Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

Filtrowanie Nowe Ponadczasowe

Polecane posty

O jojciu, Saam:) a może niech Twoja Żonkila też zrobi prawo jazdy. Pojedzie sobie sama na zakupy a Ty porządzisz w domu. Dobrej nocy i odpoczynku dla Ciebie :)

Cal ,gardlo Ulana nie boli .No coz ,jak juz ma te antybiotyki ,to niech łyka . Muffinki moze nie sa reprezentacyjne ,ale w smaku sa bardzo dobre ,wzielam gryza :-) Z tej zlosci zrobilam tez duzy gar kotletow miesno-kapusciano-ryzowych .Syn pozamiejscowy mial jutro przyjechac i praktycznie robilam je dla niego i jego lejdi :-),ktora wrocila do kraju ,no i okazalo sie ,ze nie przyjedzie bo tez sie rozchorowal i ma 38stopni goraczki i zle sie czuje ,no i co ja teraz z tym poczne .Moze dam tej mojej dziewczynie gdy bedzie w niedziele odjezdzala ,oczywiscie najpierw poczestuje ja tymi kotletami i jesli jej beda smakowaly to dam ,bo zamrazarka pelna ,jak zwykle :-) Saam ,wspolczuje ,naprawde :-).A nie mozesz w takich wypadkach zasymulowac jakis dolegliwosci ? :-)

Gość Wiollkka
Saam,to co Ty czołga kupiłeś i ciągłeś go do domu,że taki padnięty jesteś:-( Dobrej nocki Wszystkim;-) Widzisz Daa Saam też lubi długie zakupy:-)

Wiola ,usmialam sie z tego ,ze Saamowie wrocili wowczas gdy juz wszystkie sklepy pozamykali :D:D:D.Dla mnie to niepojete ,ze niektorzy tak lubia chodzic po sklepach .Znam tez kilka takich osob .Kiedys moj brat tez tak lubil chodzic po Oszolomie :-)czyli po Auchan i gdy mialam z nim jechac to od razu bylam chora :-) Dobrej nocy Wiola ,Saam 🌻 https://www.youtube.com/watch?v=Ob9WtNANGzI California Blue -akurat leci w Tv :-) ..Teraz ,gdy mamy cyfrowke ,to mamy TVS ,czyli Slask i tam fajnie spiewaja ,lubie te slaskie piosenki :-)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam przedweekendowo

Nie lubie sie wkurzac ,ale to mi dalo sile i nawet juz ogarnelam kuchnie :-),a teraz ide do lozka posmarowana mascia na te pieronskie korzonki ,ktore nie odpuszczaja . Dobrej nocy Mili 🖐️

Kto wcześnie wstaje .... znaczy że się wyspał. l sobotnie dzień dobry! :) l Z tym wyspaniem to nie do końca prawda bo zasnąłem grubo po północy. Ale postanowiłem nie marnować dnia bo przecież wczoraj nic nie zrobiłem w domu. A prac, zwłaszcza tych podwórkowych zrobilo mi sięmnóstwo. Wiosna jak by nie było. Dzisiaj Dzień Słuchania Ptaków o Świcie. Mój "świt" był przed ósmą ale ptaki jeszcze koncertowaly, Głównie wróble bo to one okupują moje podwórko. Myślę że wstanie o ósmej gdy można było jeszcze pospać to pewnego rodzaju bohaterstwo. Więc myślę że obecny Dzień Bohaterów uczciłem w miarę możliwości. Dzisiaj także Dzień Pozdrawiania Brunetów. Z tym to będzie problem bo saam siebie nie mogę pozdrowić gdyż włosy mam z dnia na dzień jaśniejsze. Cóż, dobrze że w ogóle jeszcze są :D l udanego dnia wszystkim :) l l

