Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 32 lata i zostanę babcią, zamiast się wściekać to ja się cieszę!

Polecane posty

Gość gość
"Może to i dobrze, że ma takie dziwne odczucia, zawsze to lepiej niż zdać sobie sprawę, że poniosło sie klęskę wychowawczą" Dla samopoczucia to moze i lepiej. Ale by madrze wychowac dziecko samopoczucie jak widac nie wystarczy

Gość gość
A temat niech będzie przestrogą dla tych wszystkich niepracujących mamusiek na utrzymaniu mężów, ktore myślą, że mąż zawsze będzie na nie i dziecko pracował. Naprawdę każda z was może się na tym przejechać. Nawet ta najbardziej pewna uczuć męża. Pojawi się zgrabna zadbana blondyneczka i po was, także zadbajcie o swoje sprawy póki czas.

Gość gość
Tak autorko bądź dumna! Twoja córka bzykała się z chłopakiem w wieku 14 lat, a to powód do radości dla każdego rodzica. O Boże jak mi wstyd, jakim zerem jestem, bo ja "to" zrobiłam po raz pierwszy w wieku 19 lat, a jak miałam 14 to robiłam sobie tatuaże gazetek dla dzieci, nosiłam leginsy w groszki i raz pocałowałam kolegę w policzek na szkolnej dysce ! HAŃBA MI!

Gość gość
gość dziś hahahaha ja nosiłam dres z dinozaurem Denverem gdy miałam 14 lat :D to było coś ale jak wiesz to był czas kiedy dzieci były dziećmi. Mnie także hańba, bo ja pierwszy raz współżyłam w wieku 20 lat i niestety ukończyłam te straszne, diabelskie studia, a co gorsza zaraz po nich dostałam pracę w zawodzie, dzieci urodziłam w wieku 30 lat ale mi źle, co za patologia ze mnie nie to co córka autorki :D

Gość gość
osttanie uczucie towarzyszące takiej informacji- to byłaby radość

Gość gość
Każdy jest dumny z czegoś innego. Nie widzę jednak powodu abyś wyśmiewała i wyzywała innych, bo nie są dumni z tego co ty . Jedziesz te studia jakby to była sodoma i gomora i zło najczarniejsze :o Cieszysz się to się ciesz ale skoro tak jedziesz na ludzi, którzy nic ci nie zrobili poza tym że przemyśleli swoje życie i żyją w zgodzie ze sobą,a nie z tobą to widocznie taka szczęśliwa i dumna nie jesteś. i musisz się gdzieś wyżyć z tej rozpaczy. ja tam jestem dumna, bo moja starsza córka zajmuje wysokie miejsca w olimpiadach matematycznych i biologicznych, a młodsza dała swój pierwszy koncert w filharmonii wraz ze swoją szkołą muzyczną czyli wg ciebie jesteśmy dnem?

Gość gość
Jaka mać taka nać :P

Gość gość
w koncu 30+ to dla kobiety wiek kiedy trzeba sie klasc do grobu, a 10 latki sie wstydza takiej starej matki.dobrze ze autorka chociaz wnukow doczekala

Gość gość
12:40 Nie napisałam, że dnem są osoby, które się uczą i coś osiągają! Napisałam, że jestem dumna, że po kryjomu nie usunęła, stawiając sobie za cel najpierw studia, praca, dopiero dziecko. Wiem, że większość w tym wypadku by usunęła, bo dziecko stanęło na przeszkodzie w realizacji planów życiowych. Ona tego nie zrobiła, dlatego jestem z niej dumna, za podjęta decyzję ze urodzi.

Gość gość
Ciekawe jak miałaby po kryjomu usunąć. Na zabieg musi zgodzić się rodzic. Chyba ze koleżanka wieszakiem robi skrobanki :P

Gość gość
gość dziś Większość nie musiałaby niczego usuwać, bo większość nie zaczyna współżycia w wieku 14 lat jak ty i twoja córka :o no ale koloruj sobie rzeczywistość i obracaj jak ci wygodnie.

Gość gość
Jak niby by pokryjomu usunęła? Wzięłaby 2tys i pojechała do Niemiec gdzie by jej powiedzieli, że jest gówniarą? Czy zamówiłaby tabletki na Wasz adres? Co kosztuje kilkaset zł, i TEŻ jest poprzedzone wywiadem, babki z tej organizacji wżyciu by 14latce do Polski tego nie wysłały. x Jak ja miałam 15lat to miałam tylko dwie koleżanki co współżyły. Jednej szukała potem policja (typowa patola w domu, mieszkali w taki slumsach) i ona szybko zaszła - też nie usunęła :P A druga dom miała porządny, ale głupia była to się z dorosłymi facetami dosłownie puszczała. Faktycznie - robi wrażenie. Normalnie elita. Dumnym to można być jak się coś osiągnie samemu.A być dumnym z głupoty i klęski wychowawczej.

