Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy PIS przejmie majątki wszystkich bogatych?

Polecane posty

Gość gość
brokeninside87 dziś naprawdę nie rozumiem czemu komunistyczna zaraza nie została jeszcze wytępiona i ludzie nadal mają tak mało godności, że godzą się, by ktoś pożądał ich własności. x Idź się powieś. Będzie jedną komunistkę mniej. Jak już ktos zauważył, to tzw wspólne dobro majątkowe, to nic innego jak komuna tępa krowo.

Gość gość
Pierwszy raz stanę w obronie broken, nigdy się z nią nie zgadzam ale nazywanie jej komunistką przez neobolszewię to jakaś komedia.

e nazywanie jej komunistką przez neobolszewię to jakaś komedia. x ja w ogóle nie wiem o co chodzi i w którym punkcie ja jestem komunistką, czyli bezbożną złodziejką dla kogoś:D

Gość gość
No wiesz, to co Ty wypracowałaś ma być teraz wspólne ;-) A że dalej bez sensu to inna bajka

Gość gość
no własnie cały czas mowa o komunie, odbieranie majątków i dawanie ich ciemnym masom to piękna leninowska idea. tylko co by było, dać firmę gościowi, ci przyszedł z ludu??? dałby podwyżkę pracownikom do 1300 euro? taka firma szybko by padła a ludzie poszliby na bruk.

No wiesz, to co Ty wypracowałaś ma być teraz wspólne oczko.gif x Arabowie złodziejom upiertalają rączki, a zepsuci Europejczycy wykazują oświeconą tolerancję dla komuchów i pozwalają temu czemuś funkcjonować. straszny wstyd,że niższa od nas kultura lepiej wie co dobre, a co złe:(

Gość gość
Oczywiście mógłbyś dać wszystkim pracownikom 1300 euro miesiecznie, nawet więcej. Tylko musiałbyś ograniczyć swoją stopę życiową, skończyłyby się nowe samochody co rok, wakacje za granicą kilka razy w roku czy remonty domu do pół roku. Tylko musisz zrozumieć, że to, co robisz jest złe i sam działasz na swoją krzywdę.

A ci nadal żyją w zabobonie, że to zły pracodawca wyzyskuje pracownika a że państwo wyzyskuje pracodawcę i dlatego on NIE MOŻE więcej zapłać? skąd, to za dużo do pomyślenia dla ameb.

Gość gość
a skad wziąłbym na to pieniądze, jeśli zatrudniam 10 ludzi i mój czysty zysk do ręki to ok 3 tys euro? żeby im zaplacić tak dużo, musiałbym sprzedać maszyny które posiadam, a potem zwolnić ludzi z powodu bankructwa.

tak dla ścisłości to konsument wyzyskuje pracodawcę i pracownika, ale od tego są. przecież on też są konsumentami, więc o co chodzi

Gość gość
Przecież już tłumaczyłam, obniż własną pensję do normalnej wysokości (poniżej 10 tys euro) i nagle pieniądze się znajdą.

Gość gość
już wiem, co mówił pis, jak gadali, że chcą mojego dobra. oni mi po prostu wszystko zabiorą :(

Gość gość
nie zarabiam 10 tys euro, żeby tyle zarobić musiałbym dwukrotnie obniżyć pensje moim pracownikom.

już wiem, co mówił pis, jak gadali, że chcą mojego dobra. oni mi po prostu wszystko zabiorą smutas.gif x nie martw się, polędwiczko:( nadejdzie jeszcze nasz czas;)

Gość gość
ci co tak pragną zabierać cudze majatki, ktoś z was dał kiedyś biednemu grosik? brał udział w charytatywnej zbiórce na szczytny cel? wemiecie do domu bezdomnego albo imigranta? nie??? nie lubicie pasożytów, co??

Gość gość
a tak, ale zanim do mnie przyjdą zaborcy mienia, to zwolnię ludzi, maszyny sprzedam, dom przehandluje i wyjadę tam, gdzie moja rodzina dawno już żyje, czyli do normalnego kraju.

Gość gość
Ale w Izraelu jest niebezpiecznie