Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rządy PIS

Polecane posty

Gość gość
BRAWO PIS! :D:D:D

Gość gość
Dobry rząd. Polski.A prezydent inteligentny i bardzo fajny.Jak pomyślę o jego poprzedniku to nie chce mi się wierzyć ze takiego mieliśmy

Gość parszywy lewak
I po kilku latach rządu PIS jedyne co się zmieni to ludzie na stanowiskach. No... będziemy też bardziej zadłużeni (w tym roku rekordowo wysoki deficyt 55 miliardów) i zostanie przeforsowane kilka pomysłów typu zlikwidowanie profilowanych klas w liceach. Ciekawe jak oni chcą to zrobić, żeby potem dało się w sprawiedliwy sposób przyjąć ludzi na studia. Wiem o co Ci chodzi, na każdą zmianę trzeba czasu, ale przeraża mnie to w jaki sposób oni się za to zabierają. Biorą się za różne rzeczy, a te (moim zdaniem) najważniejsze zostawiają. Był pomysł obniżenia kwoty wolnej od podatku. Wielokrotnie krytykowali obecną sytuację w służbie zdrowia. Sprawa ubezpieczeń ZUS, Krus i innych takich... cisza, nikt o tym nie mówi, a co dopiero myśleć o naprawieniu. Szkolnictwo- niby jest jakiś pomysł, ale szczerze- nie tędy droga.

Gość gość
Dobra dobra trolliki. To co było prowadziło donikąd. Dobrze że PO odeszła. A na oceny PiS będzie czas za 4 lata, dajcie im trochę porządzić, niech się wykażą.

Gość parszywy lewak
No 4 lata ok, ale to nie jest długo. Mogą zrobić wszystko, co tylko przyjdzie im do głowy. Kraj ma wiele problemów, jest pełno rzeczy do naprawiania. Chyba się póki co ze mną zgadzacie, hmm? No to dlaczego zajmują się pierdołami, zamiast robić konkrety? Nie głosowałem na nich, ale wygrali wybory, więc poniekąd chyba mam prawo czegoś od nich oczekiwać. Mój dziadek (głosował na PIS) pokazywał mi kiedyś ulotkę Dudy i tam pełno pomysłów, propozycji... wszystko naprawi! I co? Teraz tylko kiwa głową na to co robi rząd... i niestety zapomniał o większości obietnic, dzięki którym ludzie za nim poszli. Chociaż odnoszę czasem wrażenie, że oni zagłosowaliby nawet na Henia z warzywniaka, gdyby został poparty przez Jarosława- ot samodzielny wybór i głosowanie. Nie inaczej jest z PO... wielu głosuje tylko po to, by Jarosław się nie dorwał do władzy, stąd mamy te dwie partie u władzy od dłuższego czasu. To pokazuje tylko, że po PIS można się spodziewać mniej więcej tego, co po PO... tylko z większymi długami.

Gość gość
gość dziś Trzeba stare usunąć. TO jest zadanie PiS. Być może oni nie wyleją nowych fundamentów, lub zrobią to częściowo. To jest praca na wiele lat. Teraz oczyszcza się Polskę i to jest dopiero początek. Trzeba wielu śledztw, procesów. x Tylko szkoda, że połowa z nich to byli działacze PZPR. Oni się też oczyszczą. Ułaskawią się nawzajem.

Gość gość
jak na razie pis rządzi bardzo dobrze. mimo nienawistnych ataków tych którzy chcą "żeby było tak jak było". ale póki co mogą sobie groźnie pokiwać palcem w bucie. za media pis się już wziął, teraz wreszcie będzie mógł rządzić.

Gość gość
"No to dlaczego zajmują się pierdołami, zamiast robić konkrety?" x no i po tym wpisie właśnie widać jak bardzo potrzebne jest odkłamanie mediów. pis pracuje w tempie wcześniej nie notowanym. rządzą niecałe dwa miesiące i uchwalili już ok 30 ustaw. a przekaz medialny jest taki że do ludzi docierają komunikaty że pis to "zagrożenie dla demokracji" albo że "zajmują się pierdołami" i "nie różnią się od PO". tymczasem od PO ciągle słyszeliśmy że czegoś tam się "nie da". przy czym jak chodziło o interesy kolesi to zawsze wszystko sie dało.

