Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tutaj jestesmy anonimowi, przyznajcie sie

Polecane posty

Gość gość
in vitro to akurat nie powinno być finansowane. uważam brutalnie-lepiej za tę pieniądze leczyć dziecko które już jest na świecie. co do radości z opodatkowania marketow-przecież to my za to zapłacimy. zarządy sieci handlowych nie wrzuca tego w koszty. po prostu podniosą nam ceny. I okaże się ze za swoje 100 zl kupimy 1/3 mniej... podobnie z bankami. obniża oprocentowanie lokat, podniosą oprocentowanie kredytów i wrzuca dodatkowe opłaty za konta. to mnie osobiście dotknie. co jeszcze? 500zl na dziecko-porażka sezonu. choć i po przyszalalo- macierzyński dla bezrobotnych i studentów? z jakiej pąki? to idzie Z MOICH PODATKÓW! a mi nawet głupie rodzinne się nie należy bo jesteśmy z mezem bogaci. a po opłaceniu kredytu i opłat zostaje mi 1700zl na życie. a sąsiadka ma rodzinne, zasiłki celowe, opał i dopłatę do wyżywienia dziecka w prywatnym przedszkolu. czemu w prywatnym? bo do państwowego nie biorą dzieci bezrobotnych a oni oboje bezrobotni. a opieka daje bo rodzina wielodzietna. a ile daje wiem bo pracuje jako kasjerka w gminie. po co posylac 3 łatkę do przedszkola jak się jest bezrobotnym? bo pracuje się na czarno nie płacąc PODATKÓW.

Gość gość
16:20 przyjmuje tylkomargument o in vitro - to moglo cie dotknac osobiscie. Innych nie przyjmuje. Ty masz takie zdanie o 500 plus ja inne a m8j sasiad jeszcze inne. Wiekszosc uznala ze im to odpowiada. Oplaty poki co jeszcze nie wzrosly, na razie strasza tylko w tv. Podobnie z reszta jak przy roznych okazjach strasza wzrostem skladek oc na samochod aco chwila pojawiaja sie nowi ubezpieczyciele i tansze skladki. Podobnie ma sie sytuacja a propo supermarketow, skoro te same towary, w tuch samych sieciach sa tansze to znaczy ze da sie jeszcze obnizyc koszt. poza tym to tez dopiero straszenie w tv bo na zywo nie zauwazylem.

Gość gość
w tych samych sieciach za granica ....

Gość gość
Szczególnie wzrusza jak rzekome 'Matki Polski" łkają nad niedolą zagranicznych korporacji placących Polakom 20% tego za tą sama robotę co u siebie w kraju (fabryka u nas 1500 netto za morderczą pracę przy produkcji sprzedana Francuzom) .Jak rozdzieraja szty że zły PiS zabierze niemieckim czy portugalskim burżujom ... oj niedobrzy "ciemnogrodzianie" .Jakby udają że nie wiedzą że na zachodzie w wielu krajach sklepy są zamkniete w świeta i niedziele i jakoś dobrze prosperują ... Że nawet w sąsiednich Czechach opieka socjalna jest daleko bardziej rozwinieta niż w Polsce . No ale one "nie chcą 500 zł" ( bo to bezdzietne trolle) chcą sprzedać zagranicznym korporacjom Lasy Państwowe jak PO chciało zrobić (z Kasprowym Wierchem niestety im sie udało ..) chcą tyrać na śmieciówce by właściciel miał na kolejne Porsche itp . No i chcą zadłużać sie w zagranicznych bankach ,chcą brać kredyty na mieszkania na 30 lat bo przecież Polska jest chyba jedynym krajem Europy bez budownictwa komunalnego ... Na szczęście naród się budzi a sukces PiS to nie uwielbiebnie dla nich a resztki instynktu samozachowaczego Polaków .

