Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Waga w dół

Duża nadwaga otyłość jak zrzucić 25 kg ! Jak się do tego zabrać ?

Polecane posty

Gość gość Waga w dół

Dziewczyny ważę 105 kg przy wzroście 175cm. Mam duży brzuch po ciąży. Jak mam się zabrać do odchudzania. Ile razy biegać ? Jak wy się zabralyscie do walki o siebie ?

Gość gość Waga w dół
Przed ciążą ważyłam 85kg. Czułam się wtedy dobrze ze sobą ale teraz już patrzeć nie mogę....

Gość gość
Widzisz problem polega na tym,ze przed ciąża tez miałaś nadwagę i to spora,a jednak piszesz ze było ok.Najpoerw musisz sobie w głowie przestawić ze 85kg (!!!!) przy wzroście 175 to JEST, a właściwie juz BYŁA nadwaga :-( teraz doprowadzilas się do naprawdę koszmarnego stanu,tak fizycznie jak i zdrowotnie.Nie sadze żebyś mogła sama schudnąć.Dietetyk,prywatny trener.

Gość gość
8.45 Wez ty sie puknij w leb :o A do autorki- mniej jedz na poczatek I tak jak dotad. Pol porcji. Z wyjatkiem rzeczy typu fast-food jakies slodycze it'd I na pewno nie bieganie. Nie teraz, stawy siada.

Gość gość
Autorko to nie jest dobre miejsce na taki temat...

Gość gość
9 20 to ty sie w łeb puknij przy wzroscie 1,75 to powinna wazyc miedzy 70-76kg 85 kg to nadwaga tylko tego nie widziała ,od siebie dodam unikaj jedzenia przetworzonego chipsy,jakies mcdonaldy kfcitp,cocacole ,pepsi itp odpusc Woda zamiast napojów ewentualnie herbata unikaj makaraonów,białego pieczywa miesa smażonego itp za to od siebie dodam jedz czesto ale małe ilosci np zamiast 3 posiłków dziennie jedz 6 posiłków ale malutkie porcje ,dlaczego bo jak sie najesz to organizm długo to trawi i nie wszystkie kalorie potrafi wykorzysrtac wiec je sobie odkłada na potem i tak rosnie dupa ,a małe porcje choc nie sa moze na poczatku sycace to jesz organizm spala to co zjadłas jak mu brakuje to czerpie energie z tłuszczu który masz na d***e proste . I najwazniejsze duzo ruchu mniej samochodem jezdzic ,mniej siedziec przed tv !!!!!

Gość gość
Ty chyba nigdy nadwagi nie mialas :o skoro sie dobrze z tym czula to nic ci do tego. Owszem, jakies 5-10 kilo mogloby byc mniej ale lepsze tamto 85 niz ponad sto chyba, nie??? Kumasz?

Gość gość
A jakby ważyła 140, to te 105 byłoby lepsze niż 140 :D Taka logika. Też uważam, że 85kg to jest nadwaga. I tu nawet nie ma nic do uważania - są konkretne normy Wasze zaklinanie rzeczywistości nic nie zmieni. Waga w normie to waga w normie, nadwaga to nadwaga. Co w tym trudnego do zrozumienia? :O x A autorka przede wszystkim powinna zmienić nawyki żywieniowe - nie wprowadzać na raz ostrej diety, tylko stopniowo zastępować niektóre produkty zdrowszymi (pieczywo białe ciemnym, słodycze owocami itd)+ jedzenie czesto, ale mniejszych porcji. Do tego regularne ćwiczenia (choć 2-3 razy w tyg do "spocenia"). Jak się tego nauczy to wtedy dokładać ćwiczeń i stopniowe schodzenie z dostarczanych kcal

Gość gość
Proponuję wizytę u dietetyka który dobierze zdrowa i racjonalna dietę. Wysiłek fizyczny dostosowany do potrzeb Bieganie przy takiej otylosci nie jest wskazane, może obciążać stawy

Gość gość
I to jest problem naszego swiata dobrze ze nie jesteśmy zachodem bo czym wiecej kazy tym wiecej obrzydliwie grubych i leniwych ludzi !!!! Zrecie ponad miare wszedzie reklamy zarcia ileż idzie ludzie ,to ze jesteś tak gruba to tylko twoja wina ,moja kolezanka jak była w ciązy ,to nie jadła za 4 ,jadła czesto ale małe ilosci i tylko zdrowe rzeczy i nie przytyła az tak duzo a teraz laseczka jak sie patrzy ,aż miło oko zawiesic ,to siedzi w głowie ,a mając 85kg moze i czuła sie lepiej ale to porównuje chyba do swojej aktualnej wagi gdyby wazyła 75 dopiero by miała porównanie co to znaczy czuc sie lekko i dobrze bez obciażania stawów workiem tłuszczu . Mojemu koledze kiedys lekarz powiedział tez otyłemu ,ze on ma go gdzies ,i ze to on sam powinnien sie wziąsc za siebie bo jak nie to zawał i do piachu i gosciu zmienił swoje zycie i przyzwyczajenia wazy tyle ile ma ważyć i jest teraz dopiero zadowolony

Gość gość
Owszem 100 przy 140 jest lepsze. Nadal otylosc ale chyba lepsza sytuacja wyjsciowa. Tez zaprzeczysz i sie bedziesz klocic? Wiem ze 85 bylo sporo, nawet napisalam ze migloby byc mniej a ty dalej walkujesz. I znam normy, nie martw sie.