Dzień dobry :) o He he, dla mnie to dzień stracony gdy się nie wyśpię bo zdarza się, że wtedy robię wszystko po najmniejszej lini oporu albo odkładam. Wyspana jestem bardziej wydajna:D A u mnie siąpi kapuśniaczek i trzeba siedzieć w domu. Nie wiem czy czasem Saam nie pomyliłeś coś w kalendarzu bo u mnie dzisiaj nietypowe święta to: Ogólnopolski Dzień Walki z Bezrobociem Światowy Dzień Gołębia na gołębia to nawet mam chęć ale takiego kapuścianego:D Gołębie cukrówki, które mieszkały rok rocznie na moim świerku gdzieś się przeniosły od kiedy to świerka złamała wichura. Mam jeszcze inne świerki ale widać tylko tamten im pasował. A siwizna dzisiaj też pasuje do ptasiego tematu bo to przecież szpakowatość:D o miłego dnia wszystkim:)

Dzień dobry wszystkim. U mnie też pada więc mało ludzi się przemieszcza po ulicy, jak na razie klientów brak, ale w nocy byli. Współczuję Saamowi tych wczorajszych zakupów, ale czasem trzeba pozwolić kobiecie zaszaleć na zakupach..... I tu chciałabym wstawić emotikone z językiem ale nie umiem. Calinessa może dziś też mi pomożesz.? Czarna ja dopiero raczkuje w pisaniu na telefonie a mistrzami są Calinessa, Saam i Oliver ale to to chyba wiesz bez mojego pisania. SMS ów ani pisać ani czytać nie lubię. Daa jak Cie znam to dziś machniesz kolejną porcję muffin,i teraz wyjdą doskonałe. Wiolka a piekłas kiedyś babkę majonezowa? Jeśli nie to spróbuj bo jest rewelacyjna. Raz spróbowałam i się zachwyciłam, piekłam ją już trzy razy w ciągu tego tygodnia. Jeśli chcesz przepis to podam. Na razie uciekam, może jeszcze zaglądne. Cieplutko pozdrawiam i życzę miłego dnia

Dzien Dobry 🖐️ Oczekuje mojego goscia ,a dzis to mnie tak juz dopiekly korzonki ,ze ledwo chodze . Ferdzi ,no skad ,nie bede piekla ,bo te wczorajsze moze i ladne nie sa ,ale sa zjadliwe :-) Babke majonezowa kiedys pieklam ze dwa razy i mozna powiedziec ,ze jest dobra ,ale trzeba uzyc dobrego majonezu ,nie tak slonego jak np.Kielecki . U mnie pogoda jest sloneczna ,wiec poki co jest dobrze . Cal ,u mnie sa golabki tzw.falszywe ,te kotlety kapusciano-miesno-ryzowe ,caaaly gar :-) .Odmrozilam tez dzis cwiartki kurczakowe ,bo musialam zrobic miejsce w zamrazarce na te kotlety . Moja Monisia pewnie juz niedlugo dojedzie ,troche sie denerwuje :-),ale to tylko tak na wstepie :-) W gazecie .pl. jest artykul o tym jak zachowuje sie mezczyzna towarzyszacy partnerce na zakupach ,usmialam sie .Wkleilabym ,ale pewnie nie przejdzie . ...http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107881,19869738,mezczyzna-towarzyszacy-partnerce-na-zakupach-4-strategie-przetrwania.html#BoxLSLinkZ4 ..no wlasnie ,tak myslalam ,nici z tego :-)

Cześć Ferdzi:) do mistrza to mi jeszcze daleko ale trochę wiedzy już liznęłam:P już kilka lat bawię się klawiaturą dotykową. Otóż aby wstawić tę emotikonę na klawiaturce przyciskasz pole "?123" i wybierasz dwukropek, potem dotykając pola "ABC" wracasz do literek i dajesz dużą literkę P i gotowe;)

