersować tym, że jakaś kobieta jest matką lub babcią to będzie dla mnie znak, że czas odwiedzić psychiatrę.

Gość gość
Jedyne co by mnie tknęło to 40paroletnia kobieta w ciąży która ma już dorosłe dzieci. Może dlatego, że moja matka ma 40parę i źle bym się czuła jako siostra starsza o 20parę lat (i tak mam dużo młodsze rodzeństwo).

Gość gość
18.34 podobna przygoda- na wakacjach była taka rodzinka 22-25 latek z brodą do pasa plus 2 maluchy 3-5 lat i kobieta po40 z niemowlęciem przy piersi .Potem dojechał łysy stary dziad -ojciec tych młodszych (tylko?) ten z brodą to sie okazało to też syn tej kobiety , zwinął sie zaraz jak przyjechał ten stary . Na poczatku ludzie patrzyli tak że ona ma szkraba z tym młodym brodatym ...

Gość mma mama
Moja mama została babcia w wieku 35lat,dziś ja mam 38lat i nie wykluczam zostania mama,babcią tez istnieje juz prawdopodobieństwo,syn ma 22lata:)

Gość gość
No właśnie, takie jakieś to dziwne by było. I np. nasze dzieci byłyby w porównywalnym wieku (mam 23, wiec teoretycznie to wiek gdy ciąża staje się coraz powszechniejsza). Może to zaściankowe, ale no tak to odczuwam

Gość gość
mma mama dziś Moja mama została babcia w wieku 35lat,dziś ja mam 38lat i nie wykluczam zostania mama,babcią tez istnieje juz prawdopodobieństwo,syn ma 22lata x x No cóż, fakt, że zaszłaś w ciąże w wieku 16lat dużo i o Tobie i o Twojej matce mówi.

Gość mma mama
Pewnie to nie był odpowiedni wiek ale skończyłam szkolę,syn tez już na studiach:) Mozesz dalej wylewać na mnie pomyje:)

Gość gość
No mozesz sie wtedy czuć dziwnie ....znamy rodzinkę -nie patola ale niedaleko z pewnych powodów od patologii- gdzie kobieta urodziła mając 43 lata . Z tym że wcześniej urodziła jej 18 letnia wtedy córka której dziecko a wnuk tej starszej miało wtedy 5-6 lat ! W tym wieku coś się już rozumie i chyba dziwne obserwować własną babcię z wielkim ciążowym brzuchem ...Potem ów dzieciak chodząc juz do 0/I klasy opiekować się musiał własnym wujem (!) czyli niemowlęciem.

Gość gość
Jakie pomyje Ty tu widzisz?

Gość gość
ja też byłam młoda mamą, ale pełnoletnia...mam 43 lata, syn 24. Nie chciałabym byc jeszcze babcia, ale mama tym bardziej sobie nie wyobrażam.

Gość gość
Nie rusza mnie żadne z tych zjawisk. Może 50 letnia świeża mama albo 30 letnia babcia :D

Gość mma mama
A ja tam chcialabym byc jeszcze mama.Dopiero czuje,ze teraz jest wlasnie TEN czas:)

Gość gość
gość dziś Yyyyy, mega niekomfortowa sytuacja. Ale co ciekawe - jak się mówi o 2 lesbijkach i dziecku (w normalnym wieku, planowane wszystko) to wokół krzyczą o patolach, o tym jakie to nienormalne, jakie dziecko będzie miało psychę zwichrowaną. A takie sytuacje jak opisałaś to niby normalna rodzina i wszystko cacy :O

Gość mma mama
U goscia z 19.05 rozsadek zachowany:)Brawo No opisywane przypadki bylyby zjawiskami :D

Gość gość
Myślę, że inaczej byście gadały jakby Wasze dzieci były starsze albo chociaż w porównywalnym wieku do Waszego rodzeństwa.

Gość gość
A mnie bardziej bulwersuje nieznajomość ortografii -,,świerzo " :-o no comment... -Mama 4 -latka i babcia 9-miesięczniaka,lat 42 :-P

Gość wifigdańsk
dołączam się, własnie co to takiego "swierzo"? nie ma czegoś takiego w słowniku. Autorko jak nie masz lepszych zajęć to może poćwicz ortografię.

Gość gość
mam prawie 40 lat i nie wyobrażam sobie zostać babcią w tym wieku! JUż sam fakt bycia babcią postarza. Umarłabym ze wstydu gdyby dziecko wołało na mnie na ulicy Babciu.... masakra

Gość gość
-Mama 4 -latka i babcia 9-miesięczniaka,lat 42 x nawet nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, drugie pewnie z innym fagasem. ale często dzieci popełniają błędy rodziców.

Gość gość
w dzisiejszych czasach bardziej normalne jest dla mnie zostanie matką w wieku 40 lat niż babcią.

Gość gość
-Mama 4 -latka i babcia 9-miesięczniaka,lat 42 x jaka matka taka córka

Gość gość
Dla wiadomości dociekliwych Wszystkie dzieci mam z jednym i tym samym mężem ( nie fagasem). O dziwo, nie mam córki, a trzech synów, najstarszy ma 22 lata,najmłodszy 4. Coś jeszcze uzupełnić? Mama 4-latka i babcia 9-miesieczniaka

Gość wifigdańsk
mamo 4latka nie tłumacz się bo ten mało sympatyczny fagas to chyba jakiś wróżbita i jasnowidz,co bys nie napisala i tak on wie lepiej i jestes winna; /

Gość gość
WiFi Spoko, ja tylko w kwestii formalnej ;-) Ogólnie... Wisi mi to,co kto o mnie... Żyję zgodnie ze swoim sumieniem, szanuję ludzi i ich wybory.Zabrałam głos w dyskusji, zostałam oceniona... Ale na ocenie kogoś, kto nie ma pojęcia kim jestem, jaka jestem zależy mi jak na przysłowiowym zeszlorocznym śniegu ;-)

Gość wifigdańsk
gość dziś podzielam :)