Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saam

Filtrowanie Nowe Ponadczasowe

Polecane posty

Wróciłam z miasta i zasiliłam konto lotka całością wygranej. Jak znam życie to teraz nawet trójki nie będzie:O ale co tam, ten co wygra będzie się cieszył wygraną, szkoda że znów nie ja😭 Piwa nie kupuję, bo u mnie nie ma smakoszy :D Czasem mnie ciągnie na jakieś smakowe, ale ja raczej w takie ciepłe dni, to wolałabym lody...nawet całe wiadro lodów :D zamiast jednego piwa :D Mnie się przegląd kończy razem z końcem roku, ale tak po cichu marzy mi się by do tego czasu udało się zakupić inne autko a wysłużone oddać na złom, bo chyba raczej nabywca się nie znajdzie. Calinessa, ja myślę że nie pytałam tych osób co trzeba :D jakoś się nie martwię nadmiarem, bo wystarczy żebym zadzwoniła do mamy synowej a ona przyjmie każdą ilość :D i zwykle tak bywało, tyle że zawoziła jej córcia, która teraz się byczy nad morzem :D Pewnie będę musiała zawieźć sama. U mnie strasznie gorąco, jutro podobno jeszcze ma być cieplej:( Mam nadzieję, że od połowy sierpnia, już nie będzie upałów i pogoda będzie taka dla mnie sprzyjająca. Dochodzi 20, trzeba się jakoś ogarnąć i przygotować na jutro do pracy. Dobrej nocy Wam życzę, miłych i kolorowych snów 👄

Dobry Wieczor 🖐️ Cal ,ja Ci dam muchy lapie :-) .Chodze ,siedze ,leze i mysle ,a mam o czym .Przed chwila wrocilismy z zakupow .Ulan pracowal dzis dluzej ,a potem deszcz lal jak z cebra i musielismy przeczekac .Jechalam szczegolnie po mieso ,bo wiadomo ,ze jezdze do rodziny z walowka ,choc zawsze dostaje reprymende :-). Ferdzi ,staram sie odgonic mysli o moim samopoczuciu i dzis po dluzszej przerwie zajelam sie czytaniem ksiazki ,ale gdybym miala ja strescic ,to nie umialabym ,takie mam rozproszone mysli . Saam ,mowisz ,ze starasz sie rozmawiac dyplomatycznie ,a moze trzeba wziac za m....ę i przy tym nawrzucac kilka epitetow :-) Jesli konfliktow nie rozwiazemy w zarodku ,to zlosc i frustracja narasta i moze osiagnac taka sile ,ze potem juz w ogole nie bedziemy umieli ze soba sie porozumiec ,a co gorza ta zlosc moze przejsc na kolejne pokolenie . Cal ,a co to za swieto jutro mamy ,bo nie wiem ? Cal ,jak sie orientuje ,to Twoj Byk :D chyba nie jada tak duzo wieprzowiny ,przeciez wiesz ,ze watroba tez produkuje cholesterol .Ja zawsze mam bardzo wysoki poziom cholesterolu i sie tym nie przejmuje .

Dobry wieczór:) i dobranoc dla Ferdzi:)kurcze, nie umiałabym tak chodzić spać z kurami;)może gdyby wyłączyli prąd...?:D Ja puściłam skromnie jeden zakładzik lotka. Nawet gdy mam jakąś wygraną to staram się całej nie tracić na następne zakłady. Coś przecież musi cieszyć w portfelu z wygranej:)Ja też muszę zarejestrować kartę tel M bo nie pisałam tu ale kupiłam na wyprzedaży telefonik na klawisze i uczę go obsługiwać się nim. Na razie potrafi odebrać gdy się do niego zadzwoni. Gorzej mu z wyszukaniem gdyby on chciał do kogoś. Ale nie od razu Kraków zbudowali.... A na pucharek lodów załapałam się dzisiaj za friko bo synowa poczęstowała. Nawet piwo mi się trafiło ,,na krzywy ryj":D syn mi polał Harnasia z sokiem. Ale tylko pół szklaneczki, więcej nie chciałam. Mieliśmy bowiem dziś wspólną rodzinną rozmowę. Daa:) no jutro właśnie święto piwa. Czasem piszesz o polowaniu na muchę i tak mi się skojarzyło:) w porównaniu ze mną to M je dużo tłustego ale nie ma nadwagi więc myślałam, że wszystko jest ok i ma dobrą przemianę.

