Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilka1111

Dziewczyny proszę was o opinie na temat wózków typu 3 w 1 Mutsy, Bugaboo, itp

Polecane posty

Gość Lilka1111

Witam Proszę Was o pomoc w wyborze wózka typu 3 w 1. To będzie mój pierwszy zakup wózka a wybór jest przeogromny. Zdecydowałam się na zakup wózka używanego do kwoty 1600zł. Mieszkam w domku w małym mieście, więc waga to nie problem. Chciałabym by wózek miał opcję mocowania gondoli do siedzenia w samochodzie- bo przemieszczam się wyłącznie autem oraz by wszystko było dobrze spasowane, tak bym nie musiała siłować się np z mocowaniem gondoli pół godziny. Chodniki w naszym mieście wołają o pomstę do nieba, co także muszę uwzględnić przy wyborze. Zastanawiam się nad markami Mutsy, Emmaljunga Orbit Baby i Bugaboo. Jeśli miałyście do czynienia z którymś z tych wózków to będę wdzięczna za szczere opinie. Na co zwrócić uwagę oglądając taki wózek? I czy opcja 3 w 1 faktycznie się sprawdza, czy lepiej nie kombinować i kupić 3 różne wózki?

Gość gość
ja tylko nie rozumiem wyborów wozka typu Mutsy. MAJA MAŁE gondole i na pewno z dzieckiem dlugo nie pojezdzisz. Nie slyszałam o mocowaniu gondoli do auta???? Przeciez od tego sa foteliki, gondola jest niebezpieczna... ale moze jestem zacofana... Zobacz sobie wozek maxi cosi mura 4, fotelik montuje sie do wozka i jest bezpiecznie

Gość LilkaLilka1111
Może źle określiłam o co mi chodzi. Na filmach z prezentacją wózków była opcja, że malutkie dziecko wyjmujesz razem z takim "koszykiem" z auta i idziesz np na zakupy, a potem montujesz ten "koszyczek" z powrotem w aucie, bez konieczności wyjmowania dziecka. Przecież takie maleństwo np 2-3 miesięczne jeszcze dobrze nie siedzi, więc chyba nie można przewozić go w foteliku?

Gość gość
Ten koszyk to wlasnie fotelik:) Mam bugaboo cam3 ale mieszkam w miescie sprawdza sie rewelacyjnie w autobusach/sklepach, piszesz ze chodniki u ciebie nierowne wiec zastanowilabym sie nad bugaboo buffalo

Gość gość
Miałam Mutsy (model transporter) i nie zgadzam się że ma małą gondolę, mały w niej jeździł do 6 mca, bo wtedy zaczął siadać, ale przymierzałam 2 mce później i spokojnie się mieścił. No chyba że ktoś dziecku pakuje do wózka pościel, z kołderką i poduszką, co też widziałam, to może być ciasno. Kierowałam się głównie wagą i wygodnym składaniem, mutsy był jednym z najlżejszych wózków jakie znalazłam i składał się zupełnie bezproblemowo, a dla mnie to było ważne bo musiałam go nosić na wysokie drugie piętro- bez problemu mogłam stelaż w jednej, gondolę albo fotelik z dzieckiem w drugiej ręce nieść. Podobało mi się też że fotelik do wózka to był Maxi Cosi po testach adac, montowany na odpowiednich adapterach do stelaża, bo nie bardzo mam zaufanie do tych od producenta wózków, raczej rzadko robią testy. Spacerówka była konieczna przynajmniej na pierwszą zimę, bo parasolką nie dawało się przejechać po źle odśnieżonych chodnikach. Później mały przesiadł się na parasolkę, ale następnej zimy, kiedy miał niespełna dwa lata, znowu wróciliśmy do spacerówki Mutsy. Wygodny, zwrotny, z dużym koszem na dole- to też dla mnie było istotne, stabilny. Nie miałam i nie mam żadnych zastrzeżeń.

