Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to ząbkowanie, czy może początek jakiejś infekcji?

Polecane posty

Gość gość

witajcie, mam roczną córkę. Ma już 8 zębów (jedynki i dwójki), które wyszły jej całkowicie bezobjawowo. Kilka dni temu córka miała 39 st gorączki, którą szybko zbiłam, następnego dnia to samo. W ciąg u dnia bawi się i zachowuje normalnie. Od tygodnia ma troszkę mniejszy apetyt i w nocy budzi się kilka razy z płaczem. Wczoraj i dzisiaj, ale tylko popołudniami zrobiła kilka luźnych kupek. Biegunka to raczej nie jest, bo w nocy i rano jest spokój. Czy to ząbkowanie, a może początek jakiejś infekcji. Córka jeszcze nigdy nie chorowała.

Gość gość
czy ktoś odpowie, pomoże?

Gość gość
Wydaje mi się ze to może być przez zęby. Mój synek ma teraz dokładnie to samo, wyszły mu już jakiś czas temu dwójki a teraz idą dalsze ząbki, ciągle paluszki pcha do buzi, mocniej się ślini, jest niespokojny, w nocy budzi się z płaczem, może nawet to jest taki płacz przez sen, do tego katar nagle dostał.

Gość gość
raczej jakas infekcja już by się rozwinęła, ale wykluczyć nie możesz. To pewnie ząbki, teraz 4, potem trójki, a może wszystkie na raz? Kły są najtrudniejsze i najbardziej bolesne dla dzieci podobno, długo też wychodzą. U nas właśnie nieciekawe kupy i wodnisty katar były wyznacznikami. I rumieniec. Gdzieś wyczytałam, ze wyskakuje rumieniec na drugim policzku (jak wychodzi lewy ząb, to rumieniec na prawym) i u nas się sprawdzało.

Gość gość
Na 90 procent zęby. A wodnisty katar przy tym to bardzo częste.

Gość gość
Jak dla mnie to na zęby za wysoka ta temp. Myślę że do 38 to by były zeby. Stawiam na infekcje wirusową np. trzydniowka ( moja miała pod 40 st. Przez 3 dni a potem wysypka) albo infekcja układu moczowego