Call ,jak Wy sobie pozwalacie :-) i lody i piwko i nic Wam nie szwankuje :-) Nie wiem czy dorze zrobilas kupujac telefon mezusiowi :-) .Moze go dalej nie ucz ,wystarczy ,ze bedzie umial odebrac :-) ...Chyba sie domyslasz o co mi chodzi z tym telefonem :-)

E tam, niech się uczy beton jeden. Chyba się nie domyślam o co Ci chodzi...nie widzę w tym jakiegoś zagrożenia. Właśnie było losowanie i nic nie wygrałam. Ale i tak nie jestem stratna a nawet złotówkę do przodu:D bo wysiadając przed Żabką na chodniku leżało 5 zł i czekało na mnie uśmiechając się piątką:) Może Ferdzi się poszczęści bardziej:) ....mam coś jeszcze do zrobienia więc opuszczam już stanowisko przed laptopem, spokojnej nocy wszystkim:)

Cal ,chodzilo mi owieksza kontrole :-) ,ale rowniez o to ,ze moze sie w cos wpakowac tzn .odpowiadac na rozne propozycje ,smsy itp. Musisz go uczulic na takie sprawy :-) Dobranoc 🖐️

Ja jak nie zgubię to znaleźć nie znajdę.Chyba że znajdę to co saam wcześniej zgubiłem,na przykład klucze od garażu. Zagrać w lotto nie moglem bo w moim zaścianku nie ma takiej możliwości. Co prawda bylem w mieście ale czasu za grosz nie miałem. Wygrana oczywiście by się przydała bo jutro a właściwie już dziś dostanę między oczy raczej nie skromnym rachunkiem. Mam nadzieję że przeżyje. I dobranoc :) I I

Dzień dobry wszystkim Mam jeszcze chwilkę, bo nie śpię od 4 i jestem właściwie przygotowana do wyjazdu, ale jeszcze za wcześnie. Otóż zgodnie z przewidywaniem nie trafiłam nawet trójki😭 tak że Saam...musisz sobie radzić saam:( Moje marzenia o nowym autku też póki co odleciały. Nie wiem czy do następnego losowania, bo się zastanawiam czy jest sens wysyłać te kupony, skoro z góry wiadomo, że i tak nic nie wygram😭 Calinessa, ja chodzę wcześnie do łóżka bo tak lubię, spokój, ciszę , telewizor cichutko szemrze ...ale nie łudź się, nie przesypiam całej nocy, na to nie pozwala mi pies sąsiadki Kilka razy w ciągu nocy wstaję, zamykam okna, jak przestaje szczekać , znowu otwieram, bo mi za gorąco i czasem mam taką całą noc chodzoną :O Rzadko się zdarza, bym przespała całą noc bez budzenia się, dlatego jak tylko czuję zmęczenie, to się kładę i szybciutko zasypiam, by choć złapać parę godzin snu. mamy już 5 dzień sierpnia. Imieniny obchodzą: Kasjan, Oswald Przysłowie: „W pierwszym tygodniu sierpnia spieka, zima ciężka, śnieżna i długa nas czeka” świętujemy dziś ; Międzynarodowy Dzień Piwa i Piwowara Niech się piwo leje strumieniami :D na tym kończę moje dzisiejsze pojawienie się . Pozdrawiam całą ferajnę i życzę miłego dnia🌼 👄

Dzień dobry! :) I Cześć Ferdzi 🌻 póki co to u mnie piwo nie może się lać. Muszę jechać odebrać auto i zrobić zakupy oraz załatwić parę spraw. Ale jak wrócę to i pewnie owszem. Trzeba uczcić to zacne święto. Na razie to u mnie się leje z nieba. No może nie leje a raczej siąpi. Wczoraj też padało po popołudniu ale zdążyłem skosić trawnik.Ostatnio często pada i nawet nie ma jak kupić opału na zimę. A pora najwyższa. Mam wiele pracy na zewnątrz ale albo nie ma pogody albo nie mam motywacji albo nie mam czasu. Pora się zbierać na autobus ( nawet w nim będę miał towarzystwo osobistej ochroniarki) więc już macham łapką I udanego piątku wszystkim życzę :) I I

