Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Iść z 9miesięcznym dzieckiem dziś na spacer? Słońce, ale odczuwalna minus 17

Polecane posty

Gość gość

Jest minus 10, ale odczuwalna -17...Akurat południe, więc cieplej dużo nie będzie, patrzyłam na pogodzie online, że to maks dzisiejszego dnia...Iść czy nie? Jeśli nie - iść na balkon z córką na chwilę czy coś? Akurat słońce, trochę mi żal nie iść, ale z drugiej strony...

Gość gość
Ja bym poszła i dziś ale dziadkowie w domu i będzie p********ie. Gra nie warta świeczki.maz wróci z pracy To pójdzie bo jemu noc nie powiedzą.

Gość gość
w taki mróz? a co z płuckami?

Gość gość
oszalalas? nawet z przedszkolakiem nie wychodzi się, gdy mróz jest większy niż -10. przecież wszystko zamarza w nosie i w ogole, strach o pluca

Gość gość
ja przy takim mrozie chodzilam na 15 miunt z takim malym dzieckiem

Gość gość
Współczuje w takim razie waszym dzieciom, że całą zime będą w domu siedzieć. A co jeżeli nagle będziecie musiały wyjśc, a na dworze będzie odczuwalna temp -20? Stopniowo przyzwyczajaj Maluszka do takich temperatur. Jeżeli nie byłaś wczoraj na spacerze to dziś wyjdzcie na kilka minut na balkon, jutro tez wiecej czasu pobadz na dworze i za 2,3 dni mozesz wyjsc na krotki spacer.

Gość gość
No faktycznie, za tydzien bedzie po mrozach...

Gość podkrecona
spacer to ma być przyjemność a nie mleczarnia. ja ze swoimi wychodziłam na podwórko bez względu na pogodę - czy deszcz czy mróz, bo w domu mnie roznosi :) z synem na początku mieszkaliśmy w bloku więc wjladalam go w nosidlo i ruszalismy. nawet przy minus 15. dziś chlop ma 17 lat i zdrowy jak kon ;)

Gość gość
Nienormalne jestescie na taki mróz z małym dzieckiem? To ja ledwo oddycham w takiej temp a co mowiąc takie maleństwo!

Gość gość
A potem płaczą ,ze dziecko chore

Gość gość
Ja nie wychodze z moim roczniakiem bo nie lubię.zimna w taki.mroz przemykam szybko tam gdzie musze. Zdecydowanie wolę w taka pogodę siedziec.przy.kominku:)

Gość gość
My byliśmy na godzinnym spacerze u mnie odczuwalna -17 było z***biscie :-) pozdrawiam

Gość gość
Ludzie. Żyjcie normalnie!! Taki mamy klimat, że zimą są minusowe temperatury. Wychodźcie z dziećmi na spacery, przyzwyczajajcie je do naszej pogody. Oczywiście stoponiowo, ale wychodźcie, kurujcie dzieci. Później będzie, że 7 letnie dziecko nie chce chodzić do szkoły, bo na dworze zimno. Albo w wieku 6 lat skapnie się, że zimą to można na dworze być.

Gość gość
Wychodźcie z dziećmi, wiele można nauczyć dziecka podczas takich spacerów. (Może nie 9miesięczne jak w temacie, ale już kumające dzieci) Później będę sytuacje, gdy dziecko przyłoży język do metalowej bramy i się zdziwicie, że nie może go odkleić :D

Gość gość
Uważam, że możesz wyjść, ale na krótko. 20-minutowy spacer krzywdy nie zrobi, a na dłuższą metę zahartuje. Ja byłam dziś z moim dzieckiem 30 minut (u nas w południe było ok -11 stopni), ale on ma 19 miesięcy.

Gość gość
Przypominam ze nie tak dawno były mrozy rzędu -30 wiec te ekomamuski by się zes...raly

Gość gość
Ja chodziłam z takim małym dzieckiem i dziecko żyje i ja żyje i malo tego dziecko pierwszy rok w przedszkolu chorowało raz... Do laski która pisze, że nawet z przedszkolakiem nie wychodzi się z taki mróz. A przepraszam przedszkola i zakłady pracy to pozamykane są jak jest -15?

Gość gość
Moja crka ma 7miesicy i też szkoda mi tego słońca, ale byłam i wczoraj i rpzedwczoraj na podwórku (przy minus 10) i dzisiaj mi się nie chce :P na 20 minut to nie chce mi się ubierać jej, siebie, bo dłużej czasu to zajmie niż spacer :P nie powiem, za dzień czy dwa i przy takiej temperaturze wyjdę, ale nic na siłę ;)

Gość gość
ja nie wychodze.