Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę ciszy

maly gaduła pomocy

Polecane posty

Gość trochę ciszy

Witam może to dla niektórych nie jest problemem, ale my z mężem już nie dajemy rady. Nasz syn cały czas ale to cały czas mówi. Gada aby gadać, albo wyje, jęczy cokolwiek. Mamy spory dom, mały ma swój pokój, furę zabawek - nie pójdzie tam na minutę - no chyba, że po zabawkę, którą przyniesie tam gdzie my jesteśmy i dalej gada. Nie możemy nic zrobić, o niczym porozmawiać, a już żeby jakieś informacje obejrzeć i coś usłyszeć to nie ma mowy. Czasu poświęcamy mu naprawdę dużo - bawimy się, gotujemy, chodzi z mężem do garażu majsterkować - ale nawet przy wspólnie spędzanym czasie potrafi wyprowadzić z równowagi. Nawet teraz do mnie mówi i już sama nie wiem co piszę :) Kobietki maci taki problem? Jak z tym walczyć, co robić?

Gość gość
zapisz go do pisu koniecznie !!! tam tez bardzo duzo mowia

Gość gość
Ile ma lat?

Gość gość
A w jakim jest wieku?

Gość trochęciszy
Oj było w tytule ale nie chciało przejść. Za dwa miesiące kończy 5.

Gość gość
A w przedszkolu tez tak duzo mówi? Czy tylko przy was?

Gość gość
Znajdźcie mu towarzysza, niech wygaduje się wśród kolegów :D

Gość trochę ciszy
Gada, ale pani powiedziała, że na zajęciach jest cicho, wie kiedy może mówić.

Gość gość
Musi być uroczy :) choć pewnie tak jak piszesz, zaczyna to przeszkadzać. A może jakieś zajęcie popołudniowe? Może go zapiszcie na jakieś karate, czy cos takiego? Niech pobędzie z innymi dzieciakami, jemu chyba brakuje kompana do zabawy.

Gość gość
A może nauka jakiegoś języka?

Gość trochę ciszy
Z tym kompanem to chyba trafione. Gorzej z zajęciami. Jak u większości brak czasu, jak wracamy po pracy odbieramy młodego z przedszkola to już czasami nie ma sił na wychodzenie.

Gość trochę ciszy
To wtedy będzie gadał po angielsku ;) można się pośmiać, ale my już czasem mamy poważnie dość.

Gość gość
Zazdroszcze.moja ma 2.5 roku i gada dużo ale po swojemu. Jest tylko kilka słów które wymawia poprawnie. Składa zdania po swojemu. Z każdym dniem mówi coraz wiecej tylko szkoda ze po swojemu a nie ccoraz wyraźniej :(

Gość gość
Będzie tylko gorzej - mój też taki był, teraz ma 7 lat i poza tym, że nawija bez przerwy to jeszcze pyskuje i przeszkadza w szkole. Na dzień dobry wysłali nas do poradni z podejrzeniem nadpobudliwości:-p Raczej tego nie zmienisz, trzeba z tym żyć.... Mój zadaje więcej pytań niż ja jestem w stanie w ogóle przetworzyć. A jak nie odpowiadam albo błagam o ciszę to mi zarzuca, ze "w ogóle nie dajemy mu nic powiedziec". Nie wiem, może będzie prawnikiem albo politykiem;-) Na pewno nie zginie, lepsze to niż dziecko nieśmiałe.

Gość gość
tak to jest- przez pierwsze dwa lata lata uczysz dziecko chodzic, mowic... Zeby przez 20 kolejnych marzyc o tym, by choc na chwile usiadlo spokojnie na tylku i sie zamknelo :P

Myślę, że to taki wiek - w końcu korzysta z tego czego uczyl się przez całe swoje życie czyli mówienia :) Ja w takich kryzysowych sytuacjach kiedy muszę mieć chwilę dla siebie albo coś zrobić ważnego w skupieniu to włączam dzieciom bajkę. Nie pozwalam im oczywiście siedzieć przez telewizorem pół dnia i oglądać tą sieczkę! Włączam im coś ze strony http://bajkowa.tv/ bo tam widzę, czy jest to materiał przeznaczony do ich wieku i ile trwa.