Gość gość
Podpisuję się pod opinią pod Mutsy w 100%, rewelacyjny wózek, łatwo się składa, w miarę lekki, gondola wcale nie jest mała

Gość surma1
Jestem zadowolona z Greentom ze sklepu Pontipino, jest lekki, zwrotny i wytrzymały, mogę spokojnie polecić i markę i sklep :)

Też mam mutsy transporter - używa już moje drugie dziecko. Gondolę używałam póki dziecko chciało leżeć (4 i 6 msc). Potem do roku spacerówka i przesiadka do parasolki (inglesina trip). Starsza córka wróciła zimą do mutsy a na wiosnę chodziła sama lub jeździła na hulajnodze. Ogólnie jestem zadowolona.

Gość gość
Ja Ci proponuję dołożyć troszkę i kupić wózek nowy. Już za ok. 2 tys można kupić naprawde dobry wozek. Ja wybrałam Anex Sport. Nowy na gwarancji dwu letniej i serwisem w sklepie gdzie kupowałam. Co do wózka. Duża gondola oraz spacerówka. Lekka rama. Koła pompowane. Amortyzacja. Okrywa na nogi do spacerówki. Polecam.

Gość gość
Kup sobie nowego Anexa i zobaczysz ,że będziesz bardziej zadowolona niż z Mutsy. Te wózki naprawdę podbijają teraz rynek bo są niezawodne i bardzo wygodne

Gość gość
Mutsy czy Bogaboo to wózki robione typowo na wygląd. Co z tego ,że łóadne jak nie funkcjonalne. Znam sporo mam ,który mimo wydanej sporej kasy przyznają po roku że to badziew. Polecam za rozsądne pieniądze Anexa Crossa . Jest i ładny i o wiele bardziej funkcjonalny

Gość gość
Mutsy niefunkcjonalny? Solidny stelaż, świetnie się prowadzi- nawet po wertepach, składanie szybkie, jedną ręką, leciutki, łatwy do spakowania, łatwy montaż gondoli i fotelika, wygodna gondola i spacerówka, fajny i łatwy w czyszczeniu materiał... własnie używam przy trzecim i nie zamieniłabym na żaden inny. Nie widziałam jeszcze wózka który przy takiej eksploatacji tak dobrze by wyglądał. Ma swoje malutkie wady, ale zalety przeważają.

Gość gość
Moim zdaniem nie warto kupować wózka taniego ale też mam obiekcję przed wózkiem drogim..... Warto poszukać i wypośrodkować. Ja znalazłam bardzo ładny wózek z Polskiej firmy http://www.tutek.pl/. Bardzo ładne wózki - klasyczne, nowoczesne i też retro.

Gość gość
Bugaboo jest dobrym wozkiem, ale miejskim! Latwo skretny, dluga gondola, siedzonko maxi cosi na adaptorach sie uzywa. Na slabe chodniki nie polecam.

Gość gość
Mutsy transporter jest super, można kupić używany , one się naprawdę nie niszczą tak szybko jak inne wózki. Według mnie lepsze używane Porsche niż nowy Fiat ;)

Gość gość
Hej - znalazłam swój stary temat ;) Kupiłam jednak Mutsy 4 Rider i jak dla mnie sprawdził się wyśmienicie. Mała jeździła w nim do 7 m-ca, a teraz jeździ w spacerówce od tego modelu. Koła są duże i pompowane więc wózek wjedzie wszędzie - naprawdę polecam.

Gość Kikka84
A co myślicie o mima xari ?? Ma któraś ?

Gość gość
Dla mnie te wózki sa jakieś dziwne..... i zle mi się kojarzą. Ilekroć na nie patrze widzę dziecko nie w wózku ale w trumience.

Gość Buniabunia1985
Niestety ja tez mam takie odczucia...chociaż nie powinno robić takiego porównania. Każdy ma swój gust i jak ktoś lubi tyl bugaboo i stać go wydać od reki ponad 3 tysiące to dla czego nie. Ja kupiłam wózek polskiej firmy tutek za 1600 zł i jestem zadowolona.