Dzień dobry o Dobrze, że już piątek i oby był udany cokolwiek to znaczy:) jednak do pracy trzeba iść. Ale jutro znów wolne. o Ferdzi :) to masz przechlapane z tym psem sąsiadki:( w dodatku pewnie nie możesz przenieść swojej sypialni z drugiej strony domu gdzie nie było by tak słychać psa. Saam:) coś długo ten Twój przegląd trwa. Syn jak jedzie na przegląd to po dwóch godzinach wraca. Ale może dlatego, że wcześniej sam usuwa wszelkie usterki a będąc z wykształcenia mechanikiem samochodowym wie na co zwraca się uwagę przy przeglądzie..Kiepsko gdy w czasie urlopu kapie z nieba:( u mnie też zapowiadają deszczowy dzień. Póki co jeszcze nie pada. Zdążyliśmy już dzisiaj posmarować dach masą bitumiczno- kauczukową bo zaczęło przeciekać w łazience. W przyszłym roku syn zrobi blachę i będzie spokój. Akurat kuchnie i łazienkę mamy z płaskim dachem pokrytym papą. Nad resztą domu jest synowski spadzisty dach z dachówkopodobnej blachy. No i trzeba będzie remontować w łazience bo są zacieki. No dobra, koniec pisania, idę pograć w piłkę:D o miłego dnia wszystkim:)

Dzien Dobry 🖐️ Jestem zla ,bo choc za oknem pies nie szczekal to nie spalam caluska noc i rano nie chcialo mi sie wstac ,ale musialam nawet bez 'dochodzenia 'wziac sie za robote i to byl blad ,bo robilam wszystko bez glowy :-).Urobilam ciasto na muffinki ,ale wylalam je na blaszke i upieklam placek z truskawkami i kruszonka .Nawrzucalam co mi zbywalo w lodowce tzn.kwasna smietane i serek homo i potem sie martwilam ,ze ciasto bedzie za ciezkie bo na wierzch polozylam truskawki mrozone .Pieklo sie troche dlugo i gdy po wyjeciu z piekarnika juz chwile styglo na kratce ,wydawalo mi sie ,ze srodek sie nie dopiekl i wsadzilam je znow do pieca :-)na chwile ,pomyslalam ze najwyzej bedzie zakalec :-) Teraz kawalek uczknelam i jest tak dobre ,ze zjadlabym wiecej :-) Miesko na wyjazd tez juz przygotowane ,bylam rowniez po jajka w piwnicy :Di juz sie po trochu pakuje :-).Pogode mamy tez chwilami deszczowa i ponurą . Ide umyc łepusiek ,choc moze nie powinnam gdy nikogo nie ma w domu ,bo kto mnie wyjmie jak ugrzezne w wannie :-) Dobrego dnia Mili

Wszystkie rybki maja cipki :-) Musze zmykac bo sie nie wyrobie ,ciurala la :-)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam przedweekendowo. O dachach slyszalam czesto , ze wlasnie te plaskie gromadza snieg a potem przeciekaja.

Witam późnopopoludniowo albo jeśli ktoś woli to wczesnowieczornie I Płaskie dachy mają też zalety. Można się na nich w dzień opalać a w ciepłą gwiaździstą noc zabrać tam kogos na mocno romantyczne igraszki ;) I Moje auto przed urzędowym przeglądem było na przegladzie u zaufanego mechanika. U zaufanego bo grzebać nie może przecież pierwszy z brzegu czy pierwszy lepszy. Suma sumarum portfel mam teraz zdecydowanie lżejszy. Ale zauważalne a raczej słyszalne usterki zostały usunięte i mogę jeździć bez stresu. Niestety spraw urzędowych nie udało mi się dzisiaj załatwić. W poniedziałek znów wyjaz będzie konieczny. I I

Dzisiejsze Święto Piwa uczciłem dwiema butelkami i jedną o Ponieważ nie jestem lojalnym piwoszem złociste napoje były różnych Marek. Spróbowałem nawet babskiego z . Spać jeszcze nie idę ale już powinienem powiedzieć ... Dobranoc :) I Przyznaję że ostatnio niezbyt pilnie sprawuję obowiązki gospodarza. Jednak chciałbym w tym miejscu przyznać koleżance Ferdzi Medal Odwagi za propagowanie typowych i nietypowych walorów ogórkowych ;)