Gość gość
tu też się daje załatwić interesy kolesi :D vide M.Kamiński np A co do tempa ustaw uchwalanych przez pis i po to...... zastanowiłabym się na twoim miejscu. Co to za ustawy, które boją się konfrontacji z TK,są uchwalane na szybkiego i na rympał? Gratuluje dobrego samopoczucia z powodu dobrze pracującego polskiego rządu

Gość gość
w 2007 roku gdy PiS oddawał władzę Polska miała 500 miliardów długu, dziś jak PO oddało władzę PiS-owi mamy 4 biliony długu 7 razy więcej plus 150 miliardów zarąbane narodowi w biały dzień przez PO Ale kto to będzie pamiętał, i tak jest już na PiS, jak wszystko lemingi już to łykają

Gość gość
nie pier..l, radiomaryjni ,ci dopiero łykają!

Gość gość
platfusy myślały że obsadzą swoimi ludźmi trybunał konstytucyjny i demokratycznie wybrany sejm będzie bezwolny bo każda zmiana okaże się "niekonstytucyjna". a to się zdziwili. skończyła się władza kolesi.

Gość gość
"tu też się daje załatwić interesy kolesi smiech.gif vide M.Kamiński np" x mariusz kamiński nie jest żadnym kolesiem tylko funkcjonariuszem publicznym który ośmielił się walczyć z korupcją za co został po politycznym procesie skazany. kilku prokuratorow odmówiło wszczęcia przeciw niemu postępowania to zmieniano ich aż nie znalazl się "dyspozycyjny" który akt oskarżenia przepchnął. oczywiście PO to by chciała walki z korupcją takiej jak pan wojtunik z CBA opowiadał "oni wiedzą że my wiemy".

Gość gość
funkcjonariusz? taki jak agent tomek? xd

Gość gość
czy moze funkcjonariusz taki jak prokurator peerelowski piotrowicz?

Gość parszywy lewak
do gość 19:37 x O, właśnie ktoś taki jak agent Tomek! Robił w CBA i miał tępić korupcję... w mojej opinii powinien łapać ludzi, którzy realnie wzięli/dali łapówkę. A tymczasem sam prowokował... pięknie. Tylko powiedzcie mi po kiego ciula podkładać ludziom świnie i niby ich łapać na gorącym uczynku? Przecież jest wystarczająco dużo oszustów i nie trzeba sztucznie "dorabiać" kolejnych... A! Chyba już wiem! Chodziło o to, żeby uwalić parę osób, których się nie lubi! :) No patrzcie jakie to proste i logiczne :D Można tak każdego załatwić- bo kto by nie wziął kasy? ;) PIS i strategia Jarosława (niech mu będą dzięki) w pełnej krasie :) Link do artykułu na temat Kamińskiego http://natemat.pl/162209,co-tak-naprawde-zrobil-mariusz-kaminski-przypominamy-za-co-zostal-skazany-byly-szef-cba

Gość gość
w 2007 roku gdy PiS oddawał władzę Polska miała 500 miliardów długu, dziś jak PO oddało władzę PiS-owi mamy 4 biliony długu>>porzestań klamac i powielac dane z telewizji trwam pisiory to nadwyzke maja w budzecie aby ten dlug zmniejszac tak ? historyczny deficyt mamy teraz a koszty obslugi dlugu z czasow gierka stanowia najwiekszy balast. te kaczorowe bedziemy splacac za 100 lat i te pozyczone 50 miliardow w 2016 bedzie do 2115 kosztowalo z bilion

Gość parszywy lewak
"rządzą niecałe dwa miesiące i uchwalili już ok 30 ustaw." x Dobrze, może tak. Czyli co dokładnie (odliczając to o czym mówią lewaki i lemingi- TK+media) oni uchwalili? Licząc na szybko to będzie grubo ponad 20 ustaw... można gdzieś o tym przeczytać? Pewnie powiesz teraz "w dzienniku ustaw"... i szukaj teraz w tym gąszczu papierologii... Skoro napisałeś, że około 30, to wymień choć kilka, ale takich wiesz... "dobrych" dla wszystkich, nawet zwyczajnych obywateli :)

Gość gość
w rocznice smolenska będziemy musieli przymusowo lac lzy jak w korei,a za 2 lata niedziela /przymus wszyscy do kościoła ,bo jak nie to czapa .ci wszyscy pisiory to wazeliniarze . To nie mój rząd ,nie mój prezydent

Gość gość
gość 19.56 nie strasz bo grozą wieje.Już i tak jest przerażająco :(

Gość gość
Wolisz rządy muzułmanów? Jesteś głupszy niż ustawa przewiduje.

