Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na szybko, oceńcie moje menu

Polecane posty

Gość gość

W Nowy Rok będę miała gości, dwie pary plus my, czyli 6 osób. Musze na szybko coś wymyślić, bo dopiero dzisiaj ich zaprosiłam a jutro rano muszę zrobić zakupy. Pomyślałam, że podam lasagne klasyczną, podobno wychodzi mi świetnie, sakiewki z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem feta i sałatkę z rukoli z szynką parmeńską i suszonymi pomidorami. Kabanosy, ze dwa rodzaje dobrych serów, figi. To będzie tylko kolacja z lampką wina, bez długiego przesiadywanie i picia wódki itp. Co myślicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zdecydowanie ok:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
aha mam jeszcze domowy pasztet z sarniny, może dokupić wiejski chleb na zakwasie i też podać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mi sie tez podoba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zjadlabym. Ale może sakiewki z czyms innym.wszedzie ser.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Możesz dokupić, jak zostanie to pewnie zjecie ze smakiem :) Ja dodałabym jeszcze coś słodkiego (np sernik lub brownie) i pyszna wyżerka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nic bym z tego menu nie zjadła :O.Same gowna,które co najwyżej mogły by robić za przekąskę.Daj na stół flaki,bigosik i wódeczke,a zobaczysz,że wszyscy będą zadowoleni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no fakt, ale sałatka bez sera. A do lasagne dodaję tylko odrobinę parmezanu na wierzch. Nie posypuję grubo żółtym, bo spotkałam się i z taką wersją.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie został ci czasem bigos po swiętach? :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Bardzo fajne menu gdybym miała kasę i zdolności to też bym chętnie tym przyjęła gości :) Ale póki co u mnie pieczona pierś kurczaka z mozarellą i pomidorami, ryż brązowy z warzywami, surówka z pekińskiej kapusty, na deser lody z bitą śmietaną i sernik

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale i tak jest go sporo. Nie wiem jak inni ale ja np mam zgage po serze:( sakiewki moze z mieskiem albo warzywami? Tak wszędzie ser to nudno trochę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dziś Bez przesady. Menu autorki jest mniej skomplikowane niz twoje :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tu autorka, może faktycznie za dużo tego sera ;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Polędwiczki w ciescie francuskim sa bardzo dobre :D polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak robisz te sakiewki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Te z polędwiczkami? Nie wiem czy to do mnie :p obsmazam kawalki na masle doprawiam! potem stygna zawijam w ciasto i do piekarnika :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
szpinak podsmażam z cebulą i czosnkiem, do tego sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej i feta. Ilość wg uznania. Ja akurat ciasto francuskie robię sama w thermomixie, ale spokojnie można kupić gotowe. Kroję na kwadraty, łyżka nadzienie, zlepiam przeciwległe rogi na środku, smaruję jajkiem i do piekarnika na 20 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tu autorka, hah, myślałam że to do mnie pytanie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Obydwa pezepisy sie przydadza :-) dzieki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ktos narzeka na zawartość sera w menu A zawartość mięsa? Wszędzie mieso!! A ser feta a parmezan to dwa inne światy. Nie zmieniaj przepisu i pomysłu autorko-wszystko super! Jeszcze ciasto francuskie domowe-obłęd!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale wciąż i ser feta i parmezan pozostaje białkiem krowim. Ogólnie spoko, ale też czegoś brakuje, w sensie dla kogoś bardziej wybrednego kto nie miałby ochoty lasagne się objadać ;) Może tych przekąsek z ciasta francuskiego 2 rodzaje?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wifigdańsk
autorko jak ci się chce to wszystko robić to tak, menu jest ok.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja mam jutro gości - para, ja i mąż znamy ich od 2 lat. widujemy się zwykle raz w miesiacu, czasem rzadziej. są w mniej więcej naszym wieku, będzie przedział wiekowy 27-33. Wiemy co oni lubią jeść, ale nie są osobami które przychodzą by jeśc jeść jeść... Z mężem przygotowujemy niewiele, będą koreczki rózne (kiełbaska, ser, oliwki, pomidorki koktajlowe, papryka), sałatka z kaszy pęczak jarmużu,orzechów włoskich z granatem, paluszki, orzeszki prażone solone fistaszki oraz niesolone migdały, upiekę rano moje sprawdzone brownie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×