Gość gość
no dokładnie ale autorce się wydaje, że skoro ona i jej córka jako dzieci współżyły to wszyscy tak robią tylko nie mają dzieci, bo usuwają :D Ot i pomyślunek :P

Gość gość
Akurat nie ma co byc dumnym z tego,ze nie usunęla. To najprostsze, nic nie robić - nich sie rodzice martwia, zeby jakos było, bo przeciez sama i tak nie wychowa. Mogłabys byc dumna, jesli decyzje o wczesnym zajsciu w ciązę przedyskutowałaby wczesniej z toba i uzyskała aprobatę. Co nie zmienia faktu, ze na pewni lepiej sie cieszyc, jak juz dziecko ma byc, niz martwić.

żywe g****a namawiają do mordu na dziecku tylko dlatego, że przydarzyło się matce wg nich za wcześnie:O akurat to normalny wiek na rodzenie, gorzej z wychowaniem, ale jeśli ojciec dziecka jest starszy to jeszcze ujdzie. nie tragedia. chuj Was obchodzi kto się z czego cieszy może Wy się puściłyście z Waszymi klientami i matka małe d***** z domu pogoniła, dlatego jesteście zawistne dla normalnej rodziny autorko, Tobie i Twojej córce wszystkiego dobrego.

Gość gość
Znam lekarkę, która urodziła w liceum mając 17 lat, skończyła studia medyczne, jest neurologiem. Obie strony pomagały. Wszystko zależy od tego co ma się w głowie. Można urodzić bardzo wcześnie i być kimś a można urodzić mając 40 lat i dalej być nikim...

Gość gość
Broken, nikt nie mówi o usuwaniu. Tylko o nauczeniu gówniary by nie rozkładała nóg. Jak widać dla Ciebie to też zbyt skomplikowane. Ale pięknie pokazałaś poziom obrońców takich współżyjących 15latek ;) Nie dziwię się, że takiej chamicy jak Ty żaden facet nie tknie. Istna Pawłowicz. x I typowe kafe dalej mamy "znam kogoś kto pił w ciąży i urodzil zdrowe, znam kogoś kto bla bla" STATYSTYCZNIE większość DZIECI która urodziła dziecko wcześnie nie ma szans na taki rozwój. To, ze znacie kilka wyjątków nie zmienia reguły. I nawet te wyjątki w 95% to zasługa dziadków tego dziecka - rodzice jedyne co zrobili to uprawiali seks. x Po prostu uczcie dzieci podstawowych zasad zamiast potem twierdzić "Znam 13latkę co urodziła i byłą super matką" bo to jest rozumowanie dziecka z przedszkola, a nie dorosłych, dojrzałych kobiet. Po prostu patologia siedzi na kafeterii i tyle. Jak nie seks w wieku 14lat, to picie i palenie w ciąży :O

Jak nie seks w wieku 14lat, to picie i palenie w ciąży pechowiec.gif x to, że zaprogramowano kobiety, by rodziły późno i to, żeby z ciążą się obchodzić jak z jajkiem to też wymysł lewactwa.

jestem przekonana, że dziecko córki autorki będzie LEPSZE od Waszych, bo Wy macie wściek macicy i vagina dentata zagryzie Wasze szczeniaczki już w zarodku:(:(:(

Gość gość
Broken ty się leczysz? Bo jak nie, to zacznij, a jak tak to zmien leki, bo te nie działają

Gość gość
Ona jest p*****lnięta, nie warto zwracać na nią uwagi. Kilka lat temu pamiętam jak latała po kafe pisząc, że jest aseksualna i nienawidzi własnej matki. Może w psychiatryku neta im dają.

Gość gość
Broken nikt nie mówi, że autorka ma się nie cieszyć. Ja też jakąś moralistką nie jestem i nie oceniam nikogo ale niech autorka nie rości sobie prawa do wypowiadania się i oceniania większości. Mnie to wkurzyło. Cieszy się to ok ale po co te teksty, ze większość z nas to by usunęła w pogoni za karierą i studiami. Karierą? Studiami w wieku 15lat? helloł? Ja w tym czasie nawet chłopaka nie miałam więc niech autorka nie dopowiada sobie historyjek z d...py byle tylko poczuć się lepiej :o

Gość gość szklanka kakao_
Gdybym w wieku 16 lat została matka to bym sobie chyba w leb strzelila. Zycie w mlodosci miałam super jak sobie przypomnę to az tanczyc się chce :) A ona spedzi najlepsze lata w pieluchach nie mowiac już , ze szkoły pewnie nie skończy. No i ciaza w tak wczensym wieku to powod do wstydu zarówno dla corki jak i dla Ciebie a może zwłaszcza dla Ciebie bo to Ty jej nie upilnowalas. Tak, uważam ze jesteście patologiczna rodzina a sex w tak młodym wieku uważam za cos obrzydliwego. Dziewczyna w wieku 15 lat to jeszcze dziecko a ona już sex uprawia. Jestem w szoku, ze wiele z kafeteriuszek to pochwala... Z jakich rodziny pochodzą takie osoby.