Gość gość
Pozdrawiam

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam sobotnio

Gość saam
dobry wieczór :) l U mnie cały dzień była ładna pogoda, w przeważającej cześci dnia słoneczna. Jednak w powietrzu czuć jeszcze chłodek. Nie przeszkadzało to wielu osobom pojawić się na zewnątrz na krótki rękaw. Ja korzystałem z pogody i dopiero teraz schodzę z podwórka. Udało mi się nadgonić w części wczorajszy dzień bo zrobiłem sobie przerwę tylko na obiad. Ale to co zrobiłem dzisiaj to zaledwie ułamek moich zaległości. Z pewnością będę miał zajęcie na wszystkie wolne dni wiosny. A na lato pewnie też coś się znajdzie, może na jakiś remoncik się skuszę. Chociaż miał to być rok odpoczynku to chyba nie będzie bo pojawiają się rożne problemy, głównie z ogrzewaniem. l Trzeba teraz wskoczyć do wanny a później zorganizować sobie jakiś relaks. Jak by nie było to jest to sobotni wiosenny wieczór ;) l l

Dobry wieczór:) o Zapłakana deszczem sobota dobiega końca. Z braku innych możliwości zajmowałam się przeróbkami krawieckimi. Też w przemyśleniach nakreśliłam sobie trochę przyszłościowych planów. Ale czy plany nie wezmą w łeb gdy znów wpadnę w kierat pracy to się okaże:D A teraz w ramach relaksu dokończę oglądanie filmu "Cast Away: poza światem" by mieć już to do końca uregulowane;) o Dobrej nocy wszystkim :)

Gość Czarula
Dzien Dobry wieczor:) Pozdrawiam Brunetow :D Ja dzis owocnie spedzilam czas;)teraz chwile odpoczynku przy muzyce i do snu ...padnieta jestem ale tak z usmiechem na ustach;)

Gość gość
a ty kto:D

To ja się chyba najdłużej relaksowałem :classic_cool: aż się na niedzielę załapałem. Ale pora iść na poduszki :) oczywiście z uśmiechem na ustach. l dobrej nocy wszystkim :) l kolorowych gołąbkowych .... l l

Dzień dobry niedzielnie. U mnie ciąg dalszy deszczu i w dodatku jest zimno. Zazdroszczę Saamowi że miał fajną pogodę i mógł popracować na dworze. Jasne Saam że masz zaległości ale z czasem to wyrównasz, byle byś pracował w ludzkich godzinach. Daa,myślę że Twojemu gościowi posmakuja i gołąbki i muffiny, bo to co zrobisz jest zawsze pyszne. Jeśli chodzi o babkę majonezowa, to mam majonez Winiary dekoracyjny i mam okazję go w ten sposób wykorzystać, gdyż w zasadzie w mojej kuchni majonezu nie używam a kupiłam go przed świętami na wszelki wypadek. Jak wiesz wciąż mam mało czasu ale ukrecenie tej babki zajmuje chwile i naprawdę jest pyszna. Jedynie zamiast olejku śmietankowego użyłam ekstraktu waniliowego. Calinessa, fajnie że masz to wolne bo podobnie jak Sam nadrobisz zaległości w domu i w szafie. Czarna, mam nadzieje że dziś będziesz tylko odpoczywać. Wiolka i co? byłaś już w warsztacie z autkiem? Mam nadzieję że mocno Cię nie szarpnelo przy uderzeniu, najgorzej ma wtedy głowa i kręgi szyjne. Oliver chyba dziś w domku i dobrze bo źle się jeździ w taką pogodę. Przedemna jeszcze wiele godzin w pracy ale już się cieszę że jutro mam wolne, też będę nadrabiać zaległości. Trzymajcie się cieplutko,miłego dnia życzę wszystkim.

Gość Wiollkka
Dzień dobry Wróciłam ze spacerku z pieskiem cała mokra:-(Pada od wczoraj i też jest zimno,chyba trzeba w piecu pogrzebać:-(a myślałam,że już się skończy z paleniem. Daa ja też mam znajomą,co kocha dłuuuugie zakupy:-DAle nie dziwię się Jej,bo Ona przy zakupie sera żółtego porównuje dziurki i patrzy żeby były w miarę równe:-D:-D:-DJak Ferdżi myślę,że wszystko zrobiłaś pyszotka;-) Ferdziunia nie,nie robiłam tej babki,co prawda zastanawiałam się przed świętami jak ona smakuje,ale nigdy nie piekłam.Jak masz ochotę to zapodaj jak robisz,to nie omieszkam spróbować.Co prawda rzadko piekę babki,piekę biszkoptowe;-)ale jak przepis sprawdzony to inna strona medalu:-DTeraz Daa mnie zaraziła mini babeczkami,ale to raczkowanie w porównaniu do Was:-) Warsztat odwiedzę bo muszę dezynfekcję klimatyzacji zrobić i przy okazji zapytam o ten tyłek.Strasznie to nie wygląda,i więcej było huku i strachu,chłopak sobie narobił większe straty i jeszcze miał ojca auto i wziął mnie na litość:-(był chyba w wieku mojego synusia i jakoś mi się Go szkoda zrobiło:-( Call mówisz,że plany posnute,oby się spełniły;-)ja niczego już nie planuję,bo zawsze z tego tylko jedna wielka klapa.Co ma być to będzie;-) Idę robić kawkę.Miłej niedzieli wszystkim;-)