Gość gość
skromnie stwierdzę,że głupotą pani Pawłowicz nie dorównuję :D

Gość parszywy lewak
Postawiłem pytanie o te ich sukcesy* i temat się urwał... *około 30 ustaw, dzięki którym żyje się lepiej

Gość gość
sukcesy pisu to lata 2005-2007. niski deficyt budżetowy, podwyżki dla pielęgniarek, wzrost gospodarczy, obniżka składki zus, wzrost kwoty wolnej od podatku i obniżka niektórych podatków. to są niewątpliwe sukcesy. a jakie sukcesy chciałbyś widzieć po dwóch miesiącach rządzenia? o sukcesach pogadamy za rok albo dwa. wtedy będzie czas na rozliczanie. a teraz to by trzeba było najpierw rozliczyć gigantyczne zadłużenie które pozostawiła PO.

Gość gość
gość 20.49 te sukcesy to pokłosie poprzednich rządów i niebywałej koniunktury gospodarczej na swiecie. Specjalnie nie ma się czym chwalić bo te sukcesy to mała zasługa pis.Największa zasługa to ta,że obnizono podatki najbogatszym :D

Gość parszywy lewak
Do tego zadłużenia należy doliczyć nie mniej niż 10 miliardów za sam rok 2016. A chodziło mi o wspomniane wcześniej "około 30 ustaw", tylko, że wiadomo... każdy rząd ma jakieś ustawy, a mnie chodzi o dobre ustawy, albo takie, które były obiecany w kampanii. Akurat w tym przypadku czas nie jest dla nich problemem, wszak pracują nawet (a w zasadzie głównie) w nocy... no, z wyjątkiem Dudy, który działa tylko rano (czyt. ledwie wyjdzie z łóżka i podpisuje jak leci co mu dadzą).

Gość gość
Kukiz mówi, że jak się nic nie zmieni, to będą przedwczesne wybory... mam nadzieję.

Gość gość
"te sukcesy to pokłosie poprzednich rządów" x może niech "poprzednie rządy" same zapracują na swoje sukcesy a nie podpinają się pod pisowskie. nieźle jesteście bezczelni próbując mi wmówić że to właśnie pis miał takie "niebywałe szczęście" że źle rządzili ale mieli najlepsze wyniki bo "tak wyszło". jakim trzeba być kretynem żeby w takie brednie wierzyć? że przez 25 lat to akurat "źle rządzący" pis miał takie niebywałe szczęście. no ale jak się jest fanatykiem to w każdą bzdurę się wierzy.

Gość gość
Warto zauważyć, że tuż po przejęciu przez Viktora Orbana władzy na Węgrzech, kiedy to w demokratycznych wyborach jego partia zdobyła parlamentarną większość, na ulicach węgierskich miast pojawiły się wielotysięczne protesty niezadowolonych z tego faktu ludzi, a w mediach usłyszeć można było jęk elit podobny do tego, który słyszymy obecnie w polskich telewizjach. Protesty ucichły dopiero po około 8 miesiącach... Dziś Orban rządzi drugą kadencję wyciągając Węgry na prostą.

Gość gość
Na razie ta pożal się boże "dobra zmiana" przyniosła: - utratę 5 tys. dla każdego podatnika (olanie wyroku TK o podwyższeniu kwoty wolnej od podatku) - wprowadzenie opłaty audiowizualnej - wyższe koszty obsługi rachunków bankowych - wyższe koszty ubezpieczeń - wyższy kurs euro = droższe wakacje i zakupy z zagranicy, - cofnięcie 6-latków do przedszkoli - będę musiała wyłożyć 15 tysięcy żeby opłacić opiekę w prywatnym przez kolejny rok - droższe i mniej dostępne kredyty itd itd. Jeśli komuś przeszkadzało obsadzanie stanowisk przez poprzednie rządy - to jak się zapatruje na to, co się dzieje obecnie? przecież jak słucha się niektórych ministrów to włos się na głowie jeży. O powołaniu obrońcy pedofila na stanowisko ministra sprawiedliwości nawet nie warto wspominać. Nie wiem po co było walczyć z komuną, skoro właśnie wrócił PRL