Gość gość
Ja skonczylam studia, pracy lepszej niz za 1000 znalezc nie moge, zaszłam od razu w ciążę, bede miec 1000 zl przez pierwszy rok, jeszcze 500 chociaż wątpię w to bo mój mąż dużo zarabia , ale po cholerę mam pracować za grosze, jak na to samo wyjdzie jak bede siedziala z dzieckiem w domu. Wniosek jest taki, że państwo zachęca kobiety do widzenia dzieci i siedzenia w domu, a nie do pracy, czyli na dawno byla walka o równouprawnienie.

Gość gość
Jak dla mnie projekt 500+ jest malo trafiony. Takie rozdawanie pieniędzy i brak kontroli czy faktycznie zostały spozytkowane zgodnie z przeznaczeniem jest dziwne. Na zasadzie damy i robcie sobie co chcecie. Oczywiscie będą osoby, którym faktycznie te pieniądze pomogą i zostaną przeznaczone dla dzieci. Ale nie oklamujmy się. Bedzie spora grupa ludzi, którzy przeznacza je na inne cele lub zrobią sobie z tego główne źródło utrzymania w myśl zasady państwo da to co bede pracować. Tyle, ze partia bedzie rządziła x czasu, a później może być zmiana i to źródełko może wyschnąć. I co wtedy? Płacz, bo np dwoje dzieci się urodziło rok po roku i z czegoś trzeba utrzymać? A jeszcze dwoje starszych do tego. Hmm moim zdaniem nie trafiony projekt. I nie mowie tego z zazdrością czy zawiscia, ze ktoś dostanie a ja nie, bo mam jedno dziecko i przekraczamy próg dochodowy. Po prostu trzeba myśleć perspektywicznie, a nie tylko tym co jest teraz.

Gość gość
Ups sorki za literówki. Oczywiście rodzenie dzieci i na darmo

Gość gość
17.24 uważam tak samo, ale są kobiety, które pozabijalyby sie o to 500... Wystarczy spojrzeć na tematy na forum: "dostane 500, nie musze pracować, wiem, ze mi zazdrościcie" a pod tematem mnóstwo wyzwisk, jadu i frustracji... Co sie dzieje z tymi ludźmi? Ktoś tu dobrze napisal, ze ludzie sue nawzajem nienawidzą, cieszą się jak inni maja problemy, a władza to wykorzystuje... Ale co poradzić, skoro coraz mnie jest inteligentnych ludzi

Gość gość
17.24 -a kto tu perspektywicznie myśli ? Kto myślał na lata wprzód z rządzących ? Ani SLD , choć oni aż taki głupi nie byli ani na pewno nie PO rządząca na zasadzie 'łap forsę i w nogi" Jestem po rozmowie z pracownicą UM miasta pewnego . Ma mieszane uczucia z tym projektem '500" ale i tak cieszy się że PO padło . Bo były u nich przymiarki do sprowadzenie 60 rodzin islamskich "uchodźców" -oczywiscie wszystkie lokale komunlane jakie są miały być tylko dla nich , potem ich dożywotnie utrzymanie z budżetu miasta plus do tego setki pociotków których oni mają prawo sprowadzić .Jak PO przegrało to władze miasta jakoś te pomysły zawiesiły ..Lokalni cwaniacy z PO którzy to pilotowali dla zysku (szkolenia kursy-często fikcyjne- itp. prowadzone dla "uchodźców" przez ich firmy finansowane przez miasto i UE i nie tylko to ) przestraszyli się że nowy rząd nie pomoże spacyfikować siłą protestów społeczeństwa przeciw tym pomysłom .

Gość gość
Wcale nie tak mało osób głosowało na PiS, bo przecież oni wygrali. Problem w tym, że PiS miał zdeterminowany elektorat, ludzi którzy wiedzieli, że pójdą zagłosować i oddadzą głos na tą konkretną partię. A całe reszta rozsądnych ludzi albo nie poszła głosować wcale, albo głosowali przeciwko PiS. x Akurat to co opisałaś to zupełny brak rozsądku. Każdy ma prawo do własnych poglądów politycznych i nikomu nic do tego na kogo głosuje, ale jeżeli ktoś nie idzie na wybory, to nie jest rozsądek a zupełny jego brak. Przerażające jest to, że 60% polaków m w tyłku kto nimi rządzi i tyko narzekać potrafi.