Hej Wiolka, fajnie że podarowalas chłopakowi, ale nie wiem czy jego to czegoś nauczyło. Ważne też czy Ty sama przy tym nie ucierpiałas i tu mam na myśli kręgi szyjne, bo w takim wypadku one są najbardziej narażone. Podaję przepis na babkę majonezowa. Przepis jest od kimeraj z garnka.pl 4jaja ubić dodać 1 niepełna szklane cukru i dalej ubijac, dodać 5 łyżek majonezu i ubijac. Wsypać 1 szklane mąki pszennej i pół szklanki mąki ziemniaczanej , 2 łyżeczki proszku do pieczenia i 1 łyżkę ekstraktu waniliowego, albo cukier waniliowy i łyżkę wódki. To cały przepis. W sumie ubijac jakieś 5 minut, przelewam do keksowki wyłożonej papierem, piekłam 45 minut w 200 st.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam niedzielnie. Piekny sloneczny dzien dzisiaj. Az zaprasza na wycieczke albo spacer.

Gość Wiollkka
Super Ferdżi.Dziękuję pięknie.Skończymy jabłecznika,to spróbuje majonezowej;-) No nie tak do końca mu darowałam,bo Go skasowałam:-( Zuzia witaj.To masz fajnie,bo u mnie pogoda barowa:-(

dzień dobry! :) l cześć Ferdzi 🌻 l hej Wiola 🌻 l witaj Zuziu 🌻 l Ja nie mam pod ręką majonezu. A że ciasta się chce to robię szybkościowe ciasto na oleju z jabkami. I oczywiście z jajami też. Tak sobie myślę że jak zmiksuję jaja i olej to wyjdzie prawie majonez. Z tym że raczej będzie to dziadek a nie babka bo dodatek cynamonu sprawi że oblicze ciasta będzie miało męską cerę. Mam nadzieję się uda. l Pogoda u mnie dalej ładna. Co prawda niebo jest lekko mgliste ale słońce się przebija. Na termometrze tylko dziesięć stopni dlatego trochę się zastanawiam czy dobrym pomysłem jest planowany na popołudnie spacer brzegiem morza. Później może długo nie być okazji aby zrobić to w parze. l Dzisiaj w kalendarzu znalazłem Dzień Polskiej Służby Zdrowia. Także Dzień Bandurka i Dzień Lotnictwa Wojskowego. Nie wiem czy "bandurka" odnosi się do nazwiska czy do instrumentu. Głównym tematem w mediach zapewne będzie rocznica Tragedii Katyńskiej. l udanej niedzieli wszystkim życzę :) l l

Dzien dobry wszystkim;) ...alez ja lubie niedziele,taki spokojny czas w domu :) Odpoczelam wyspalam sie i moge pobuszowac noca troche;)

dobry wieczór :) l hej Eli 🌻 l Ja też odpocząłem bo wybrałem się tylko na krótki spacer. A to ze względu na chłodny wiatr który po południu nabrał sił. Gdyby chodziło o mnie to bym się po prostu grubiej ubrał. Ale nie ma się co martwić, najcieplejsza pora roku przed nami. W związku z tym mam zamiar zmienić styl życia na bardziej ru/c/howy. Oczywiście jeżeli dam radę to udźwignąć. l l l