Gość gość
"Owszem 100 przy 140 jest lepsze. Nadal otylosc ale chyba lepsza sytuacja wyjsciowa. Tez zaprzeczysz i sie bedziesz klocic? Wiem ze 85 bylo sporo, nawet napisalam ze migloby byc mniej a ty dalej walkujesz. I znam normy, nie martw sie. " To był mój pierwszy wpis w tym temacie. Widać kilka osób myśli podobnie, niesamowite, co? Po prostu rozwaliło mnie Twoje zapieranie się, bo może normy znasz, ale po prostu próbujesz naginać rzeczywistość na zasadzie kontrastu.

Gość gość
Z ciemna masa sie nie dogadasz. Wez idz pobiegac. Nie pomagasz autorce. I tak bede sie upierac przy swoim. Bo mam racje. I wez sie odczep od tych 85, tak to nadwaga ale skoro wg niej bylo w miare ( bo nie podawala zeby sie odchudzala wtedy) to ok. Nie kazdy musi mies 175/55 lub nawet mnuej. ZROZUM TO!!

Gość gość
Ale też od figury zależy. Moja siostra przy podobnym wzroście najlepiej wygląda przy 80 kg. Niżej już poliki zapadniete. Ja mam 170, waze 72 kg i w sumie powinnam schudnąć 5-7 kg. W ciążę zaszlam przy 70 kg, do ślubu wazylam 60 ( patrząc na zdjęcia tak trochę bleee bo byłam taki patyk chudy, jako nastolatka ok, ale ja miałam prawie 30 lat), jak latem schudłam do 72 kg wygladalam ok. W 28 tc wazylam już 92. Do porodu szłam 88 kg ( dziecko 4.5 kg), ze szpitala wyszłam 79. Potem jak już sobie pozwolilam, dziecko nie miało kolek ani alergii przy kp wazylam 87. I sobie tak żyłam z myślą - trzeba się odchudzić. W marcu zaczęłam chodzić. Dużo chodzic. Po 7-10 km dziennie. Schudłam właśnie do tych 72. Pięć posiłków, mało słodyczy, przeprisilam się z ładowarek a i motywacja jeść lżej była, bo zbyt leniwa byłam żeby gotować osobno dla dziecka. Nikt mi nie powie, ze mozna schudnąć na dietach cud. Przede wszystkim ruch. Każdy. Nawet po chleb szłam do piekarnika na rynku ok 2km z 30 kg wozkiem, chociaż sklep firmowy mają pod moim blokiem. Metoda małych kroczkow- zamiast autobusem przejść się pieszo, zamiast winy schody itp.

Gość gość
NIGDZIE NIKT NIE PODAŁA 55kg. Przestań sobie wymyślać rzeczy których nie ma i tworzyć pojęcia których nie ma. Bo to Raczej o Twoim stanie intelektualnym świadczy a nie moim. I dobrze zaznaczono, jak autorka by ważyła W NORMIE to wtedy może mówić jak jej jest najlepiej, a jedyne co zna to nadwagę. Tu nie ma nic do dyskusji więc nie wiem po co szczekasz i ludzi obrażasz.

Gość gość
10.01 No w koncu jakis normalny wpis :D Bo podejscie tamtych to rragedia, choc rady dobre. Tylko ze mozna to bylo przekazac inaczej.

Gość gość
10.02 Sama szczekasz. I nie myslisz. A te 55 to byl przyklad, nie napisalam ze ktos tu o tym wspomnial.Wiem, ciezko ci sie mysli no nie? Swoja droga wg niektorych kalkulatorow (nie bmi) wlasniw 55-57 to niby waga idealna. Nie wiedzialas? Zreszta czesto podaje sie wymiary 55/175 za sluszne wg ogolu wiec nie pierdziel glupot jak nie rozumiesz.