Dobry wieczór:) Dach ma leciutki spad i śnieg nie zalega tylko ostatnio ścinaliśmy gałęzie świerkowi, które prawie leżały na dachu , ocierały z wiatrem o pape i za dużo cienia w okna dawały. Dodatkowo gdy zamiataliśmy świerkowe igły to podeptaliśmy kilku letnią pape i dziury gotowe. Romantyczne igraszki na dachu to mają raczej koty. Tyle, że moje już kastraty to też nie. Ale trzeba przyznać, że z dachu jest bliżej do gwiazd;) o Daa:) kiedy wyruszasz w podróż? chyba nam pomachasz?:) o A piwa sobie nie kupiłam bo dzisiaj zapomniałam zabrać portfela z domu do pracy. I tym sposobem zaoszczędziłam:) o Tymczasem dobranoc :)

Dzień dobry wszystkim Urokiem wcześniejszego chodzenia spać, jest wczesne wstawanie :D Dziś znów nie śpię od 4 , tyle że miałam jakiś koszmarny sen i dlatego się obudziłam. Pies sąsiadki nie szczekał, pewnie był zamknięty na noc, bo przyjechały wnuczki z Anglii, to przecież nie może szczekać by je nie budzić...a jak pojadą, to reszta świata niech się męczy:O Jeszcze żeby to był pies...a to cika taka mała i pewnie dlatego ma tak piskliwy jazgot, że przenika przez najgłębsze zakamarki mózgu:O, męczy mnie już chyba z 10 lat, więc pewnie kiedyś ta moja gehenna się skończy:( Wow, ale się rozpisałam z rana:D Daa, życzę Ci szczęśliwej podróży i bardzo relaksującego pobytu u rodzinki👄 😍 Calinessa, dach płaski ma pewne uroki, ale nikomu nie polecam. Miałam kiedyś na swoim domu płaski dach, to była patelnia:O Owszem tak jak pisze Saam, opalać się można było, przynajmniej nikt nie patrzył, ale nagrzewał się bardzo latem a zimą szybko chłodził:O Poza tym takie właśnie ciągłe przeciekanie, gdzieś mokry róg, tu znowu komin i tak wiecznie coś. Teraz mam dach szwedzki i jestem z tego bardzo zadowolona. Niestety w pracorowym budynku też jest płaski dach, dlatego, jak patelnia szybko się nagrzewa od słońca a wczoraj u nas było ponad 30 st:O Dziś może będzie chłodniej, wierzycie że jeszcze jest ciemno za oknem, aż M się zdziwił. Czy to efekt chmur czy tego że już dzień coraz krótszy. Saam, ja Cię rozumiem bo porządny przegląd samochodu jest naprawdę ważny, dlatego też oddaję w ręce znajomego mechanika, bo nie chciałabym, by byle kto w nim grzebał, pewnie dzięki temu jeszcze moje auto jakoś się trzyma, zresztą z komputerem postępuję tak samo. Albo sama sobie radzę, albo oddaję do serwisu w którym go zakupiłam i tam tylko jeden chłopak do niego zagląda. Muszę się już zbierać. Pięknej soboty wszystkim życzę👄

Dzień dobry! :) I cześć Ferdzi 🌻 ja dzisiaj też wcześnie wstałem. Ósma godzina jak na urlopowe dni to chyba wczesna. Może jak się szybciej rozruszam to przełamię wewnętrzny marazm i coś uda mi się zrobić z zaplanowanych prac. Niby w tej chwili świeci słońce ale po okolicy kręci się dużo różnego rodzaju chmur więc tak do końca nie wiadomo co będzie z pogodną. I Udanego dnia życzę wszystkim :) I I