Gość gość
brokeninside87 dziś nie rozumiesz? Ja nie mam żadnego bólu d**y, nie obchodzi mnie ani jej życie ani życie jej córki i napisałam, że ich nie oceniam, nie krytykuję, niech tylko ona nie komentuje życia innych z tej swojej radości. Skąd ona niby jest taka światła i wie co my byśmy zrobiły. Napisałam, że nie miałam chłopaka żeby jej przetłumaczyć, że u mnie nie było nawet takiej możliwości żebym takie dylematy rozważała (przy czym kompletnie nie mam nic do jej córki ani do tej ciąży) więc mogłaby powstrzymać te swoje śmiałe oceny moralności innych ludzi. Cieszy się to super ale po co te jej głupawe przytyki? a tobie polecam więcej luzu, bo jesteś wredna i agresywna, a złość piękności szkodzi :)

Gość gość
Od razu hejtujecie kobiete. Boze ludzie wrzuccie na luz troszke. Dziewczyna ma chlopaka od poltora roku to co myslicie ze w oczka beda sobie patrzec? Trudno stalo sie i co poradzic? Do autorki : corka powinna byc dumna z takiej matki w ktorej ma oparcie. No faktycznie z seksem troszke mogla poczekac :) a wy sie troche ogarnijcie, pewnie wasze corki tez robia rzeczy o ktorych nawet nie wiecie.

Gość gość
do gościa wyżej....hehe...szkoda,ze córka nie miala zaufania do matki i nie pogadała z nią o antykocepcji zanim zaczela współzyć..15 lat to druga klasa gimnazjum...lub według starego systemu -8 klasa podstawówki...taal tom seks zupełnie cos normalnego, bo skoro od 1,5 roku ma chłopka..to co mieli sobie w oczy patrzeć..ide tropem przedmówczyni....a matka tej dziewczynu skoro uważa ,ze jej corka juz takm dlugo ma chlopaka , to mogla sie i ciąz przydarzyc..i teraz tak sie cieszy..mogła z nia o tym pogadać..czyli nie ma dobrego kontaktu skoro tego nie zrobiła..posiadanie chłopaka w tym wieku, nawet i juz od 6 klasy szkoły podstawowej, nie równa sie temu ,z emuszą juz wspólzyc..bo chodza juz 1,5 roku..kurna to jeszcze dzieci. no takie starsze ..nastolatkowie..powinni uczyc się, chodzic na spacery, dyskoteki, wycieczki.... Co wy za brednie wypisujecie..16 latka matką i powód do dumy??? Ludzie toz to burza hormonow, okres buntu..hustawki emocjonalnej....litości i dizecko???? Autorko, tym bardzie,ze ty urodizłas bardzo młodo....powinnas byc na te sprawy wyczulona wstosunki do swojej córki..porazka wychowawcza..a nie powód do dumy....

Gość gość
Autorko gdyby moja córka w wieku 16 lat została matka, aj a w wieku 32 lat babcią, to bym si e nie cieszyła..no cóż nie zostawiłabym jej bez pomocy, ale na pewno traktowałbym to jako porażkę...32 lata, to czas na narodziny własnego dziecka, a nie wnuka.. Jaka przyszłość czeka twoją córkę, która sama jest dzieckiem jeszcze? Dzieci nie powinny mieć dzieci..taka jest prawda.. Nie usuneła ciąży...a jak to miał zrobic????? W Polsce jest to nielegalne....skad miał wziążc kasę? Zresztą nikt by bez rodziców z nią nie chciał gadać, zbyt duże ryzyko:) W swietle prawa jak urodzi , to i tak opiekunem prawnym dziecka bedziesz ty lub ktos z inny , ale pełnoletni...

Gość gość
broken ma chyba schizofrenie, jest pijana/nacpana piszac to albo sie ktos podszyl pod jej profil.zeby popierajaca tradycyjne wartosci i walczaca z rozwiazloscia osoba nagle zaczala popierac seks i ciaze w wieku 14-16 lat?pewnie jestes trollem, broken