Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odkąd staramy się o dziecko cykl mi się rozregulował

Polecane posty

Gość gość

Przed ślubem miałam tak że nawet 5 miesięcy pod rząd cykl miał tyle samo dni. A teraz się rozregulował. 28 dni, 32, 26, 30 :/ Dlaczego tak? Czy seks może mieć wpływ na cykl? Poza przypadkiem ciąży oczywiście. Nawet jak się spóźnia to w końcu i tak przyjdzie ale przy tak nieregularnym cyklu ciężko trafić na dni płodne. Niby 4 dni to niewiele ale 6 to już dziwne dla mnie, ostatnio tak miałam podczas sesji lata temu a teraz nie przeżywam żadnych stresów.

Gość gość
Za bardzo sie spinasz i nakrecasz stad rozregulowanie cyklu

Gość bella  86
Seks nie ma wpływu na rozregulowanie cyklu, ale może hormony. Zbadaj progesteron. A u lekarza byłaś z tym?

Gość gość
Właśnie idę w styczniu. Spytam lekarza o to.

Właśnie ja też bym raczej stawiała na hormony, koniecznie zrób odpowiednie badania, może to tylko kwestia przyjmowania odpowiednich suplementów diety do regulowania równowagi hormonalnej typu http://www.inofem.pl/ , ale może się też okazać, że masz np. zespół policystycznych jajników, z tymże wówczas powinnaś mieć także inne objawy jak chociażby nadmierna potliwość, problemy z nadmiernym owłosieniem, otyłość, czy bezdech senny. Jednak tylko odpowiednie badanie może potwierdzić albo wykluczyć takie schorzenie. Także jeśli masz nieregularne cykle dłużej niż 3 miesiące, migiem do lekarza :)