Gość gość
17:42 Jak dla mnie i PO i PiS to praktycznie to samo. Pędzą do władzy, a dla przeciętnego obywatela i tak zmian nie ma lub są malo znaczące. Odnośnie uchodźców to zgadzam się, ze najpierw należy zapewnić rodakom. Oczywiscie są uchodźcy ale nie należy mylic ich z emigrantami zarobkowymi, a niestety większość to właśnie ci. Ci, którzy faktycznie uciekli przed wojna przyjmą wszystko co ktoś im oferuje z wdzięcznością i nie będą kręcić nosem. Sama znam takich ludzi, w moim mieście dostali lokal socjalny. Ojca zatrudnili w fabryce, matka znalazła prace jako krawcowa. Niczego nie wymagają, są skromni i wdzięczni za wszystko. I chcą się odwdzięczyć uczciwa praca. Są w Polsce juz 2 lata, dzieci chodzą do szkoły, uczą się. Matka wieczorami szyje i przerabia ubrania, nieodpłatnie, w ramach wdzięczności sąsiadom za pomoc na poczatku. Mieszkanie wyremontowali własnymi rękoma i ojciec pomagał tez w drobnych remontach sąsiadom. Takich ludzi można przyjmować i jest ich naprawdę niewiele, tych uczciwych. Niestety większość to emigranci zarobkowi, którzy nie wzięli, uciekając, paszportu ale ifona i ladowarke owszem. Nastawieni na to, ze każdy im da i wiecznie im zle i malo.

Gość gość
gość dziś 16:20 przyjmuje tylkomargument o in vitro - to moglo cie dotknac osobiscie. Innych nie przyjmuje. Ty masz takie zdanie o 500 plus ja inne a m8j sasiad jeszcze inne. Wiekszosc uznala ze im to odpowiada. Oplaty poki co jeszcze nie wzrosly, na razie strasza tylko w tv. Podobnie z reszta jak przy roznych okazjach strasza wzrostem skladek oc na samochod aco chwila pojawiaja sie nowi ubezpieczyciele i tansze skladki. Podobnie ma sie sytuacja a propo supermarketow, skoro te same towary, w tuch samych sieciach sa tansze to znaczy ze da sie jeszcze obnizyc koszt. poza tym to tez dopiero straszenie w tv bo na zywo nie zauwazylem." x dziewczyno, 100% racji! Wszedzie nas strasza jak to będzie zle a wszytsko jest ok. Ceny miały wzrastać a nie rosna, oc miało rosnąć a nie rosnie itd. Nie kumam dlaczego ludzie w NECIE tak jada na pis bo w swoim srodowisku nie znam nikogo kto mialby o nich zla opinie.

Gość gość
18.55 to nie są "ludzie w necie" tylko trolle .

Gość gość
A ja nie znam nikogo, kto mialby dobre zdanie. I nie znam nikogo, kto by na nich glosowal. Wniosek? Sfalszowane wybory, pis w tej jednej kwestii zawsze mial racje jednak ;-), tylko teraz jakos dziwnie nie pieją o sfalszowaniu wyborow :-D

Gość gość
Znam tylko 2 oszołomów, którzy są za PiS. Jak się z nimi pogada, to jakby gadać z Macierewiczem, sprane mózgi: zamachy na tupolewa, wcześniej fałszowanie wyborów, teraz już cacy wybory i ogólnie takie gadki jak Krycha Pawłowicz. Wszyscy pozostali klną na pisiorów na czym świat stoi.

Gość gość
ja na PIS nie glosowalam, a takze tu, na kafe pisalam, czym to sie moze skonczyc - i mialam rację. Niestey, jeszcze sie nie skonczylo, najgorsze przed nami...

Gość gość
Ja nie głosowałam. Jestem inteligentna i przewidywalna. Dziękuje za uwagę