Gość gość
Ja zaczynam diete warzywno owocowa ,nie dabrowskiej bo bez soli nie zjem a I do szpinaku ktory uwielbiam musze dodac odrobine smietany :) jesz dowoli I ladnie chudniesz z owocow jem jablka I grejpfruty oczywiscie w ograniczonej ilosci co do warzyw to bez ograniczen (bez ziemniakow I kukurydzy) z parowara ,nie chodze glodna a efekty sa na dluzsza mete polecam

Gość gość
10 04 nie kazdy był robiony pod pierzyną,nie kazdy jet miekiiii ;PP Ja jestem zdania ze mocne słowa trafaiąa słabe to dzis powiem tak a jutro bede dalej robic co robie czyli nic z dupka bedze rosnąc ,a i jeszcze wszystko zwale na mężczyzn bo to ich wina i swiata :PPP

Gość gość
A I soki z sokowirowki ale warzywne ewentualnie z jednym jablkiem :)

Gość gość
10:08 Naprawdę, jak 10 razy powtórzysz, ze ktoś jest głupszy Tobie IQ nie podskoczy ;) Jakbyś nie wiedziała to są konkretne WIDEŁKI wagowe uwzględniające także typ budowy. 85kg dla 175 się w tych widełkach nie mieści, to bardzo proste. Facet o przeciętnej budowie przy tej wadze jest już tłusty (a ma większą masę mięśniową - więc objętościowo będzie mniejszy od kobiety). Musisz sama mieć jakieś zaszłości z nadwagą skoro takiej piany dostajesz jak ktoś stwierdza oczywiste fakty. Ale po co ja cokolwiek pisze, jak ktoś powie "grube jest fajne" to się ucieszysz a innych obrazisz,taki Twój poziom.

Gość gość
10.14 Wiesz, z dwojga zlego lepiej byc gruba jak autirka i to niewazne 85 czy 100 - niz glupia tak jak ty. Bo sie tlumaczy jak chlop krowie na rowie a krowa swoje 🖐️

odpowiednia dieta powinna pomóc i spora dawka aktywności fizycznej :) Ja polecam dietę dukana, która przynosi bardzo szybkie efekty. Oczywiście trzeba trzymać się zaleceń i wszystko będzie dobrze :)

Gość Majka2002
Ja polecam bieganie oraz treningi z kettlebells! Sam w obu ciążach przytyłam po 30kg I wszystko zrzuciłam :) Polecam pozytać o kettlach: maximus.media/aktualnosci.html?id=631&t=czym-jest-trening-kettlebells

Gość gość
Mysle ze powinnas zgłosić się do dietetyka oraz trenera personalnego. Przy takiej duzej ilości dodatkowych kg przydadza Ci się porady fachowcow. Jak już zaczniesz regularnie trenowac, możesz dorzucic spalacze z http://www.elitesportfood.pl/#start, dzieki nim szybciej będziesz redukowac tkanke tluszczowa

Gość gość
Ja pierdzielę, macie się o co kłócić, a tak naprawdę obie macie rację. Racja pierwsza: 85 przy 175 to jest nadwaga. Racja druga: autorka porównała dwie wagi, przy czym waga sprzed ciąży, czyli nadwaga jej nie przeszkadzała. Albo przeszkadzała i olała. Zauważmy, iż autorka chciałaby jednak ważyć 75 kg, co zaznaczyła w tytule topiku. Jak zrzucić 25kg. 105-25 = 75. x Autorko ogranicz węglowodany. Jeśli jesteś zdrowa, tzn nie masz jakiś historyjek z hormonami co przekłada się głównie na trzustkę, to wyrzucając słodkie, białą mąkę, smażone, przekąski, plus wysiłek fizyczny powinnaś dać radę. Do tego wspomniane 5-6 mniejszych posiłków dziennie zamiast 3 większych. Chodzi o to, aby nie dopuścić organizmu do uczucia głodu. organizm który nie czuje głodu, nie odkłada tłuszczu, bo nie ma do tego sygnału.

Gość gość
Tak naprawde serdecznie i dobrze Ci radze udaj sie do dietetyka. Doradzi Ci diete a przy okazji jak rozplanowac cwiczenia. Najlepiej chudnac powoli ale bez jojo.

Gość gość
Zauważmy, iż autorka chciałaby jednak ważyć 75 kg, co zaznaczyła w tytule topiku. Jak zrzucić 25kg. 105-25 = 75. xxx :o 105-25=80. :o ja całkiem rozumiem wypowiedź autorki, bo z perspektywy czasu te 88 kg wydaje jej się niezłą wagą, choć faktycznie jest to o dużo za dużo.

Gość gość
Zadnych diet! Skoro masz nadwage, czy nawet otylosc, oznacza to, ze twoja dieta jest niezdrowa i nieprawidlowa (albo masz naprawde zerowa aktywnosc fizyczna, ale stawiam, ze diecie do idealu daleko). Musisz stopniowo poprawic swoje bledy, nie na hurra, okresowo, a calkowicie zmienic nawyki zywieniowe. Kazdy ma ogolne pojecie o tym, co jest zdrowe i 'dietetyczne' a co nie. Przeanalizuj swoja diete, powoli zmieniaj nawyki, zastepuj te najgorsze rzeczy ktore jesz lepszymi alternatywami. Na poczatek zacznij dluzsze spacery albo basen, potem jak nabierzesz kondycji i motywacji, mozesz zaczac cwiczyc intensywniej, ale nie rob wszystkiego naraz, bo sie wypalisz i zameczysz. I nie daj sie oszukac producentom jedzenia typu light, w wiekszosci niezdrowego.