https://www.youtube.com/watch?v=fwjiz7az3KM więcej słońca ..wmv to na dzień dobry:) bo też chmury przeplatają się z błękitem przy 25 stopniach. Oby nie padało to tak może być:) Ja nie byłam takim rannym ptaszkiem jak Ferdzi i Saam i wstałam po 10. Ale zasnęłam o 3 co ostatnio robi się u mnie normą. Wszystko przez te zmiany do 1:15. Od poniedziałku znów takie będą i dopiero podczas urlopu mam zamiar wykorzenić te skłonności:D Co do dachu to mój dach to jeszcze pozostałość po okresie kiedy to każdy własny dach nad głową cieszył jak nie wiem co:D po ośmioletnim gnieżdżeniu się w jednym pokoiku w mieszkaniu teściów w bloku. Ściany tam były jakieś cienkie kartonowo-gipsowe i wszystko było słychać zwłaszcza nocą:P Jak pisałam dach niedługo zmieni swój fason by się zgrać z całością. Może to też będzie szwedzki a raczej szwedzko-polski dach. Jak by co dzisiaj Światowy Dzień Musztardy z którą zaraz kojarzy mi się kiełbaska albo gruba parówka na gorąco. I już połknęłam ślinke bo jeszcze nic nie jadłam. Trzeba coś wrzucić na ruszt:) o miłego dnia wszystkim ;)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Witam sobotnio. Weekend zapowiada sie slonecznie. Lato w pelni. Trzeba korzystac.

Gość gośćdaa
proba ognia :-)

Gość daa
Pisalam dzis juz kilka razy i niestety posty szly w las ,ktory jest na wyciagniecie reki ,prawie :-) Od wczoraj wieczora jestesmy na wsi pod Gdanskiem .Pogoda jest nieciekawa ,jest zimno i wieje .Jurto jedziemy do Sobieszewa ,takze Saam podaj namiary na Twoja rodzinke :D,pogadam z nimi moim sposobem i gdy okaza sie trudnymi rozmowcami uzyje moich dyplomatycznych slow i nie nie beda to slowa 'prosze ,dziekuje ,przepraszam :D Moze znow post nie wyjdzie ,wiec poki co zycze spokojnego wieczoru i dobrej nocy :-)

Gość Zuzanna Amelia ææ
Owszem to jest bardzo denerwujace jak sie napisze post , zwlaszcza dluzszy a post znika. Tez tak czasami mam. Jak spedzacie weekend ?

Dobry wieczór! Cześć Daa:)fajnie, że udało Ci się wystrzelić posta po tej próbie ognia:D wdychaj morską bryzę póki możesz. Szkoda tylko, że tam zimno. Ale za to wtedy lepiej się grilluje:) U mnie było całkiem upalnie. Ale teraz wieczorem zrobiło się dosyć rześko. Byłam na dużych zakupach i nasmażyłam się placków ziemniaczano- cukiniowych. M poszedł do pracy i zostałam sama na noc z młodym kawalerem bo syn z synową wybyli na urodziny ich znajomej. Zaraz zrobię mu kąpiel w wannie pełnej zabawek:) o Zuzia:) A Ty jak spędzasz? masz towarzystwo czy sama? o Dobrej nocy już życzę:)

Gość saam
Nocne hej I Ja spędzam weekend nudnie więc nie ma o czym mówić. Ciągle pada więc nawet na podwórku zbyt długo nie powiedziałem. W wannie też nic ciekawego, żadnych nowych zabawek. A ile można bawić się tym samym :p I Danusiu :) tamta rodzina to siedemnasta woda po kisielu. Nie mają nic wspólnego z moimi problemami. Tak więc ode mnie pozdrów tyko ten rozklekotany most :D I Pomimo niedzieli powinienem wstać o siódmej. Lecę więc na poduchę. Dobanoc :)

Niedzielna południowe dzień dobry! :) I U mnie dalszy ciąg przeplatanki słońce - chmury. Dzisiaj doszedł jeszcze wiatr. Zaplanowany mam tylko krótki wyjazd na cmentarz więc aura niespecjalnie zawraca mi głowę. I W kalendarzu dzisiaj święto mocno hardcorowe i raczej ukierunkowane na panów więc nie będę o nim wspominał. Zresztą nie wiem czy można gdzieś taki gadżet jeszcze znaleźć, u mnie nie ma. Proponuję coś lżejszego - Dzień Bakłażana. I tutaj też rodzi się dylemat albowiem warzywko posiada dwie nazwy. Ze względu na kształt jestem skłonny z męska nazywać go bakłażan. Natomiast osobiście zdecydowanie wolę wszystko co damskie więc bardziej pasuje mi nazwa oberżyna. Przecież zawsze można jakąś dziurkę wydrążyć :p Tak więc w domu leżą trzy pulchniutkie oberżynki I https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ_1grVebLNc6_gcbuxKRPKSWBpvctINN4r6nSaLc1YDBlvd44EvQ I i coś trzeba z nimi zrobić aby nie leżały jak kłody. I udanego dnia wszystkim życzę:) I I