Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciało 26 latki to już nie takie jak miałam w wieku 16 lat

Polecane posty

Gość gość

Postanowiłąm znowu uprawiać sport , tak jak robiłam to w wieku 15-20 lat i powiem wam że to tragedia. Ciało sztywne, nie rozciągnięte. Ból przy ćwiczeniach. Tragedia. Już nie dziwie się że sportowcy kończą karierę przed trzydziestką.

Gość gość
Widzisz, ja jestem kilka lat po trzydziestce, ale lepiej się czuję i lepiej wyglądam niż 10-12 lat temu, choć zawsze byłam szczupła. Nie uprawiałam żadnego sportu wtedy, nie miałam bladego pojęcia o zdrowym odżywianiu. To się zmieniło i w życiu nie miałam takiej kondycji jaka pojawiła się jakiś czas temu, ludzie nie wierzą ile mam lat. Co do tego, że część sportowców kończy karierę przed trzydziestką, to chodzi raczej o to, że dzisiejszy sport nie jest tym, czym powinien być z założenia, lecz nadmiernym eksploatowaniem ciała dla kasy. Jeśli zaczynasz przygodę ze sportem, zacznij od najprostszej aktywności (choćby systematyczne spacery z kijkami, ćwiczenia rozciągające) może warto pogadać z lekarzem, bo może jakieś przeciwwskazania są. Nie wiem o jakim bólu przy ćwiczeniach mówisz, jeśli są to skurcze należy zbadać poziom elektrolitów we krwi (odradzam branie np. potasu na własną rękę bez badań). Zapewniam Cię, że wielu nastolatków ma bardziej sztywne ciało niż Ty :D bo tylko siedzą i jedzą byle co. Doskonałą formę można utrzymać do później starości. Poczytaj chociażby o p. Ernestine Shepherd